Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Διεκδικούμε ΣΣΕ με αναπλήρωση όλων των απωλειών και γνώμονα τις ανάγκες μας


«Η διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχυρωμένα τα εργασιακά μας δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, να μην την αφήσουμε στις πλειοψηφίες των ΔΣ των Ενώσεων γνωρίζοντας ότι ακολουθούν τακτική παζαριών στα πλαίσια που ορίζει η εργοδοσία» τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου - ΜΜΕ με αφορμή το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ξεκινά συζητήσεις με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για την υπογραφή ΣΣΕ μετά από 12 χρόνια.

3ο επεισόδιο «Η οργάνωση της επανάστασης»


Σήμερα, θα προβληθεί το 3ο επεισόδιο με τίτλο «Η οργάνωση της επανάστασης» 

Η σειρά των 6 επεισοδίων δίνει στον θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη των γεγονότων που προηγήθηκαν, που οδήγησαν στην Επανάσταση και τελικά στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους.

Τέταρτος νεκρός εργαζόμενος από κορωνοιό στο δήμο Θεσσαλονίκης


 Απεβίωσε την Τετάρτη 7 Απρίλη ο συνάδελφος Δημήτρης Νικολαΐδης. Ο συνάδελφος που ήταν 52 χρονών και εργάζονταν στα ΚΕΠ, νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν 2 εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις Σέρρες λόγω της έλλειψης ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσ/νίκης. Ο θάνατος του Δημήτρη σκόρπισε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν, μια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στους συναδέλφους αλλά ευρύτερα, λόγω και της ενασχόλησης του με την τέχνη του σκίτσου και των εκπομπών που παρουσίαζε στην τηλεόραση για την τέχνη του.

Σε απευθείας μετάδοση η κοινή συνέντευξη τύπου

 


Ζωντανά από το κανάλι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο youtube μεταδίδεται η σημερινή κοινή συνέντευξη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου  Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Χαιρετισμός στο 1ο Διήμερο της Διεθνούς Επετειακής Συνδιάσκεψης Ρομά 1971 - 2021

 
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ",

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους του ΚΚΕ σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση, την τιμή και τη χαρά που μας κάνετε να παρευρισκόμαστε και να απευθύνουμε χαιρετισμό στην έναρξη του 1ου Διημέρου της Διεθνούς Επετειακής Συνδιάσκεψης των Ρομά.

Στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ πάνω από το Αιγαίο


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Σε «επίδειξη δυνατοτήτων» απέναντι στη Ρωσία κι ενώ σε κάθε γωνιά γίνονται ασκήσεις - «πρόβες πολέμου»

Την ώρα που η κόντρα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία κλιμακώνεται στη Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία, και ΝΑΤΟικές μονάδες παρατηρούν τις κινήσεις του ρωσικού Στόλου από τα Δαρδανέλια έως τη Συρία, αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν χτες πάνω από το Αιγαίο, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες μαχητικά τους ξανοίγονται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με την «ομπρέλα» ασκήσεων.

Το ίδιο γήπεδο...

 


Μια «εποικοδομητική» συζήτηση έγινε ξανά την Τρίτη στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με βάση την παρουσίαση του «Σχεδίου Ανάκαμψης» του κεφαλαίου.

Η «ηχώ» του ενός και του άλλου είναι αποκαλυπτική για το «κοινό σχέδιο» που υπηρετούν, σε βάρος των λαϊκών αναγκών:

Απάντηση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ στο The Press Project

Πρόσφατα, η κυρία Λαμπρινή Θωμά (3/4/2021) δημοσιοποίησε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα σας (thepressproject.gr) με τίτλο «Υπενθυμίζοντας στο ΚΚΕ τι υπήρξε το ΚΚΕ».

Το κύριο επιχείρημα του κειμένου δίνεται από το παρακάτω απόσπασμα:

''Η Κρίση γεννά Κροίσους''


Δημοσιεύτηκε η 35η αναθεωρημένη λίστα Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη για το 2021 αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά οτι ''Η Κρίση γεννά Κροίσους'' και εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους πολλούς.

Η συνολική περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων της Γης (με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισ. δολαρίων) διαμορφώνεται στον άκρως εντυπωσιακό αριθμό των 13,1 τρισ. δολαρίων, ενισχυμένος κατά 5,1 τρισ. δολάρια σε μόλις 12 μήνες.

Οταν ιδιωτικά νοσοκομεία ξεπετάνε ασθενείς στα γονατισμένα δημόσια


Αποκαλυπτική καταγγελία για επικίνδυνες μεταφορές ασθενών, όπως όπως, από ομίλους της Υγείας στο «Γ. Γεννηματάς»

 Με δεμένα τα χέρια βρίσκονται οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία της μιας νόσου, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που με κάθε κόστος προωθεί την επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού της βαρβαρότητας, με αναφορές στην «ευεργετική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας», τα όσα αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», που διαδραματίστηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» (ανάλογα συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία) επιβεβαιώνουν ξανά ότι δεν υπάρχει καμιά συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προς όφελος του λαού στην Υγεία.

Όχι στο επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ


Τις θέσεις του ΚΚΕ για την αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΘ, ανέλυσαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης που είχαν με την «Κίνηση Πολιτών για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη» ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και Σωτήρης Αβραμόπουλος, περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/04/1798

Γεννιέται ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

Διονύσιος Σολωμός

08/04/1896

Στην Καμάριζα του Λαυρίου πραγματοποιείται γενικευμένη εξέγερση των εργατών στα ορυχεία. Θύματα υπήρχαν τόσο απ' τους απεργούς εργάτες, όσο και απ' τους φύλακες της Γαλλικής Εταιρείας του Λαυρίου. Οι φύλακες σκότωσαν τους εργάτες Καραφλιά και Βασιλακόπουλο. Οι οργισμένοι εργάτες, μπρος στη θέα των σκοτωμένων συναδέλφων τους, θα ορμίσουν στα γραφεία της Εταιρείας και θα βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα να εξοντωθούν όλοι οι φύλακες, πλην ενός. Συνολικά είχαν σκοτωθεί τέσσερις απεργοί. Ο δε εργοδότης (ο Σερπιέρι) φυγαδεύτηκε και σώθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μεταμφιεσμένος.