Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ


«Θεατρικά» Χριστούγεννα σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη


Γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, θα μας κρατήσουν συντροφιά, μέσα από το
κανάλι της ΚΝΕ στο Youtube, τώρα, με αφήγηση γνωστών χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Πάτρα με ζωγραφιά!


Μια νότα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης προσφέρει στους πατρινούς, αυτή την δύσκολη περίοδο, ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης για τον οποίο εργάστηκαν άοκνα, για μια ακόμη χρονιά, οι εργαζόμενοι στον Δήμο.

Χωρίς τα αναγκαία μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η προετοιμασία για τον εμβολιασμό υπονομεύεται


Με το προσωπικό παράδειγμα θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας του μαζικού εμβολιασμού.

Το σημαντικότερο, όμως, αυτή τη στιγμή είναι το μήνυμα της θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και της λήψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας, μήνυμα το οποίο η κυβέρνηση συστηματικά και συνειδητά αγνοεί.

Φοιτητές και μαθητές αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές


Αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην εκπαίδευση δηλώνουν μαθητές και φοιτητές που το μεσημέρι διαδήλωσαν μαχητικά και στη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης και Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και μαθητών, μαζί με εκλεγμένους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. (VIDEO)

Aφιέρωμα στα 200 χρόνια Ένγκελς και στα 250 χρόνια Μπετόβεν


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της ΚΟΜΕΠ, 6/2020, με αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρίντριχ Ένγκελς και τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. 

Τα περιεχόμενα του τεύχους έχουν ως εξής:  

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H επιχείρηση των υπονόμων της Αθήνας


Μια προσωπική μαρτυρία για τον αφάνταστο ηρωισμό των μαχητών του ΕΛΑΣ Αθήνας. στις επιχειρήσεις ενάντια στους Αγγλους κατακτητές, το Δεκέμβρη του '44

Το Δεκέμβρη του 1944 οι μάχες του ΕΛΑΣ Αθήνας ενάντια στους Αγγλους καταχτητές συνεχίζονται. Οι μαχητές του ΕΛΑΣ, ο λαός της Αθήνας παλεύουν σκληρά, άνισα, αλλά με ενθουσιασμό.

Κέρδη και σκοτάδι


Με τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ να προαναγγέλλουν 7.000 διακοπές ρεύματος μόνο στην Αττική για χρέη μέχρι την εκπνοή του 2020, εκ των οποίων οι 1.700 στις λαϊκές περιοχές των δυτικών συνοικιών, είναι παραπάνω από φανερό ότι πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά η πάλη για να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό στο σκοτάδι.

Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο αγώνας του λαού


Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να ακουστούν δυνατά οι αγωνιστικές φωνές επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας, μιλώντας σήμερα στον «Αθήνα 9,84». Ο δημοτικός ραδιοσταθμός διοργανώνει «Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης», στο πλαίσιο του οποίου παίρνει συνεντεύξεις από εκλεγμένους. (AUDIO)

Η στάση της ΕΕ απέναντι στην απαράδεκτη απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί υποθάλπει την τουρκική προκλητικότητα


Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ενδεικτική των σκληρών παζαριών που γίνονται ώστε να παραμείνει η Τουρκία στον ευρωατλαντικό άξονα. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα: 

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!


Από πρόσφατες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε καταστήματα και υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες των εορτών.

Πρόκειται για προκλητική και βάρβαρη πολιτική που γίνεται προφανώς με τις εντολές της κυβέρνησης και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν μία σειρά προβλήματα, ακόμα και καρκινοπαθών, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, τροφής και φαρμάκων, ακόμα και σε οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια των δήμων.

Να παραδοθούν τώρα τα συγγράμματα!


Eκτελεστική Γραμματεία 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Να παραδοθούν ΤΩΡΑ τα συγγράμματα!

  Ένα μήνα πριν από την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και οι φοιτητές όλης της χώρας περιμένουμε ακόμη τα συγγράμματά μας. Φτάνει πια ο εμπαιγμός σε βάρος μας! Η "προσπάθεια" που κάνουν όπως λένε κυβέρνηση και διοικήσεις δεν παραμυθιάζει ούτε μικρά παιδιά! Μπορούσαν και έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει το ελάχιστο….να πάρουμε τα βιβλία μας έγκαιρα. Η κυβέρνηση ήξερε να εξασφαλίσει σε χρόνο dt εκατομμύρια ευρώ για την ‘’πανεπιστημιακή αστυνομία’’, για κάμερες στις σχολές…μονο τελικά για τις δικές μας ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτά»! 

Πεθαίνει ο Μιχαήλ Καλάζνικοφ


Πεθαίνει, 23/12/2013, ο αντιστράτηγος ε.α. του Κόκκινου Στρατού Μιχαήλ Καλάζνικοφ, σχεδιαστής του ομωνύμου όπλου (Βραβείο «Στάλιν» 1949, «Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας», 1958, κ.α.).

Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919, σε αγροτική οικογένεια.

Ο ΕΛΑΣ ανακατέλαβε τις θέσεις του στη Δραπετσώνα


Η κατάσταση, 23/12/1944, στα μέτωπα της Αθήνας και του Πειραιά παραμένει λίγο-πολύ στάσιμη. 

Ο ΕΛΑΣ ανακατέλαβε τις θέσεις του στη Δραπετσώνα, ενώ απέκρουσε με επιτυχία τις επανειλημμένες απόπειρες του εχθρού να καταλάβει το ύψωμα Καραβά. Επίσης ανατίναξε τις φυλακές Αβέρωφ.