Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

Πάμπλο Νερούδα: Ωδή στον Στάλιν

Πάμπλο Νερούδα
Σχέδιο (2ο από 2 του Νερούδα),
Μπάμπης Ζαφειράτος
Πάμπλο Νερούδα
Ωδή στον Στάλιν
Oda a Stalin

Πρώτη ελληνική μετάφραση
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

Ωδή στον Στάλιν

                           Πάμπλο Νερούδα (1953)

Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας από τα Σωματεία

Φέτος σε μια σειρά πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται τα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων με την παρουσία security, Αστυνομίας, ΜΑΤ και Ασφάλειας με απευθείας κάλεσμα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ!
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, προκειμένου να προστατέψουν το όργιο νοθείας που έχουν στήσει από κοινού με την εργοδοσία και το κράτος, καταφεύγουν σε όλους τους τρόπους τρομοκράτησης και καταστολής. Η κυβέρνηση ανταποδίδει τη στήριξη που της παρέχει η ΓΣΕΕ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής.

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξεκινάει σήμερα το Συνέδριο

 Σήμερα το απόγευμα ξεκινά το 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) - να επιχειρούν να διατηρήσουν τους πλαστούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν να παίζουν αποτελεσματικά το ρόλο τους ως μακρύ χέρι των εργοδοτών.

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση για τα 74 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, διοργάνωσε σήμερα η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Διοίκηση Κ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Κώστας Σαπρανίδης πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης Κ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Σε νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι

    Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας.
    Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις οργανώνουν το επόμενο διάστημα τρεις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις και ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Συγκεκριμένα:
- Στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη θα

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Tιμητική πλακέτα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης στα πρώην γραφεία της Ασφάλειας στον πεζόδρομο Καλαμαριάς τοποθέτησαν σήμερα, στο πλαίσιο του διήμερου εκδηλώσεων «το ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες της Καλαμαριάς», οι Κομματικές Οργανώσεις Καλαμαριάς του Κόμματος.