Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Απεργιακή απάντηση

Πύκνωσαν οι εκπομπές, τα ένθετα και τα δημοσιεύματα που επευφημούν τον "νέο" ασφαλιστικό νόμο, που δίνει τάχα απλόχερα αυξήσεις, που σώζει το ασφαλιστικό σύστημα, που κερδίζουν όλοι. Η αγιαστούρα και η ωραιοποίηση περνούν μέσα από αλχημείες, ψεύτικα στοιχεία και πλάνες.

 Το Ασφαλιστικό είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων, αφορά το σύνολό

Εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση, στη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μαζικό απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στη Λέσβο και στα αλλά νησιά του Αιγαίου.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων σε άθλιες συνθήκες, είναι εκρηκτική και επικίνδυνη.

Κάλπικη εικόνα «θωράκισης», με νοσοκομεία που είναι «στο κόκκινο»

Την ώρα που οι αρμόδιοι επιστήμονες κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας ανέφεραν ότι «η πιθανότητα να έρθει ένα κρούσμα κορονοϊού τις επόμενες τρεις βδομάδες είναι υπαρκτή», η κυβέρνηση κάνει λόγο για «αυξημένα μέτρα θωράκισης» ενόψει της «διασυνοριακής απειλής» και την ίδια στιγμή η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι

Για τις συνέπειες της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Η ζωή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας καθημερινά επιδεινώνεται.

Η πλήρης ασυδοσία που νιώθει η εργοδοσία έχει τροφοδοτηθεί από τους νόμους όλων των τελευταίων ετών και τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησής σας που καταργεί στην πράξη τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους.

Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό δεν μπορεί να λυθεί στα πλαίσια «Δουβλίνου» και συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

Ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού, δεν μπορεί να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας και όσο βρίσκονται σε ισχύ συνθήκες όπως αυτή του Δουβλίνου, τόνισε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ-1.

Σημείωσε ότι οι άνθρωποι που καταλήγουν στα νησιά του Αιγαίου είναι άνθρωποι διωγμένοι από έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο πρέπει να τονιστεί και η συμμετοχή και της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης της Ελλάδας.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας

Οι αγώνες που δώσαμε τους προηγούμενες μήνες για την προστασία της λαϊκής κατοικίας απέτρεψαν την αρπαγή 6 κατοικιών.

Στις διαδηλώσεις οι οφειλέτες μαζί με συγγενείς, γείτονες και τα συνδικάτα εργαζομένων και επαγγελματιών συγκρούστηκαν με την αδιαλλαξία των τραπεζιτών, τα δικηγορικά γραφεία των funds, την κυβέρνηση και με τις δυνάμεις καταστολής.

Δανέλος Αλχανάτης


Ο Δανέλος Αλχανάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Τελείωσε το ιστορικό Θ’ Γυμνάσιο Αρρένων στην πλατεία Κουμουνδούρου και εισήχθη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Όταν οι Γερμανοί καταλάμβαναν την Αθήνα, τελείωνε το πρώτο έτος.
       
Με τα φοιτητικά αμφιθέατρα σε αναβρασμό, ήταν αδύνατο να μείνει έξω από την Αντίσταση.

Στις αρχές του 1942 στρατολογήθηκε στο ΕΑΜ από τον συμφοιτητή του Νείλο Μαστραντώνη, αριστούχο σπουδαστή και ήρωα του ελληνοϊταλικού πόλεμου.

Ο ενθουσιώδης Δανέλος ανέλαβε να συγκροτήσει το παρακλάδι του ΕΑΜ για τους Εβραίους και κατάφερε να συσπειρώσει αρκετούς ομόθρησκούς του,  αρχίζοντας από τους παιδικούς του φίλους, Μωύς Γιουσουρούμ, Ζακίνο

Εντείνονται τα ενδοϊμπεριαλιστικά παζάρια με επίκεντρο τους κανόνες του εμπορίου

Η ενεργοποίηση του διαζυγίου της Βρετανίας με την ΕΕ πυροδότησε ένα νέο κύκλο παζαριών, με επίκεντρο τους κανόνες που θα διέπουν το εμπόριο, καθώς τόσο το Λονδίνο, όσο και οι Βρυξέλλες, αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους για τις αστικές τάξεις τους.

