Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Των μηνύσεων το κάγκελο στο κόμμα του Βελόπουλου


Δεν έχει προλάβει καλά – καλά να μπει στην ευρωβουλή και το εθνικό κοινοβούλιο το μόρφωμα του Κυριάκου Βελόπουλου “Ελληνική Λύση” και ήδη οι υποψήφιοι του έχουν αρχίσει να παθαίνουν Αμαλία στο “Παρά πέντε”:

Χρυσή Αυγή: Άκρα του τάφου σιωπή στις ναζιστικές φωλιές

Βάρεσαν διάλυση

Μία εικόνα χίλιες λέξεις και αρκεί να δει κανείς την εικόνα της δήλωσης του φασίστα Μιχαλολιάκου στην λίγων δευτερολέπτων δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών. Πλην του υπαρχηγού φασίστα Παππά κανείς άλλος από τους μέχρι τώρα βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος.

Οταν ο νέος πρόεδρος της Βουλής αγόρευε κατά κομμουνιστή… δικτάτορα Μπελογιάννη

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης, θα είναι σε λίγες μέρες ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κ.Τασούλας.Το πρόσωπο που επελέγη εκπέμπει έναν πρώτης τάξεως συμβολισμό του τι εννοεί ο νέος πρωθυπουργός με τη φράση “είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων”…

Εκθέσεις «Ευρωπαϊκού 6μηνου» & «ενισχυμένης εποπτείας»


Με αφετηρία την «παρακαταθήκη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφουν τις προγραμματικές δηλώσεις (και) της κυβέρνησης ΝΔ

Την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις «ειδικές συστάσεις ανά χώρα», που προβλέπονται στη διαδικασία των «Ευρωπαϊκών Εξαμήνων», επικύρωσε σε χτεσινή συνεδρίασή του το συμβούλιο Ecofin (υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ των «27»),

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη 2019


1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πήχης


Ακόμα ψηλότερα βάζουν τον πήχη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι «θεσμοί», με την «αλλαγή φρουράς» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Μην κρίνετε τους κομμουνιστές με τα καλούπια σας


Η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου ανακοίνωσε χτες την απόφαση της να παραιτηθεί από την έδρα που βγάζει το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική. Η ανακοίνωση και η απόφαση ήταν της ίδιας και όχι του κόμματος. Και είχε να κάνει με το βαρύ καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, τις παραστάσεις της στο θέατρο και το θέατρο που έχει η ίδια με την οικογένειά της, τα οποία δε θα της επέτρεπαν να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της θέσης σε όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις.

Από Βρούτση σε Αχτσιόγλου και από Αχτσιόγλου σε Βρούτση...


Με φόντο τις αναλύσεις όλων των αστικών επιτελείων περί «δημοκρατικής ωριμότητας»,με τους περισσότερους νέους υπουργούς της ΝΔ να αναφέρονται στην περιβόητη «συνέχεια του κράτους» και τους απερχόμενους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλουν «σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση αρχών», κύλησε η χτεσινή μέρα παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό σινιάλο για την «επόμενη μέρα» που προετοιμάζουν τα κόμματα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Με στελέχη έμπειρα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής


Βιογραφικά πλούσια σε υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο και στα ιμπεριαλιστικά επιτελεία

Με στελέχη έμπειρα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής συγκροτήθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας και αρκετούς από τους λεγόμενους «τεχνοκράτες». Στελέχη επιχειρηματικών κολοσσών, αστικών επιτελείων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι με απευθείας σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μια σύνθεση που αποτελεί εγγύηση ότι μπορεί να περπατήσει

Το ΕΑΜ ματαιώνει την βουλγαρική φασιστική κατοχή


 Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του ΕΑΜ,10/7/1944, ξεσπούν στη Θεσσαλονίκη μαχητικές λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής κατοχής. Στις διαδηλώσεις παίρνουν μέρος 50.000 άτομα, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Κιλκίς και Λαγκαδά.

Ο λαός ματαιώνει την επέκταση της βουλγαρικής φασιστικής κατοχής