Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

57 ψήφους έναντι 53

Στις 27 Φεβρουαρίου 1991, στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, εξελέγη, Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η Αλέκα Παπαρήγα. Με την εκλογή της, έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα της γενικής γραμματέως στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, μια γυναίκα που έφτασε στο ανώτατο επίπεδο στο κόμμα της, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε τεράστιο ξενοδοχείο. Χρειάζεται επειγόντως μια δυνατή αντίσταση!»


Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Καταλειφό εξελίσσεται πάντα σε μια ωδή στο Καλό. Πολυβραβευμένος ηθοποιός, ιδιαίτερος σκηνοθέτης, ευαίσθητος ποιητής, ξεχωριστός ζωγράφος κι ένας από τους πιο αγαπημένους δασκάλους υποκριτικής.

Κι όμως, εκείνος τίποτα απ' όλα αυτά δε θεωρεί σπουδαίο. Σπουδαία θεωρεί μόνο την ίδια την Τέχνη.

Οι χαρταετοί!


Τότε, ο ουρανός γέμιζε χαρταετούς! Και η γη, τα σοκάκια της Τούμπας, όπου μεγαλώναμε, κρατώντας σφιχτά στα χέρια μια φέτα ψωμί με ζάχαρη, βρεγμένη με νερό, για να μη μας την πάρει ο αέρας, γέμιζε με επίκαιρες λέξεις που αφορούσαν τη χαρταετοκατασκευή. Καλούμπα, ζύγια, καντήλιασμα μερικές από αυτές τις επίκαιρες λέξεις. Και μαζί μ' αυτές η λαχτάρα της αναμονής για τη μεγάλη μέρα.

Χαιρετίζει τους λιμενεργάτες της Γένοβας που αρνήθηκαν να μεταφέρουν πολεμικό υλικό για την Ουκρανία


Αποδείξατε ότι εμείς οι εργάτες είμαστε ενάντια στο πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και Ρωσία από την άλλη, σε βάρος του ουκρανικού και ρωσικού λαού.

Οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες πρέπει να εκπληρωθούν και σε αυτή τη ρότα βαδίζει σταθερά το ΚΚΕ


Σε δηλώσεις προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Νέα Μαγνησία Λαμίας όπου βρίσκεται σήμερα Καθαρά Δευτέρα, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του «Νεομαγνησιώτικου γάμου» και στα Κούλουμα που διοργανώνει ο «Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας».

Ν. Αγγελίδης: Να εμπιστευθούμε το ΚΚΕ

 
«Να εμπιστευθούμε το ΚΚΕ» τόνισε ο Νίκος Αγγελίδης δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην «ΕΡΤOPEN».

Ποιος ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος;


 Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν ούτε μεγάλος στρατηγός. Αν και νίκησε τους αντιπάλους του δεν έδειξε ιδιαίτερα στρατιωτικά προσόντα. Οι πιο πολλές νίκες του οφείλονται στο φανατισμό των στρατιωτών του, στην επιδεξιότητα των αρχηγών τους και στην καλύτερη τεχνική οργάνωσή τους («Η μεταστροφή του Κωνσταντίνου» του Ρούμπενς)

Τρία χρόνια πανδημίας - Αγώνας για την υγεία και τη ζωή του λαού


 Πρωταγωνιστής στον αγώνα το ΚΚΕ, μέσα κι έξω από τη Βουλή

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος COVID-19 στη χώρα μας. Τρία χρόνια που απέδειξαν ότι ο «αόρατος εχθρός» τελικά ήταν πέρα για πέρα ορατός, με τον λαό να βρίσκει παντού απέναντί του το εγκληματικό ζύγι του «κόστους - οφέλους», τη στρατηγική της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, που στο όνομά της οι κυβερνήσεις έκλεισαν νοσοκομεία, υποχρηματοδότησαν τα υπόλοιπα, διέλυσαν εργασιακές σχέσεις και προσωπικό.

Να καταδικάσουμε τους συνένοχους για την ενεργειακή ακρίβεια που παριστάνουν τους σωτήρες


Φίλες και φίλοι,

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο σε κάθε προεκλογική περίοδο η εκάστοτε κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να επιδίδονται και να διαγκωνίζονται στο εμπόριο ελπίδας και φόβου.

Ομως, η στημένη αντιπαράθεσή τους για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας.

Αυτήν θα ήθελαν να ξεχάσουμε Ζελένσκι και Πούτιν

Εργοστάσιο στον Οδησσό (1920)
 
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και τόσο η αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση του Ζελένσκι, που έχει την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όσο και η αστική κυβέρνηση της Ρωσίας, με τον Πούτιν, στο πλαίσιο του «ιδεολογικού πολέμου», συμπίπτουν σε ένα ζήτημα: Στην αμαύρωση της Ιστορίας του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, της Οκτωβριανής Επανάστασης που την αποκαλούν και οι δύο «πραξικόπημα», της ΕΣΣΔ, που αποκαλούν «σταλινική δικτατορία» και «ολοκληρωτισμό», του Λένιν και των μπολσεβίκων.

Γραμμές εμπλοκής


Πενήντα τέσσερις (54) σιδηροδρομικές αποστολές αναχώρησαν το διάστημα Ιούλης 2020 - Δεκέμβρης 2022 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τα ΝΑΤΟικά Βαλκάνια και τη Βαλτική.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις από Εργατικά Κέντρα

ΝΑΟΥΣΑ
Αρματοδρομία του Εργατικού Κέντρου με τα βασικά αιτήματα του λαού της πόλης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αρματοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα χθες με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων της πόλης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

27/02/274

Γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος, πρώτος αυτοκράτορας του Βυζαντίου.