Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η ίδρυση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης


Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη στις  29/11/1908

Ο Ηρακλής κατάγεται από τον Όμιλο Φιλομούσων Θεσσαλονίκης, σωματείου μουσικού και φιλολογικού που ιδρύθηκε το 1899.

Εγκαινιάστηκαν οι δομές-«φυλακές» προσφύγων και μεταναστών


Λίγα 24ωρα μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει την αρμοδιότητα για τα νέα αιτήματα ασύλου μόνο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών και του Έβρου, όπου και θα οδηγούνταν υποχρεωτικά όλοι οι ξεριζωμένοι για την κατάθεση της αίτησής τους, η κυβέρνηση εγκαινίασε το Σάββατο άλλα δύο κλειστά κέντρα-«φυλακές» για τους κατατρεγμένους σε Κω και Λέρο.

Για την προκήρυξη δίμηνης καμπάνιας για τα 100 χρόνια της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης»


Τ
ο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την 1η έκδοση της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», του θεωρητικού και πολιτικού οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, προκηρύσσει δίμηνη καμπάνια εγγραφής νέων συνδρομητών στην ΚΟΜΕΠ και αύξησης της διακίνησής της.

Η πανδημία έκανε «φύλλο - φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες


Η σημερινή Ερώτηση του Κόμματός μας είναι κάτι παραπάνω από Επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός μας βρίσκεται εκτεθειμένος και απροστάτευτος για μία ακόμη φορά. Πλησιάζουν το 1.000.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα, φτάνουν τους 18.000 οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο είναι περίπου 650.

Ο λαός να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό


Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων που εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο.

«Γυναικείες φυλακές Αβέρωφ».


Οι φυλακές Αβέρωφ (1892-1971) 

Οι φυλακές Αβέρωφ, που ονομάζονταν αρχικά Εφηβείο Αβέρωφ, βρίσκονταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα.

Χτίστηκαν το 1892 με δωρεά του εθνικού ευεργέτη Γεώργιου Αβέρωφ και προσφέρθηκαν στη βασίλισσα Όλγα για τους αργυρούς της γάμους.

Η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα σε πλήρη εξέλιξη


ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται οι ΜΕΘ, ενώ η κυβέρνηση προωθεί και νέο νομοσχέδιο για την επιχειρηματική δράση στα νοσοκομεία
 
Με τη νέα αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού να κάνει ακόμα πιο απειλητική την πανδημία, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για μια μεγάλη γκάμα ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού, αλλά και για ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης τόσο σε ανεμβολίαστους όσο και σε εμβολιασμένους, αποκαλύπτεται ξανά η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ο λαός να καταλάβει τη δύναμή του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις


Τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας «Boehringer Ingelheim» στο Κορωπί επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Νοέμβρη η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, η οποία - αφού πρώτα με μια σύντομη παρουσίαση από τη διοίκηση, ενημερώθηκε για την εταιρεία και την πορεία της - συζήτησε με τους εργαζομένους, στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του Κόμματος απευθύνοντας κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Εικόνες - αποκάλυψη για την άγρια εκμετάλλευση πίσω από το «κόκκινο χρυσάφι» της φραουλοπαραγωγής


Στη Νέα Μανωλάδα και σε παραπλήσιες περιοχές της Βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας,
ο χρόνος για τους εργάτες γης στις διάφορες καλλιέργειες, με κυρίαρχη αυτή της φράουλας, δείχνει να έχει σταματήσει αιώνες πριν, μοιάζει σαν σκηνικό βγαλμένο από τη δουλοκτητική κοινωνία.

Απεργία σήμερα ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία


Σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Σε εξέλιξη από το πρωί η προσυγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων ΕΛΤΑ Ρουφ (στον Ταύρο).

Να πάρουν τώρα μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που έκαναν αίτηση


Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών.
Όμως τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της "σφαγής" που έγινε αφού:

- οι φοιτητές δεκάδων τμημάτων δεν δικαιούνται μετεγγραφή από την στιγμή που το τμήμα τους δεν αντιστοιχίζεται με κάποιο άλλο. Δεκάδες τμήματα που προέκυψαν από τους νόμους Γαβρόγλου δεν αντιστοιχίζονται με τα ομοειδή τμήματα που προϋπήρχαν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/11/1803

Η γαλλική αποικία της Αϊτής ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της.