Η Βρετανία δεν αποδέχεται τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταλήξει σε συνολική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με το μπλοκ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι η βρετανική επιλογή βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μοντέλα συμφωνίας, είτε με τον Καναδά, είτε με την Αυστραλία (και οι δύο χώρες είναι πρώην βρετανικές αποικίες και μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας).

Η αξιολόγηση εργαλείο σύνδεσης των Πανεπιστημίων με τις μεγάλες επιχειρήσεις

Η αξιολόγηση και η πιστοποίηση είναι εργαλείο σύνδεσης των Πανεπιστημίων με τις μεγάλες επιχειρήσεις, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον διορισμό του Περικλή Μήτκα στη θέση του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη αρχή σχετίζεται τόσο με την αξιολόγηση όσο και την πιστοποίηση Πανεπιστημίων και θα γίνεται -όπως είπε ο Γ. Δελής- με κριτήρια της αγοράς για την προσαρμογή της Ανωτάτης Εκπαίδευσης με τις εκάστοτε ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

H κοπτοραπτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό

Οι εργαζόμενοι που ζουν στο πετσί τους όλων των ειδών τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις και την περιπλάνηση, αυτοί που βρέθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις ουρές της ανεργίας και συνεχίζουν να βρίσκονται, ακούν καθημερινά για αυξήσεις στις συντάξεις στα 35 και τα 42 χρόνια εργασίας.

«Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει!»

Το 2017, η Δημοτική Αρχή με τους εργαζόμενους του Δήμου και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, που προμηθεύτηκε χωρίς δανεισμούς, ξεκίνησε τις εργασίες για την δημιουργία πάρκου σε έκταση 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.

Πρόκειται για έκταση στην παραλιακή ζώνη που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, με μπάζα και βρωμιά.

Φίλε, ο αθλητισμός δεν είναι καφρίλα, είναι μεγαλείο ψυχής!

Χτες το πρόγραμμα είχε ντέρμπι αιωνίων στο βόλεϊ γυναικών. Υπό άλλες συνθήκες οι κάφροι χρειάζονται μικρότερες αφορμές (ένα ντέρμπι στο τάβλι) για να στήσουν σκηνικά, ακόμα και ραντεβού θανάτου… Χτες όμως ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς πλησιάζει η επέτειος από την τραγωδία της Θύρας 7, με τα κορίτσια του Παναθηναϊκού να αφήνουν λουλούδια για να τιμήσουν τη μνήμη τους και να της χειροκροτεί όλο το γήπεδο και η ερυθρόλευκη κερκίδα.

Ιάννης Ξενάκης


Πεθαίνει, 04/02/2001,ο κορυφαίος συνθέτης και αρχιτέκτονας Ιάννης Ξενάκης.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τραυματίστηκε στις μάχες του Δεκέμβρη του 1944 και κατόπιν διέφυγε παράνομα στη Γαλλία όπου διέπρεψε.

Οι «γαλαξίες» του στοχαστή μουσικού

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Πεθαίνει, 4 Φλεβάρη 1843, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 

Μεγάλη ηγετική προσωπικότητα της Ελληνικής Επανάστασης με έντονη πολεμική και πολιτική δράση σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Εξέχων ηγέτης, συνδύαζε το στρατιωτικό ταλέντο και την προσωπική γενναιότητα με την επαγγελματική πείρα.  

Με αρχηγό τον Κολοκοτρώνη οι επαναστάτες κατέλαβαν την Τρίπολη στις 26 Σεπτέμβρη του 1821 και συνέτριψαν την τουρκική στρατιά του Δράμαλη το καλοκαίρι του 1822. Από το 1825 ως το 1827, ως αρχιστράτηγος των