Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Έστειλα στο κόμμα, δέκα μάρκα ακόμα.


Αρπάχτε τα, αλλά… «εντίμως» 
με χορηγίες από τα αφεντικά

Η λέξη «μίζα»  στη γλώσσα τους λέγεται «χορηγία», για το λόγο αυτό και ο νόμος τους, που  ψηφίστηκε στη Βουλή στις 16 Οκτώβρη 2014 – από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, «ευλογεί» και επίσημα την ανοιχτή χρηματοδότηση κομμάτων από επιχειρήσεις.

Για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο στη Χαλκιδική



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 
ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το σωματείο από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, έκανε ξεκάθαρη την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενημέρωσε τους συναδέλφους για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παρενέβη άμεσα όπου χρειάστηκε.

Η Διεθνής Μπριγάδα Κουβανών Υγειονομικών «Χένρι Ρίιβ» αξίζει το Νόμπελ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 114 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ ΡΙΙΒ

Μια ιδιαίτερη επέτειος ήταν η χτεσινή. 114 χρόνια από τον θάνατο του 27χρονου Αμερικανού διεθνιστή αγωνιστή Χένρι Ρίιβ, που έπεσε μαχόμενος δίπλα στους Κουβανούς, στον στρατό των Μαμπί, στον πρώτο αγώνα για την ανεξαρτησία το 1876, και έχει δώσει το όνομά του στη Διεθνή Μπριγάδα Ειδικευμένων Υγειονομικών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και μεγάλων επιδημιών. Η μπριγάδα «Χένρι Ρίιβ» δημιουργήθηκε με πρόταση του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, το 2005, αμέσως μετά τον καταστροφικό κυκλώνα «Κατρίνα», όπου η Κούβα συγκέντρωσε 1.586 από τους υγειονομικούς της, έτοιμους για να προσφέρουν

Για έναν «ειρηνικό» και «δημοκρατικό» καπιταλισμό...

 Πριν από λίγες μέρες, το ΝΑΡ δημοσίευσε απόφαση της Πολιτικής του Επιτροπής, όπου ασχολείται κυρίως με το ζήτημα του «πολέμου» και με το «δημοκρατικό ζήτημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Στο κείμενο αυτό επιβεβαιώνονται για μια ακόμη φορά τα στρατηγικά αδιέξοδα του συγκεκριμένου χώρου, τα οποία τον οδηγούν να γίνεται «ουρά» των κάθε φορά κάλπικων διλημμάτων και δίπολων που προβάλλουν η αστική τάξη και τα κόμματά της. Η ουσία αυτή δεν αλλάζει, όση «αντικαπιταλιστική» ρητορεία κι αν επιστρατεύει.

Γιατί οι Αμερικανοί έκαναν το έγκλημα

Αύγουστος 1945: Οι Αμερικανοί, αν και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ουσιαστικά έχει τελειώσει, ψάχνουν προσχήματα για να προχωρήσουν στο μεγαλύτερο έγκλημα που πραγματοποιήθηκε τότε, σε περίοδο ιμπεριαλιστικού πολέμου: Τη ρίψη ατομικής βόμβας σε κατοικημένες περιοχές της Ιαπωνίας. Και ως συνήθως η ιμπεριαλιστική πολιτική δράση, είτε με «ειρηνικά διπλωματικά μέσα» είτε με τη συνέχισή της με άλλα «στρατιωτικοπολεμικά μέσα», απαιτεί τη δημιουργία ανάλογων άλλοθι, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα μέσα προς εκπλήρωση των πραγματικών σκοπών για τα οποία τα χρησιμοποιεί. Η διαμόρφωση εικονικής πραγματικότητας, δηλαδή «φανταστικών» προβλημάτων με την εικόνα του «πραγματικού», αποτελεί προσφιλή μέθοδο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, αξεχώριστη από την ιμπεριαλιστική δράση.

