Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Στις τρύπες τους


Στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Σταυρούπολη είδαμε πρωτοφανείς εικόνες, με οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών να έχουν μετατρέψει σε άντρο τους ένα ολόκληρο σχολείο, μεταφέροντας σε αυτό «οπλοστάσιο» από μολότοφ, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια. 

Υπάρχει «μπέσα» στον καπιταλισμό(;)


Υπογράφτηκε η Συνθήκη Αμοιβαίας Στρατιωτικής Συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Ωστόσο γνωρίζουμε όλοι ότι στον καπιταλισμό οι «συμφωνίες φιλίας» μεταξύ των κρατών δεν έχουνε καμία σχέση με την «μπέσα» που γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

«Κόκκινες γραμμές»


Αναλύσεις επί αναλύσεων, συνεντεύξεις και γραφήματα επιστρατεύουν τα αστικά μέσα για να αναλύσουν τα οφέλη της πρόσφατης συμφωνίας με τη Γαλλία. 

Η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός «ξεπερνάνε εαυτόν» για να εξηγήσουν το πώς δήθεν η συμφωνία «αλλάζει τα δεδομένα» και τις «ισορροπίες», στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. 

Σκανάροντας εικαστικά δυο μέρες τον «Ευαγγελισμό»


Να 'μαστε και πάλι στον Ευαγγελισμό.

Μη πάει ο νους σας στο κακό.

Στα νοσοκομεία πας και για καλό, για να προλάβεις το χειρότερα.

Λόγοι πρόληψης λοιπόν, με έφεραν στην πόρτα του, σε προγραμματισμένες εξετάσεις.

Δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ


Ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης με τον "Ριζοσπάστη" και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες. 

Καμιά ανοχή στους δολοφόνους φασίστες


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Καταγγέλλουμε την νέα δολοφονική επίθεση φασιστοειδών, με αλυσίδες, taser και άλλα όπλα, αυτή τη φορά ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην Ηλιούπολη. 

Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας


Ηταν στις 3 του Οκτώβρη του 1965, όταν στο θέατρο «Τσάπλιν» (σήμερα «Καρλ Μαρξ») ολοκληρωνόταν η διαδικασία ωρίμανσης της οργάνωσης της επαναστατικής πρωτοπορίας. Εκεί δημιουργήθηκε η πρώτη Κεντρική Επιτροπή που εξέλεξε Α΄ Γραμματέα της τον ηγέτη της επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο Ρουζ.

Φορτώνουν στον λαό 12,8% περισσότερους φόρους!


ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Αποκαλυπτικά στοιχεία από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022

Στη Βουλή κατατίθεται αυτήν τη Δευτέρα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, ενώ αναμένεται να παραμείνει ανοιχτός και για πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, ανάλογα με το ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας, τόσο για το 2021 όσο και για το 2022. Με άλλα λόγια, ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον «δημοσιονομικό χώρο» που θα ξεκοκαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πέρα και πάνω από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τη βρήκαν!


Στη Θεσσαλονίκη την έψαχνε στην Αθήνα τη βρήκε.

Για την κυβέρνηση λέμε και τη βία, που την έψαχνε να την καταδικάσει απ' όπου κι αν προερχόταν.

Στην αρχή εξέτασε τα φασιστοειδή, χρυσαυγίτες και λοιπούς μαχαιροβγάλτες στη Θεσσαλονίκη, αλλά το πράγμα φαινόταν από μακριά: Τους προκαλούσαν εκείνοι που αγωνίζονταν για ένα σχολείο με καθηγητές, υποδομές, μέτρα προστασίας κι όλοι οι υπόλοιποι που δεν θέλουν 15χρονα παιδιά σκλάβους στα αφεντικά.

Οι μαθητές έσβησαν τα σύμβολα μίσους από το σχολείο τους!


 Το πρωί της Παρασκευής μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας όταν προσήλθαν στον προαύλιο χώρο, αντίκρισαν μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε σχολείο. Φασιστικά σύμβολα κοσμούσαν πολλούς από τους τοίχους του σχολείου τους.

«Βάλαν το λύκο να… συμπαρασταθεί!»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μυτιλήνη 1/10/2021

 «Βάλαν το λύκο να… συμπαρασταθεί!»

Ομάδα υποστήριξης


Δεν βγήκαν μόνο τα φασιστοειδή, από τις τρύπες τους τις μέρες αυτές. 

Πλάι στην «ομάδα κρούσης» απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τους μαθητές και φοιτητές που αγωνίζονται, βγήκε και η «ομάδα υποστήριξης» για τη βρωμοδουλειά. 

Γιατί βέβαια το θρασύδειλο μπουλούκι, όπως έχει αποδειχτεί - με «διευθύνσεις και ονόματα» - και στην περίπτωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής κι όπως αποδεικνύεται ξανά τώρα, δεν χτυπάει ποτέ μόνο: 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/10/1897

Γεννιέται ο μεγάλος Γάλλος κομμουνιστής ποιητής και πεζογράφος Λουί Αραγκόν, ο οποίος είχε σταθεί ενεργά στο πλευρό των Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων την περίοδο μετά τον πόλεμο.

Όταν το 1980 επισκέφτηκε την Αθήνα ο Αραγκόν είχε δηλώσει σχετικά: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση γιατί αυτή τη στιγμή είμαι μαζί σας. Οταν επισκέπτομαι τις διάφορες χώρες δέχομαι εθιμοτυπικές επισκέψεις. Η δική σας όμως δεν είναι τέτοια. Ημουν και θα είμαι πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ».