Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Γιάλτα, ΕΣΣΔ, 1945 μχ


Μέρες που είναι, ας υψώσουμε τα ποτήρια μας για τα δημοκρατικά τόξα, τα φιλελεύθερα βέλη, τις μετριοπαθείς βαλίστρες κ.ο.κ

ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι με «κάλυψη» ΥΕΘΑ


Ολαρία ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά
τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά
βρικολάκιασαν σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε

 


Ο «αντικομμουνισμός»
 είναι εκείνο το νήμα που ενώνει από τον Πινοσέτ μέχρι τον Παττακό και από τον Φράνκο μέχρι τον Μακάρθι. Πρόκειται για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε αντιδραστικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, τρομοκρατικής και δικτατορικής συμπεριφοράς απέναντι σε χώρες και λαούς.

Να δυναμώσει η πάλη για την κατάργηση όλων των έμμεσων ληστρικών φόρων, για Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό


Τη στρατηγική απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» από ΕΕ - κυβερνήσεις, που οδηγεί τους λαούς να πληρώνουν πανάκριβο το ρεύμα, τα καύσιμα κ.ά. στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε τα εξής:

Εντγκαρ Αλαν Πόε


 Σαν σήμερα 7 Οκτωβρίου 1849, δυο χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του από φθίση, βρέθηκε νεκρός περιπλανώμενος στους δρόμους της Βαλτιμόρης απένταρος και αλκοολικός ο Εντγκαρ Αλαν Πόε. Ηταν μόλις 40 χρόνων.

Από τους Gastarbeiter στους Zeitarbeiter


 Μια γρήγορη βόλτα στο διαδίκτυο θα σας ανοίξει πύλες αναζήτησης εργασίας στη Γερμανία και μέσα από αυτές, σελίδες ολόκληρες που διαφημίζουν τον σχετικά χαμηλό στατιστικά αριθμό ανέργων, τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, αλλά και τη γρήγορη ανέλιξη στην καριέρα σας, εάν φυσικά πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αγγελίες εταιρειών βρίσκονται σε όλες τις πλατφόρμες, αναζητώντας εργάτες όλων των ειδικοτήτων, αλλά και χωρίς καμία εξειδίκευση.

Διακοπή στη μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς Ουγγαρία


Λίγες μέρες μετά τη συμφωνία τροφοδοσίας της Ουγγαρίας από εναλλακτικούς ρωσικούς αγωγούς

Νέα ένταση στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις φέρνει η διακοπή της μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ουγγαρία που ανακοίνωσε ο όμιλος «Gazprom», λίγες μέρες μετά την υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την Ουγγαρία για την τροφοδοσία της από εναλλακτικούς αγωγούς.

Την Παρασκευή η μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση


«Στο πόδι» μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονται οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για την επιτυχία της πανελλαδικής συγκέντρωσης που οργανώνουν την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ., και την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βαφτίζει «εθνικό συμφέρον» τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς


Σε θέμα «εθνικού συμφέροντος» ανάγει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, την ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας με την οποία η κυβέρνηση, για να αναβαθμίσει τη θέση και τις μπίζνες της εγχώριας αστικής τάξης, σπρώχνει τον λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα σε άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις που «τρέχουν» σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φτάνουν μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική.

Θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων»


Η αντικομμουνιστική επίθεση που εκδηλώνεται έχει στόχο να σταματήσει τους αγώνες του λαού, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτώβρη, με αφορμή τη χτεσινή εμετική τοποθέτηση του Μπογδάνου στη Βουλή. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/10/1820

Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν» για την Ελληνική Επανάσταση. 

Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν»