Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

«Χρειαζόμαστε μια ακόμα νίκη»



 «Χρειαζόμαστε μια ακόμα νίκη»

Για την εξάλειψη κάθε εχθρότητας μεταξύ των λαών


«Θέλετε την εξάλειψη κάθε εχθρότητας μεταξύ των λαών; Επιδιώκετε την πλήρη αλληλεγγύη των λαών; Να ξέρετε λοιπόν πολίτες, ότι μόνο με την εξάλειψη της ανισότητας, μόνο με την εξάλειψη του καπιταλισμού θα εξαλειφθούν όλες οι εθνικές διαμάχες!

Αλλη μια χρονιά η υποκρισία στο απόγειo


Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1972, είναι αφιερωμένη στην «ευαισθητοποίηση για την προστασία» του. Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα για το περιβάλλον από κράτη, κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ομίλους και διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας όλων αυτών που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για την καταστροφή του.

Το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων για την αξία της ιστορικής γνώσης και ο βιωματικός τρόπος στην Ανάφη


Την Παρασκευή 3 Ιουνίου οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις
κλήθηκαν να συντάξουν ένα άρθρο, απαντώντας στα ερωτήματα: «να εκφράσετε την άποψη σας για την αξία της ιστορικής γνώσης και να αναφέρετε βιωματικούς τρόπους που μπορούν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον σας για το ιστορικό παρελθόν»

«Αυτοφωράκιας» των ΗΠΑ η Ελλάδα


Αν και είναι γνωστό πως όταν μαλώνουν στον βούρκο τα βουβάλια κατά κανόνα την πληρώνουν τα βατράχια, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μακροβούτι στα λασπόνερα μιας παγκόσμιας αντιπαράθεσης.

«Αϋπνίες», νανουρίσματα και λοιπά παραμύθια


 ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Τη βδομάδα που πέρασε, μάθαμε πολλά: Οτι η κυβέρνηση κάνει ήδη το επόμενο επικίνδυνο βήμα της συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία. Και ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ... δεν κοιμάται τα βράδια, γιατί τον «τρομάζει η επόμενη μέρα», επειδή δεν ξέρει τι θα παραλάβει, «διότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αφήνει μονάχα χάος στα δημόσια οικονομικά και στην κοινωνική συνοχή της χώρας, αλλά αφήνει χάος και σε ό,τι αφορά τη διεθνή θέση της χώρας και τους μεγάλους γεωπολιτικούς κινδύνους που γεννά η στρατηγική του στην εξωτερική πολιτική, η οποία δεν έχει αρχή, μέση και τέλος».

Το φετινό καλοκαίρι «θα είναι σκληρό»


 Το φετινό καλοκαίρι "θα είναι σκληρό", γιατί για μια ακόμη χρονιά οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες, για μια ακόμη χρόνια δίνεται μόλις το 0,04% του προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, για μια ακόμη χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. 

Απολογία και διδαχή Οδυσσέα Ανδρούτσου


 Σαν σήμερα 5 Ιουνίου 1825 δολοφονήθηκε μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών από το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του Γκούρα, ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Οδυσσέας Ανδρούτσος.

Ενάντια σε ποιον στρέφονται οι κυρώσεις;

 
Το παιχνίδι των κυρώσεων κατά της Ρωσίας συνεχίζεται από την πλευρά του ευρωατλαντικού μπλοκ μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που κατέληξε σε συμφωνία για την επιβολή ενός έκτου πακέτου μέτρων, αυτήν τη φορά στοχεύοντας κυρίως στην απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου.

ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί ρίχνουν «λάδι στη φωτιά»

 
Ρωσία και ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν ότι διακυβεύεται η «παγκόσμια τάξη ασφαλείας»

Τις νέες παραδόσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων από τη Δύση, με μεγάλη εμβέλεια πυρός, δηλώνει ότι αναμένει η Ουκρανία, την ώρα που ο ρωσικός στρατός σημειώνει πρόοδο στο Ντονμπάς, ενώ οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις δρομολογούν δημοψηφίσματα για να ενταχθούν στη Ρωσία ουκρανικές περιοχές που έχουν καταληφθεί στον νότο, κοντά στην Κριμαία.

Η λύση βρίσκεται σε σύγκρουση με τη σημερινή στρατηγική του κεφαλαίου, τους στόχους για την «πράσινη ανάπτυξη»

 
Η
Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος "γιορτάζεται" φέτος ενώ "ηχούν οι βόμβες" των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, με την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας.

Η ενεργή στήριξη των καταστροφικών πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ απ' τους πολιτικούς εκπροσώπους της "πράσινης μετάβασης" σε Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο πόσο υποκριτική είναι και ήταν η αγωνία τους για το περιβάλλον.

Μεγάλη Συγκέντρωση και πορεία Μεταναστών Εργατών γης της Μανωλάδας

 
Mεγάλη πορεία μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας προς το χωριό Βάρδα όπου θα παραδώσουν ψήφισμα και θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Πολλοί «παίκτες» προσπαθούν να επωφεληθούν


ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΙΤΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Συνεχίζονται τα παρασκηνιακά παζάρια για το ζήτημα της εξαγωγής των σιτηρών από την Ουκρανία, με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα να προσπαθούν να επωφεληθούν από την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση.

Απέναντι στην θανατηφόρα και καταστροφική πολιτική η ελπίδα είναι στον αγώνα, στην δύναμη της οργάνωσης, με όπλο την αλληλεγγύη


 Η σημερινή φωτιά στην ανατολική Αττική που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα θα μπορούσε να αποτελεί και το “τρέιλερ” του φετινού καλοκαιριού.

Χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στην αντιπυρική προστασία μετά τις περσινές καταστροφικές φωτιές, η χώρα εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη απέναντι σε ένα νέο μπαράζ καταστροφικών πυρκαγιών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/06/1646

Γεννιέται η Ιταλίδα (Βενετή) φιλόσοφος Έλενα Κορνάρο Πισκόπια, η πρώτη γυναίκα διδάκτωρ της φιλοσοφίας.