Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου θα βρει τη θέση του στα σκουπίδια της Ιστορίας


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εγκρίθηκε χτες κατά πλειοψηφία το κατάπτυστο κοινό ψήφισμα του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών

Spot και χιουμοριστικές αφίσες του ΠΑΜΕ


Δείτε το spot του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και το κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ κυκλοφόρησε δύο χιουμοριστικές αφίσες για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Εργασίας.

Χιλιάδες πλημμύρισαν την κόκκινη πολιτεία του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» την πρώτη μέρα


 H πρώτη μέρα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την Πέμπτη, την κόκκινη πολιτεία που έχει στηθεί για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Από νωρίς το απόγευμα της πρώτης μέρας πλήθος κόσμου συνέρρευσε στους χώρους του Φεστιβάλ, παρακολούθησε τις συζητήσεις και τις δράσεις στα Στέκια, διασκέδασε στις συναυλίες και τα αφιερώματα, περιηγήθηκε στις εκθέσεις και τα ταμπλό.

«Κράχτης» κερδοφόρων επενδύσεων οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

«Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν (sic) την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τη συμμετοχή 32 εισηγμένων επιχειρηματικών ομίλων.

Για την κατασκευή και τοποθέτηση μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο


Η ΚΕ του ΚΚΕ, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, σχεδιάζει να τοποθετήσει συμβολικά δύο μνημεία στα δύο μαρτυρικά νησιά της Μακρονήσου και της Γυάρου. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλους που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτά τα δύο κολαστήρια.

Απαράδεκτα φθηνός


Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μας ενημέρωσε πως το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό αγαθό στην Ελλάδα.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, αναρωτιόταν γιατί να μη μετέχει μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία.

Οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος


Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης.

Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - υπουργείου Εργασίας - εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη


Στη γραμμή της υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου που χτίζεται στους χώρους δουλειάς, στοιχήθηκε και το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν πήραν απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, αλλά ξεπέρασαν

Γιώργος Σεφέρης


 «…Στις 20 Σεπτέμβρη του 1971 ο μεγάλος μας Έλληνας ποιητής Γ. Σεφέρης  μετά από μια εγχείρηση στο νοσοκομείο, αφήνει την τελευταία πνοή του και δραπετεύει στον ουρανό, μη αντέχοντας άλλο την ομίχλη του φασισμού που σκέπαζε σαν κατάρα την χώρα του! Το θλιβερό μαντάτο για τον θάνατο του έκανε το γύρο της γης και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα σαν αστραπή, σαν κεραυνός!! Στις γειτονιές της Αθήνας οι νοικοκυρές, στις αυλές των Πανεπιστημίων οι φοιτητές, στα εργοστάσια και στα λιμάνια οι εργάτες, τραγουδούσαν …«στο περιγιάλι »..!.