Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Πολιτισμός ή βαρβαρότητα;


 Mε αφορμή την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένας ιδιότυπος πόλεμος έχει ξεσπάσει στο πεδίο του πολιτισμού. Η προκλητική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ακυρώσει την παράσταση "Λίμνη των κύκνων" του Τσαϊκόφσκι με τα διάσημα μπαλέτα Μπολσόι είναι μόνο μια πράξη ενός ενορχηστρωμένου εγχειρήματος που  εκτυλίσσεται σε πολλές χώρες του πλανήτη με την απαγόρευση από ΗΠΑ και ΕΕ των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων του ρώσικου πολιτισμού, καθώς  και τον αποκλεισμό από την πολιτιστική ζωή καλλιτεχνών που δεν συντάσσονται με το κυρίαρχο ΝΑΤΟϊκό αφήγημα.

Ο λαός να μην παρασυρθεί σε ψευτοδιλήμματα και να ταχθεί κατά του πολέμου


Η πολεμική σύγκρουση που διεξάγεται στην Ουκρανία έχει απρόβλεπτες συνέπειες, επισήμανε ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α., μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως η εισβολή αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς εδώ και χρόνια διεξάγεται ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία και Κίνα για τις σφαίρες επιρροής, την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, υπογράμμισε. 

Πάει πολύ!


Χτες έπεσε οριστικά η αυλαία για δύο τουλάχιστον διαδικτυακά ΜΜΕ που μπήκαν στο στόχαστρο των ευρωατλαντικών κυρώσεων, με την αιτιολογία ότι χρηματοδοτούνται και χειραγωγούνται από τη ρωσική κυβέρνηση για να αναμεταδίδουν την πολεμική της προπαγάνδα.

Δάσκαλε πώς γράφεται η Ειρήνη; Με έναν μόνο τρόπο... με αγώνες!

Θεσσαλονίκη
 
«Τον πόλεμο τον κάνουνε μόνα τους τα κανόνια / Κανείς δεν τα σταμάτησε εδώ και χίλια χρόνια / Τα κανόνια πολεμάνε και οι άνθρωποι πεθαίνουν / Τα κανόνια τραγουδάνε και οι έμποροι σωπαίνουν».
Με αυτό το τραγούδι του Ν. Ξυλούρη άνοιξα τη συζήτηση στην τάξη μου, από την πρώτη μέρα ξεσπάσματος της νέας πολεμικής αναμέτρησης που βιώνουμε στη γειτονιά μας.

Τα κεφάλια ψηλά!


«Τώρα τα κεφάλια μέσα». Αυτό το μήνυμα (ξανα)εκπέμπουν προς τον λαό η κυβέρνηση, η εργοδοσία, τα αστικά επιτελεία και κόμματα, με αφορμή τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Πρόταση προς τους δημοσιογράφους του πολέμου και του ...πολιτισμού


Ο Πρετεντέρης, η Πέπη Ραγκούση, ο ΡανΤανΠλαν των «ΝΕΩΝ» και άλλοι έγκριτοι δημοσιογράφοι του πολέμου και του πολιτισμού μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμοι να αποστείλουν από κοινού αίτημα προς την κα Μενδώνη να ανακαλέσει την απόφασή της για απαγόρευση της παράστασης μπαλέτου «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, λόγω της ρωσικής υπηκοότητας των χορευτών και συντελεστών της παράστασης.

«Βάλτε γρήγορα Πρίστινα και Σαράγεβο στο ΝΑΤΟ», λέει η Κοσοβάρα Πρόεδρος

 


«ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ενώ συνεχίζονται και απευθείας επαφές Σερβοβόσνιων - Μόσχας 

Να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης του προτεκτοράτου του Κοσόβου, όπως και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (Β-Ε) στο ΝΑΤΟ, κάλεσε τη λυκοσυμμαχία η Κοσοβάρα Πρόεδρος, Βιόσα Οσμάνι.

Να μη διαλέξουν οι λαοί ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο


Να μη διαλέξουν οι λαοί ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και σε εμπλοκή από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Τρεις δεκαετίες από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ένας νέος πόλεμος ξέσπασε σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με την επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τη στήριξη τους στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, των παραστρατιωτικών μηχανισμών και των φασιστικών ομάδων της Ουκρανίας καθώς και με το σχέδιο οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας.

Ανήθικη και επιζήμια η στάση εμπλοκής στον πόλεμο της κυβέρνησης


Ανήθικη και επιζήμια η είναι στάση της κυβέρνησης που εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Παρασκευή στο ραδιόφωνο «Alpha 989». Χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη εξέλιξη την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία και μίλησε για «πολεμικό παραλήρημα» του πρωθυπουργού. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


04/03/1678

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Αντόνιο Βιβάλντι, γνωστός για τις «Τέσσερις εποχές» του και για πάνω από 230 κονσέρτα για βιολί και 120 για άλλα όργανα.

Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι