Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Τελικά τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο, εκεί που κατεβαίνουν κομμουνιστές;


Ας εξετάσουμε την περίπτωση αυτή βήμα-βήμα:
Πρώτο βήμα: ο λαός προδίδει το μεγάλο ηγέτη, που τον έσωσε από την πείνα και τα μνημόνια, αλλά έμειναν πίσω οι νόμοι τους να τα θυμίζουν. Ντροπή, τόση αχαριστία, όνειδος σε όσους δεν εκτίμησαν τον ευεργέτη, και τώρα οι ευεργεσίες του είναι λέει υπό αίρεση, γιατί θα τις έδιναν μόνο αν ξαναβγεί, με αντάλλαγμα. Δεν είστε λαός εσείς.

«Παραιτήσου ξεφτίλα»

 Μαλλιά κουβάρια στη Χρυσή Αυγή μετά το εκλογικό ναυάγιο

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα και γκρίνια επικρατεί στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή έπειτα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαϊου. 

Οι φραγκάτοι ΚΚΕδες του εξωτερικού και ο Οδυσσέας

Τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ στους ψηφοφόρους του εξωτερικού, άνω του 14%, που το κατατάσσουν τρίτη δύναμη με διαφορά από τον τέταρτο, φαίνεται πως κάθισαν άσχημα σε κάποιους.

Και φροντίζουν να το δείχνουν στα ΜΚΔ, μαζί με τη χαμηλή εγκυκλοπαιδική τους μόρφωση – τουλάχιστον, για να μην κάνουμε εικασίες για τον αριθμό ψηφίων του IQ τους – και την αλλεργία τους για τους κομμουνιστές.

Κόντρα στη συντηρητικοποίηση και τον εγκλωβισμό, ελπίδα και διέξοδος με ισχυρό ΚΚΕ

Κόντρα στον συνολικότερο αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του, στις ζωές, στα δικαιώματα και τις συνειδήσεις των εργαζομένων και του λαού, το ΚΚΕ έδωσε μάχη στις εκλογές της 26ης Μάη να εκφραστούν και στην κάλπη μια σειρά θετικές διεργασίες που αναπτύσσονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Τελικά έχουν σημασία τα πρόσωπα;


ΟΧΙ, δεν έχουν
Όχι, γιατί ψηφίζουμε πολιτικές, όχι τα πρόσωπα που τα εφαρμόζουν. Όταν ψηφίζεις Πελετίδη, Σίμο, Σελέκο, δεν ψηφίζεις έναν συμπαθή, ωραίο τύπο, αλλά τους κομμουνιστές κι αυτά που θα κάνουν στο δήμο ως διοίκηση.

Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου


Η Κάνδανος Χανίων, 2/6/1941, ισοπεδώνεται και καίγεται από τους ναζί.

Το ολοκαύτωμα ήταν απάντηση στην ηρωική αντίσταση του λαού της περιοχής στους Γερμανούς («Μάχη της Κρήτης»).

Είναι τα πρώτα από μία σειρά αντιποίνων που θα γίνουν στην Κρήτη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Μόνη κερδισμένη ψήφος για τη νεολαία η ψήφος στο ΚΚΕ

Δεν χάνουμε λεπτό. Μπαίνουμε όλοι στη μάχη των βουλευτικών εκλογών με πείσμα, σχέδιο και αισιοδοξία, για ένα δυνατό ΚΚΕ στη νεολαία και τον λαό. 
Γιατί το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βάλει με κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση.
 Γιατί αντίπαλο δέος σε μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να είναι μόνο ο λαός και η νεολαία, με την πάλη τους και την οργάνωσή τους, με πιο μαζικούς, μαχητικούς αγώνες σε γραμμή σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Απόφαση της Ε.Ε της Κομμουνιστικής Διεθνούς για την αυτοδιάλυσή της.

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε συνεδρίασή της εγκρίνει, 2/6/1943, την Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς για την αυτοδιάλυσή της.

 Οπως εκτίμησε το Κόμμα στο 18ο Συνέδριό του, «η σοβαρά λαβωμένη ιδεολογική ενότητα και η έλλειψη της οργανωτικής σύνδεσης των ΚΚ, με τη διάλυση της ΚΔ, δεν επέτρεψαν τη διαμόρφωση μιας αυτοτελούς ενιαίας στρατηγικής του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος απέναντι στη στρατηγική του διεθνούς ιμπεριαλισμού (...)».