Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για την αύξηση πληρότητας των πλοίων

Μείωση και όχι αύξηση του ποσοστού πληρότητας των πλοίων, δρομολόγηση περισσότερων και ασφαλών πλοίων και την προστασία της υγείας των επιβατών, των ναυτεργατών και των νησιωτών και όχι της κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Την ώρα που εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού, είναι προκλητική και επικίνδυνη η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο στην πληρότητα επιβατών στα πλοία στο 80% και στο 85%, για χάρη της κερδοφορίας των εφοπλιστών, όταν μάλιστα υπάρχουν πολλές καταγγελίες για έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους επιβάτες και τα πληρώματα.

Να χορηγηθεί επίδομα τοκετού και λοχείας στις εποχιακά εργαζόμενες στον Τουρισμό


Επίκαιρη Ερώτηση
 
«Να χορηγηθεί επίδομα τοκετού και λοχείας στις εποχιακά εργαζόμενες στον Τουρισμό»

Οι εποχιακά εργαζόμενες στον Τουρισμό δουλεύουν συνήθως τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβρη και παίρνουν λίγο παραπάνω από 100 ένσημα ετησίως. Αλλά και εκείνες που εργάζονται από τον Απρίλη ή τον Μάη ως τον Οκτώβρη, σπάνια υπερβαίνουν τα 100 ένσημα, καθώς οι εργοδότες συστηματικά κλέβουν τα ένσημα των εργαζομένων, ενώ το κράτος έχει αποδυναμώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οι αγωγές εξώσεων πρέπει να αποσυρθούν τώρα!


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Επαγγελματικού Ταμείου των Φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ), να προχωρήσει στην έξωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων του κλάδου που στεγάζονται εδώ και δεκαετίες στο κτίριο του Ταμείου στην οδό Χαλκοκονδύλη 56.

Χιλιάδες απολύσεις σε όλη την Ευρώπη και τεράστια στήριξη στους ομίλους

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ


Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα από την Ισπανία, τη Δανία, τη Γαλλία

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ευρώπη η νέα καπιταλιστική κρίση, που επισπεύσθηκε εξαιτίας της πανδημίας, «δείχνει τα δόντια της» στους εργαζόμενους. Την ώρα που αμέτρητα δισ. ευρώ δίνονται για τη στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην παραγωγή με σκοπό το κέρδος,

Το «πάθημα» στο Μάτι δεν έγινε μάθημα

Δύο χρόνια μετά την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές και με τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές (Κεχριές, Μαρτίνο και αλλού) να έχουν ήδη κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Με τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό να παραμένουν και να αυξάνονται, με την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας να απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις Υπηρεσίες, με την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής να έχει

Χιροσίμα – Ναγκασάκι 75 χρόνια μετά



ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,
ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ. και πορεία στο  Προξενείο των ΗΠΑ

Καταδικάζεται σε θάνατο ο Νίκος Πλουμπίδης

Ο Νίκος Πλουμπίδης καταδικάζεται, 3/8/1953, σε θάνατο με βάση τον μεταξικό Α.Ν.375 περί κατασκοπίας.

Η δίκη ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου του 1953 με την έκδοση της απόφασης. Ο Πλουμπίδης και η καθοδήγηση του ΚΚΕ καταδικάστηκαν δυο φορές σε θάνατο.

Οι ανάπηροι του ελληνοϊταλικού πολέμου κηρύσσουν απεργία πείνας


Οι ανάπηροι του ελληνοϊταλικού πολέμου κηρύσσουν απεργία πείνας, 3/8/1942, για να ματαιώσουν την απόφαση των αρχών κατοχής να τους διώξουν από την Αθήνα.

«Εγινε μπλόκο στα νοσοκομεία που μένουν οι ανάπηροι πολέμου της Αλβανίας 1940 - 41», «οι ταγματασφαλίτες άρπαξαν τους ανάπηρους».

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 65 χρόνια από τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη του 1943, όταν τα τάγματα ασφαλείας, με τις πλάτες των γερμανοφασιστών κατακτητών, ξεχύθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας, με ένα άγνωστο μέχρι τότε πογκρόμ ενάντια στους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου.