Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ανδρέας Κάλβος

 

Καλήτερα, καλήτερα
διασκορπισμένοι οι Έλληνες
‘να τρέχωσι τον κόσμον,
με εξαπλωμένην χείρα
ψωμοζητούντες

δ΄.

«Ανθολογία για κιθάρα»


Την Τετάρτη 10 Νοέμβρη στις 19.30 η αλυσίδα Πολιτισμού «IANOS» και ο συνθέτης και κιθαρίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα παρουσιάσουν την έκδοση του νέου του άλμπουμ «Ανθολογία για Κιθάρα», που κυκλοφορεί από το «Όγδοο Music Group». Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 μουσικά θέματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών διασκευασμένα για κλασική κιθάρα.

Ο Ραν Ταν Πλαν των «Νέων» ξαναχτύπησε


Ο κ. Τσιόδρας, η κ. Παπαευαγγέλου και λοιποί της επιστημονικής επιτροπής της πανδημίας μήπως πρέπει να εξηγήσουν κάτι στον γνωστό Ραν Ταν Πλαν των «Νέων»;

Αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική τότε το 4ο κύμα θα είναι πιο φονικό


Τα δήθεν νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι τα ίδια που έχουν δοκιμαστεί εδώ και καιρό κι έχουν οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση των καθημερινών ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων. Το μόνο που αλλάζει είναι η δοσολογία στα μέτρα, ανάλογα με τη φάση έξαρσης ή ύφεσης της πανδημίας, και τα οποία συνοδεύονται από τη γνωστή “καραμέλα” της αποκλειστικότητας της ατομικής ευθύνης και από τη μετακύλιση του κόστους για την πρόληψη στο λαό και τους εργαζόμενους.

Χαράτσια και sms στους μη εμβολιασμένους αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού


Με τη σταθερή επωδό ότι «έχει λάβει όλα τα μέτρα» μπροστά στην αναζωπύρωση και την αυξητική τάση στους δείκτες της πανδημίας, και τις προκλητικές διαπιστώσεις για τις «πεπερασμένες δυνατότητες» που υπάρχουν για τη «θωράκιση» του συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες νέα μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και όχι για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας ή του εμβολιαστικού προγράμματος.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο: Καπιταλιστικό κέρδος


Για όποιον έχει τη βασική εικόνα της πραγματικότητας
 στους χώρους δουλειάς των κύριων κλάδων της βιομηχανίας, των μεταφορών, των κατασκευών, το νέο έγκλημα με τον θάνατο του εργάτη στον Πειραιά δυστυχώς ούτε παραξενεύει ούτε εκπλήσσει.

3/11/1979 Νέο εργατικό αίμα στο βωμό της εκμετάλλευσης


Από έλλειψη και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας

ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ νεκροί. Δεκαέξι σοβαρά και ελαφρά τραυματισμένοι. Ολόκληρη η Λάρυμνα βυθίστηκε στο πένθος. Ολόκληρη η εργατική τάξη θρηνεί αλλά και οργίζεται για το φοβερό ατύχημα - έγκλημα, που έγινε χθες στις 7.20 το πρωί στο μεγαθήριο της ΛΑΡΚΟ. Εξι φιάλες ασετυλίνης έσκασαν λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και σαν ισχυρές βόμβες σκόρπισαν το θάνατο στο μηχανουργείο του εργοστασίου.

Ταξιαρχίες και γεράκια...


«Ταξιαρχία του διαβόλου». Αυτό το «φιλειρηνικό» παρατσούκλι, που «κέρδισαν» με τα εγκλήματά τους ενάντια στον λαό του Ιράκ, έχουν μερικές από τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν αυτές τις μέρες στο Πετροχώρι στην Ξάνθη, όπου αφού κάνουν ασκήσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα κατευθυνθούν, μαζί με χιλιάδες ακόμα ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, μέσω Αλεξανδρούπολης, πιο βόρεια, στο πλαίσιο της στρατηγικής «περικύκλωσης» της Ρωσίας.

Προχωρά η μετατροπή της χώρας σε απέραντη βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


«ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Με την υπογραφή της «Εφαρμοστικής Διευθέτησης» προχωρά η υλοποίηση όσων προβλέπει η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε βάση εξόρμησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και συνεπώς σε στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Απεργία στην UNISOL για το νέο εργατικό «ατύχημα»


Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παραγωγής οικοδομικών υλικών «Unisol» στην Πάτρα μετά το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Τρίτη, όταν 36χρονος εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, ενώ εκτελούσε εργασίες σύνδεσης με το ρεύμα καινούργιου μηχανήματος, έπαθε ηλεκτροπληξία.

Κραυγή αγωνίας από το μειωμένο και εξαντλημένο προσωπικό

Από την κατάρρευση του γιατρού την ώρα των δηλώσεων

 Η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και οι καθημερινές δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι αναδείχθηκαν στη Γενική Συνέλευση που οργάνωσε σήμερα το πρωί το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας, στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου. βίντεο

Αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετοχής στα Συλλαλητήρια 4 Νοέμβρη


Αποφάσεις συμμετοχής στα Συλλαλητήρια 4 Νοέμβρη στην Αθήνα 7μ.μ. στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις έχουν πάρει οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/11/1801

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Βιντσέντζο Μπελίνι.

03/11/1839

Ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β’ ξεκινά την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της οθωμανικής αυτοκρατορίας («Τανζιμάτ»).