Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στην συνεδρίασή της 4.6.19 συζήτησε την πορεία του συνταξιουχικού κινήματος μπροστά στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, και επισημαίνει:

Η κάλπικη αντιπαράθεση που παρακολουθούμε  μπροστά στις εκλογές ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν, ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιουχικούς,

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο Πολάκης


Χυδαία επίθεση του αν. υπουργού Υγείας στον Ηλία Σιώρα

Θυμάστε τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ως υπουργός υγείας του Σαμαρά, περιφερόταν στα νοσοκομεία κι απαντούσε σε διαμαρτυρίες γιατρών με το αμίμητο “Σε ξέρω εσένα, είσαι της ΑΝΤΑΡΣΥ” ή όταν έκοψε φοιτήτρια που μιλούσε με το χωροφυλακίστικο “Άστα αυτά που σας μαθαίνουν στην ΚΝΕ;”.

Των «διασυνδέσεων», των «γνωριμιών» και του «ηθικού πλεονεκτήματος» το… κάγκελο!


Αυτή τη φορά, τόσο  η γενικότερη τακτική των κυβερνώντων, όσο και οι απίθανες δηλώσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για τις «διασυνδέσεις» και τις «γνωριμίες» σχετικά με την επιχειρούμενη μετάταξη της θυγατέρας της στη Βουλή, κάνουν το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης Τσίπρα να… ξεχειλίζει.

Δομνίστα Ευρυτανίας: Η Αγία Λαύρα της Αντίστασης!


Ο Άρης κηρύσσει τον ένοπλο αγώνα,7/6/1942, από την “Αγία Λαύρα” της Αντίστασης στη Δομνίστα

Δομνίστα…
Η Δομνίστα είναι ένα μικρό όμορφο χωριό της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας που απέχει 35 χλμ από το Καρπενήσι και βρίσκεται φωλιασμένο σε υψόμετρο 1000 μέτρων μέσα στα πυκνά

Τα GOLDEN BOYS της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων


Δελτίο Τύπου 

Τον Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, το οποίο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σόου εξωραϊσμού της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, και όχι ένα συνέδριο εργατών.

Πήραν πίσω τη διάταξη για το βιασμό, άφησαν τρομονόμο και την ευνοϊκή για τη Χρυσή Αυγή διάταξη

Μετά την κατάθεση «νομοτεχνικής βελτίωσης» για το αδίκημα του βιασμού, ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθώς και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

«Γκόρτζος»!

Με αφορμή την συνέντευξη του κ.Τσίπρα (ΕΡΤ – Σ.Κοτρώτσος) δυο παρατηρήσεις:

1η) Στις 15 Μάη, ένδεκα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή τα περίφημα “θετικά” προεκλογικά της μέτρα (την δήθεν “13η σύνταξη” κτλ). Σε εκείνο το νομοσχέδιο, την ίδια μέρα, το ΚΚΕ κατέθεσε μια τροπολογία.

Νέες δεσμεύσεις σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Το «άριστο επίπεδο αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, όπως προκύπτει από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και από τον Στρατηγικό Διάλογο των δύο χωρών που έλαβε χώρα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2018», επεσήμανε ο υπουργός Αμυνας Ευ. Αποστολάκης, στους συνομιλητές του, συνεχίζοντας, εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις εντατικές επαφές του στην Ουάσιγκτον, στην πρεμούρα τους να «τρέξουν» διευθετήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα διακυβέρνησής τους.

Ο κομμουνιστής γιατρός Μανώλης Σιγανός


Σαν σήμερα 7/6/1972, πεθαίνει ο γιατρός Μανώλης Σιγανός, παλαίμαχος αγωνιστής, καπετάνιος της Β’ ταξιαρχίας του Α’ Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ Αθήνας και στέλεχος του ΚΚΕ. Από τους πιο βασανισμένους αγωνιστές της δικτατορίας, της κατοχής και του εμφυλίου.

Επανακατέθεσε την τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που μειώνει το αφορολόγητο

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε χτες στη Βουλή την τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ προβλέπει την επέκταση του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους.

Κοινή ατζέντα

Η έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της «ενισχυμένης εποπτείας», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, γκρεμίζει με πάταγο τα προπαγανδιστικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί «μεταμνημονιακής εποχής» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Φτάνει παράνομα στην Ελλάδα ο Ν Μπελογιάννης


Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Μπελογιάννης φτάνει,7/6/1950,  παράνομα στην Ελλάδα από τη Ρουμανία όπου βρισκόταν ως πολιτικός πρόσφυγας. Καθήκον του, σύμφωνα με τις αποφάσεις της 7ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν η αναδιοργάνωση των Παράνομων Κομματικών Οργανώσεων.

Εξίμισι μήνες μετά από την άφιξή του στην Ελλάδα ο Μπελογιάννης θα πέσει στα χέρια της Ασφάλειας (20/12/1950), θα δικαστεί (δύο φορές) και θα εκτελεστεί στις 30/3/1952.