Η Λαϊκή κατοικία στον Σοσιαλισμό


Κάθε πολίτης της ΕΣΣΔ είχε το κατοχυρωμένο δικαίωμα να αποκτήσει εντελώς δωρεάν διαμέρισμα. Ναι, απολύτως δωρεάν, δεν χρειαζόταν να πληρώσει. Το αποκτούσε με επίσημα έγγραφα στο όνομά του για πάντα και μπορούσε να το δώσει στα παιδιά του αργότερα. Φυσικά, υπήρχαν λίστες αναμονής, αλλά κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ελάμβαναν δωρεάν διαμερίσματα από το σοβιετικό κράτος.

Στοιχεία Σοκ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ: Συστήματα Υγείας που στέλνουν ασθενείς στο θάνατο


Έμειναν πίσω θεραπείες καρκινοπαθών

και χρονίως πασχόντων εξαιτίας των ελλείψεων

σε προσωπικό και υποδομές

Να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες στην Εύβοια και να αποζημιωθούν οι πληγέντες

Ερώτηση

Θέμα: "Να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες στην Εύβοια και να αποζημιωθούν οι πληγέντες"

Η κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα την Εύβοια, αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις ελλείψεις υποδομών, αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων, τις ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων και της σημερινής, της τοπικής διοίκησης. Οι ελλείψεις αυτές, σε περίοδο γενικότερης επιφυλακής γύρω από τα θέματα υγείας, γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες. Το 2020 ο λαός της Εύβοιας έχει κάθε δυνατότητα και δικαίωμα να απολαμβάνει υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και υγείας σύγχρονες και αντίστοιχες της ανάπτυξης της επιστήμης. Όμως, επιβεβαιώνεται με οδυνηρό τρόπο ότι στην πολιτική που εφαρμόζεται δεν χωράνε τα συμφέροντα και η προστασία του λαού μας.

Περί λιτανειών και κορωνοϊού: Βόηθειά μας!

 «Ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις», ανακοίνωσε, χθες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανάμεσα στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, την ώρα που η αύξηση κρουσμάτων έχει γίνει καθημερινότητα. 

Xαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για το 13ο συνέδριο του ΤΚΡ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό, συντροφικό, αγωνιστικό χαιρετισμό προς τους αντιπροσώπους του 13ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, καθώς και προς όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός σας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Λαϊκές διαμαρτυρίες και διεργασίες στον απόηχο των φονικών εκρήξεων

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει και οι τεράστιες πληγές που αφήνουν στο λαό οι καταστροφικές εκρήξεις της Τρίτης 4 Αυγούστου στη Βηρυτό γίνονται όλο και πιο φανερές, η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση μετατρέπεται σε διαμαρτυρία με εκατοντάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται νωρίτερα σήμερα το Σάββατο στην Πλατεία Μαρτύρων και να απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Πεθαίνει Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Πεθαίνει, 9/8/1975, ο Σοβιετικός συνθέτης Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Για το έργο του και για τη γενικότερη προσφορά του ο Σοστακόβιτς τιμήθηκε –μεταξύ άλλων- με τον τίτλο του καλλιτέχνη του Λαού της Σοβιετικής Ενωσης και ανακηρύχτηκε Ηρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας. Το έργο του συγκαταλέγεται στα κορυφαία του 20ού αιώνα.

Ο Σοστακόβιτς γεννήθηκε το 12/9/1906 στην Πετρούπολη και άρχισε να σπουδάζει μουσική σε ηλικία εννέα ετών. 

Ναγκασάκι

Τρεις μέρες μετά τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έγκλημά τους με τη ρίψη και δεύτερης ατομικής βόμβας, 9/8/1945, στην ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι. Από την έκρηξη, χάνουν τη ζωή τους πάνω από 75.000 άνθρωποι. 

Δολοφονείται ο Νίκος Βαλιανάτος


Στα γραφεία της Ειδικής Ασφάλειας δολοφονείται, 9/8/1938, ο Νίκος Βαλιανάτος, μέλος του ΚΚΕ από το 1918,

Ο Νίκος Βαλιανάτος γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά το 1870, όπου ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τις σοσιαλιστικές ιδέες.

Το 1922 ήταν Γραμματέας της Κ.Ο  Λάρισας του ΚΚΕ  και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου.