Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Ανάσα μου κι αέρα»

Δύο ώρες «ανάσας και αέρα» κρύβουν ολόκληρο μουσικό σύμπαν. Ανάσα είναι η ψυχή. Αέρας η ελευθερία. Αυτά έσμιξαν δύο συνδημιουργοί, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος, σ’ ένα μουσικό μεθύσι στο Gazarte.

Η Λίνα χάρισε μια καινούρια εικόνα μπολιασμένη πάνω στην παλιά. Άνοιξε τα μάτια μας σε νέο τύπο όρασης, ακόμα και υπό το φως των κεριών. Τρεις νέες θεϊκές φωνές, του Απόστολου Κίτσου, του Παναγιώτη Λάμπουρα και του Θοδωρή Νικολάου, έδωσαν μια νέα υπόσταση στους στίχους της, με ένα μόσχευμα πλούτου ψυχής και πυκνότητας συναισθήματος.

Παράδειγμα προς μίμηση!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές των Εργατικών Συνδικάτων και Σωματείων του ΠΑΜΕ, στις κ.κ.Ευαγγελία Στεργίου και Βάσω Μπακάση για τον συντονισμό των ομάδων, για την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν σε πολλές πλημμυροπαθείς οικογένειες στη Φαρκαδόνα καθώς και στη δική μου οικογένεια με το να μεταφέρουν ακούραστα όλα τα υπάρχοντα των οικιών σε εξωτερικούς χώρους. Μου έκανε εντύπωση η ευγένειά τους, η προθυμία τους και η ακούραστη διάθεση για προσφορά.Να έχουν δύναμη, υγεία και καλοτυχία.

Με το σταγονόμετρο τα μέτρα ανακούφισης, με τη σέσουλα οι αόριστες υποσχέσεις


 Με τη μαζική συμμετοχή πληγέντων πραγματοποιήθηκε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, με τη συμμετοχή και των επιτροπών πληγέντων των συνοικιών Αμπελακίων και Αγίας Κυριακής Τρικάλων, καθώς και από άλλες συνοικίες και χωριά.

Οι πληγέντες διεκδίκησαν αποζημιώσεις στο 100%, μέτρα αποκατάστασης και μέτρα για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν έχουν γίνει ψεκασμοί για τα κουνούπια, δεν πλύθηκαν οι δρόμοι, δεν καθαρίστηκαν τα σχολεία, δεν έγιναν απολυμάνσεις, μεγάλος όγκος σκουπιδιών και πεταμένων πραγμάτων παραμένει εδώ και μέρες στους δρόμους του χωριού. Απαίτησαν επίσης αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να μην ξαναζήσουν παρόμοιες καταστροφές.

Η Ελλάδα «είναι η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ βάσει των συμφωνιών» που έχουν υπογραφεί!

Δεν ανακάλυψε και την ...Αμερική, αλλά ο κυνισμός με τον οποίο παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι μπλεγμένη με τα μπούνια στις βρωμοδουλειές των αμερικανοΝΑΤΟικών σοκάρει!

Ο λόγος για τον Κρις Σπύρου, πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας, πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών και Πρόεδρο της Βουλής του Νιου Χάμσαϊερ, ο οποίος όντας καλεσμένος σε εκπομπή της «Ναυτεμπορικής» είπε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τον Ερντογάν, η Ελλάδα είναι ΗΠΑ»!

Γκαζωμένοι... στα παζάρια

 Γκαζωμένοι...

«Γκαζωμένα» τρέχει το παζάρι στα Ελληνοτουρκικά, με «υψηλή εποπτεία» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έχουν καθοριστική συμβολή στην ατζέντα και στον «οδικό χάρτη» προς τη Χάγη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμφωνία για το Μεταναστευτικό που βρίσκεται στα σκαριά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, στο πνεύμα αυτής που ήδη υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

Πιερ Ντεζετέ


"Θεοί, αρχόντοι, βασιλιάδες, με πλάνα λόγια μας γελούν, της Γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες, μοναχοί τους, θα σωθούν":Σαν σήμερα,26 Σεπτέμβρη 1932,πεθαίνει ο Πιερ Ντεζετέ,ο εργάτης που έγραψε την μουσική για την "Διεθνή",το τραγούδι που ξεσήκωσε εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε στη βελγική Γάνδη το 1848.Καταγόταν από εργατική οικογένεια, και έβγαζε μεροκάματο κατασκευάζοντας έπιπλα. Από παιδί εργαζόταν σε διάφορες επιχειρήσεις στη Λίλλη,τραγουδούσε σε χορωδία, μελετούσε θεωρία της μουσικής και μάθαινε μουσικά όργανα.

