Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί

 

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι για άλλη μια φορά η Μέση Ανατολή, με τους συνήθεις υπόπτους - το Ισραήλ και τους Ευρωατλαντικούς συμμάχους του - να βάζουν φωτιά σε όλη την περιοχή για να υπερασπιστούν την εγκληματική κατοχή, τα συμφέροντα και τους επικίνδυνους για τους λαούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Τελειώνουν τα τρόφιμα και τα καύσιμα στην πολύπαθη Γάζα

 

Όλο και πιο απελπιστική γίνεται η κατάσταση για τους κατοίκους της Γάζας που βιώνουν τη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους. Εκτός από τις βόμβες του ισραηλινού στρατού, οι Παλαιστίνιοι έχουν να αντιμετωπίσουν την πείνα, εξαιτίας του εγκληματικού αποκλεισμού, ενώ σε 24 ώρες τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς καύσιμα. 

Ερωτήσεις-Απαντήσεις για την κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στη Παλαιστίνη


«Ο πόλεμος ξεκίνησε από την επίθεση της Χαμάς. Δεν έχει λοιπόν το δικαίωμα το Ισραήλ να απαντήσει»;

Οι πολεμικές συγκρούσεις δεν ξεκίνησαν στις 7/10. Εδώ και 75 χρόνια –από το 1948, τότε δηλαδή που δημιουργήθηκε και το κράτος του Ισραήλ- υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και αυτή δεν εφαρμόζεται. Τότε, από την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως “Ιστορική Παλαιστίνη” το Ισραήλ πήρε το 52% και στο υπόλοιπο 48% καθορίστηκαν τα σύνορα για το Παλαιστινιακό κράτος που έπρεπε να ιδρυθεί.

Μια οφειλόμενη απάντηση για τα «πολυδιαφημισμένα» ΑΕΙ της Κύπρου

Αρκετή συζήτηση γίνεται τελευταία για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου, που εμφανίζεται ως παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της δυνατότητας ίδρυσης ιδιωτικών - μη κρατικών ΑΕΙ.

Ας δούμε μια εικόνα από τη συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών - μη κρατικών ΑΕΙ της Κύπρου για να καταλάβουμε τι διαφημίζουν...

Η νέα δημοτική αρχή θα κανει πράξη το σύνθημα: Μπροστά οι ανάγκες του λαού!

 

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής

«Εχουμε επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας στην προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να βελτιωθεί η καθημερινότητα του λαού του δήμου μας». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στον «Ριζοσπάστη» τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής Τυρνάβου ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Τσικριτσής.

Τους έπεσε βαρύ

 

 Τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν μπορεί να την προσπεράσει κανείς, κι ας ...γκαρίζει η Βούλτεψη ότι «δεν γίναμε ξαφνικά όλοι μπολσεβίκοι». 

Επειδή όμως τους έπεσε βαρύ, ψάχνουν τρόπους να τη διαβάλουν και να τη μειώσουν. Λένε για παράδειγμα ότι στον β' γύρο η θέση για άκυρο ή λευκό «δεν περπάτησε».