Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

«Η Αλεξανδρούπολη βασική πύλη εισόδου των ΗΠΑ στα Βαλκάνια»

Αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
 
Την επιβεβαίωση ότι η Αλεξανδρούπολη «αποτελεί βασική πύλη εισόδου στις χώρες των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης» για αμερικανικά στρατεύματα που μεταβαίνουν εκεί για ασκήσεις, έκανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ερικ Πάχον, επιχειρώντας να απαντήσει σε ρωσικές, αλλά και τουρκικές αιτιάσεις ότι οι ΗΠΑ διευρύνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ελλάδα.

Σηκώνουν κουρνιαχτό για να κουκουλώσουν την ενιαία αντιλαϊκή επίθεση

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - και από κοντά όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα - ξαναζεσταίνουν και προσαρμόζουν τα ίδια κάλπικα διλήμματα, εντείνουν τους εκβιασμούς, επιχειρούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην περιβόητη λογική του τάχα «μικρότερου κακού», σε απατηλές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δυνάμεων που υπηρετούν και προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Εκδίδεται η «Νέας Εφημερίδας του Ρήνου»

Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Νέας Εφημερίδας του Ρήνου»,1/6/1848, με αρχισυντάκτη τον Καρλ Μαρξ.


Ο Μαρξ και η «Νέα Εφημερίδα του Ρήνου» (1848-1849)
«Διαλεχτά Εργα», σελ. 379 - 389

Οταν ξέσπασε η επανάσταση του Φλεβάρη, το Γερμανικό «Κομμουνιστικό Κόμμα», όπως το ονομάζαμε, αποτελούνταν από ένα μικρό πυρήνα, από την «Ενωση των Κομμουνιστών», οργανωμένη σαν μυστική εταιρεία προπαγάνδας. Μυστική ήταν η Ενωση μόνον επειδή τότε στη Γερμανία δεν υπήρχε ελευθερία οργάνωσης και συγκέντρωσης.

«Παλιά καραβάνα», δοκιμασμένη στη χειραγώγηση του λαού

 ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο για τη «σταθερότητα» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

 Ως η δύναμη που μπορεί να αναδειχθεί σε ρυθμιστικό «τρίτο πόλο» στο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εμφανιστεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μετά τη σχετική εκλογική του άνοδο την περασμένη Κυριακή (7,7%) και την ταυτόχρονη απώλεια 600.000 ψήφων περίπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλύτης το παζάρι της Τουρκίας με τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ

Σε μια νέα εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό δίκτυο «Haber Turk» στις αρχές της βδομάδας, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ διαμήνυσε ξανά την αποφασιστικότητα του τουρκικού κεφαλαίου να παζαρέψει σκληρά σε όλα τα «τραπέζια».

«Με κανένα τρόπο δεν μπορείτε να αγνοείτε τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου (σ.σ. του ψευδοκράτους). Δεν μπορείτε να πετύχετε τίποτα αγνοώντας μας. Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράδοση σκυτάλης και εκκρεμοτήτων ενόψει...

Η δήλωση μέσα στη βδομάδα του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο «εθνικός λόγος» που θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, είναι «η ανάγκη ομαλής πορείας της οικονομίας», όπως και η δήλωση του προέδρου της ΝΔ το βράδυ της περασμένης Κυριακής, που ζητώντας τις εκλογές έλεγε ότι «ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης φαίνεται μικρός, αλλά είναι αρκετός για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 1 - 2 Ιούνη 2019:
  • Βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη:
Στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ, τη μόνη κερδισμένη ψήφο για το λαό!
  • Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία:
Την Κυριακή ολοκληρώνουμε το Βήμα! Εκλέγουμε ξανά Δημάρχους αγωνιστές.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα: Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ!

«Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό». Με τις φράσεις αυτές έκλεινε η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα της τριπλής εκλογικής μάχης της περασμένης Κυριακής.

Ανατίναξη της σιδηροδρομική σήραγγα του Κουρνόβου


Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Ιούνη 1943, 4 ομάδες ανταρτών του ΕΛΑΣ Δομοκού αναλαμβάνουν την εκτέλεση της επιχείρησης. 

«Η μια ομάδα δεξιά της γραμμής προς το Κούρνοβο, καμιά 300 μέτρα από το στόμιο της Γαλαρίας, με αποστολή να χτυπήσει τυχόν περίπολο ή άλλο ιταλικό τμήμα που θα ερχόταν από το στόμιο της Γαλαρίας.