Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ο Στάλιν στο tik tok

 

Και σήμερα οι σημαίες του ΚΚΕ στα υψώματα του Γράμμου


Με εκδήλωση στο μνημείο των μαχητών του ΔΣΕ στη Σπανούρα Κοτύλης συνεχίστηκε σήμερα η τρίτη ημέρα της κατασκήνωσης των Οργανώσεων Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Νεστόριο Καστοριάς.

4 μέρες ακόμα...

Πάντα «με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Αυτό το νήμα συνδέει τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα και Κατασκηνώσεις της ΚΝΕ, από τις Πρέσπες μέχρι τις Νηές Μαγνησίας, και αποτυπώνει τη σταθερή, συνεπή και αταλάντευτη στάση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την επιλογή συστράτευσης με την πλευρά των λαών και των αγώνων τους.

Το Κίεβο παραδέχεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα σημείωσαν εδαφικά κέρδη στην Λισιτσάνσκ


Οι δυνάμεις της Ρωσίας σημείωσαν εδαφικά κέρδη στην πόλη Λισιτσάνσκ, αναγνώρισαν επίσημα ουκρανικές πηγές.

«Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, οι δυνάμεις κατοχής επικεντρώνονται ή εδραιώνουν τις θέσεις τους στις πόλεις Λισιτσάνσκ και Βερχνοκάμγιανκα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες


- Καθώς η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας κορυφώνεται, ποιες είναι οι εκτιμήσεις που κάνετε για τις προσεχείς εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο;

Κόκκινη Συνδικαλιστική Διεθνής


Στο διάστημα από 3 έως 19 Ιούλη του 1921 πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το ιδρυτικό συνέδριο της Κόκκινης Συνδικαλιστικής Διεθνούς (στην ιστορία έχει μείνει επίσης γνωστή με τα ονόματα: "Προφιντέρν", "Κόκκινη Διεθνής Εργατικών Συνδικάτων", "Κόκκινη Επαγγελματική Διεθνής").

Νέο άλμα στο 12% και νέα βουτιά στη φτώχεια για τα νοικοκυριά


 Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ακρίβεια, με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται τον Ιούνη στο 12% και τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν το εισόδημα να εξανεμίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, προσπαθώντας να καλύψουν απλά βασικές ανάγκες.

Το δόντι η Flo κι η Clue


Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, θα συρρικνωθεί, θα μικρύνει και θα πουληθεί ίσως και χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Αυτή τη «μαντεψιά», επιμένω να τη λέω δημόσια, καιρό τώρα, και κανείς από τους πωλητές, διεκδικητές, θωρακιστές και πλασιέ του ελληνικού μύθου δεν μου αντιγυρίζει μήτε καν την ερώτηση «τι εννοείς».

Τρίτη αύξηση μέσα στο 2022 στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τους εφοπλιστές


Σε αυξήσεις τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από 4% έως 8% μεσοσταθμικά για ορισμένα δρομολόγια και κυρίως από το λιμάνι του Πειραιά, προχώρησαν από χθες Παρασκευή 1η Ιουλίου οι εφοπλιστές. 

Τον πιάνουν οι ΝΑΤΟικές ανησυχίες του...

 
«
-- Εσείς αν ήσασταν στη Σύνοδο θα βάζατε βέτο στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ;

-- Εχουμε δώσει απάντηση σε αυτό. Ο,τι θέλουν οι κυβερνήσεις και οι λαοί. Αρα δεν θα βάζαμε ποτέ βέτο σε δυο κυβερνήσεις που έχουν επιλέξει να ενταχθούν στη Συμμαχία».

Οι διακοπές και η αναψυχή είναι λαϊκό δικαίωμα!


 Το δικαίωμα, η βαθιά ανάγκη των εργαζομένων για διακοπές και ξεκούραση έχει γίνει πλέον πολυτέλεια.

Αυτό το ζούμε όλοι καθημερινά, με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων να εξανεμίζουν τα έτσι κι αλλιώς άθλια μεροκάματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
03/07/1883

Γεννιέται ο Τσέχος συγγραφέας Φραντς Κάφκα. 

Φραντς Κάφκα