Βρήκε τη μέρα...

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους (...) Η Ελλάδα τώρα είναι μια χώρα που πρωταγωνιστεί, βήμα βήμα, και επιστρέφει στους πολίτες αυτά τα οποία έχασαν τα προηγούμενα χρόνια». Αυτά έλεγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γελούσαν ως και τα ...τσιμέντα!

Βρήκε τη μέρα να κοροϊδέψει κατάμουτρα τον λαό, αφού χτες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Κι όπως προκύπτει, η φοροαφαίμαξη όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά «υπεραποδίδει» κιόλας στα 5,596 δισ. ευρώ, πάνω κι από τον στόχο του προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα 2,314 δισ. ευρώ!

Πρόβες πολέμου και συνεχείς επαφές για «εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία» των ΗΠΑ


 Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης του ευρωατλαντικού άξονα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις, συναντήθηκαν χτες στο ΥΠΕΘΑ με αντικείμενο την «εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος - ΗΠΑ».

Παζάρια και πολύμορφες παρεμβάσεις την ώρα που συνεχίζεται η «έξοδος» των Αρμενίων

 

Την ώρα που χιλιάδες Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ εγκαταλείπουν τον θύλακα και φτάνουν στο κέντρο υποδοχής που έχει στήσει η αρμένικη κυβέρνηση στο Κόρνιτζορ, πληθαίνουν οι πολύμορφες παρεμβάσεις από όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην κρίσιμη περιοχή του Καυκάσου.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία «αποστρατιωτικοποίησης» των αρμενικών αυτονομιστικών δυνάμεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ «σε στενή συνεργασία με τους Ρώσους στρατιώτες».

Ετοιμάζεται νέα απαράδεκτη συμφωνία στο Μεταναστευτικό


 ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Το Μεταναστευτικό θα είναι κυρίαρχο θέμα στο ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με φόντο τη νέα απαράδεκτη συμφωνία για τη διαχείριση των ξεριζωμένων που ετοιμάζεται μεταξύ ΕΕ, Τουρκίας και Ελλάδας. 

Η συνεδρίαση γίνεται λίγες μέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησαν για μια νέα συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας με τη συνδρομή της Ελλάδας για το Μεταναστευτικό. 

Γιατί «Λαϊκή Συσπείρωση»;

 
Λέγεται ότι η κοντή μνήμη είναι αυτή που κάτω από τον οδοστρωτήρα της εννοεί να ξεχαστούν πρόσωπα και πράγματα, αυτή που πολτοποιεί τα σοβαρά με τα καταγέλαστα και στο τέλος μας στέλνει στην κάλπη ανάλαφρους και χαλαρούς. Όσο όμως και αν κάποιοι ποντάρουν σε αυτή, όσο και αν θεωρούν την κοινωνία αδιάφορη και ναρκωμένη, όσο και αν στοιχηματίζουν στην παραποίηση της Ιστορίας, όσο και αν ποδηγετούν τα ΜΜΕ, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/09/1687

Ο βομβαρδισμός της Ακρόπολης, από τα στρατεύματα του δόγη της Βενετίας Φραγκίσκο Μοροζίνι. Στις 7 το βράδυ ένα βλήμα από ένα κανόνι που ήταν τοποθετημένο κοντά στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα, εκτοξεύτηκε στην οροφή του αρχαίου ναού και τον ανατίναξε.

Η οβίδα τρύπησε την στέγη και χτύπησε τα πεντακόσια βαρέλια πυρίτιδας που είχαν αποθηκεύσει οι Τούρκοι στο κέντρο του ναού.... 

Ο βομβαρδισμός της Ακρόπολης