Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Χάικ Γιαζιτζιάν


Χάικ Γιαζιτζιάν, Αρμένιος στην καταγωγή, ζει στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια. Αυτοδίδακτος στο ούτι, με δικό του προσωπικό ήχο και βαθειά αισθαντικότητα στη φωνή και το τραγούδι του, ο Χάικ Γιζιτζιάν αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο της «έθνικ» μουσικής όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στα πολλά φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο όπου συμμετέχει.

Παράπονο Yar Ko Parag

"Κάστρο δεν ήταν. Μ' άντεξε σαν κάστρο... "

ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Σύμβολο του απελευθερωτικού αγώνα

«Κι όταν στο γέρμα του ήλιου οι αντρειωμένοι σίγησαν πια κι αυτοί, χωρίς πνοή,/ προχώρησαν αργά, δειλά, σκιαγμένοι, οι πολιορκητές μες στη σιγή./ Σωρό τα πτώματα έλεγαν θα βρούνε, και βρήκαν μόνο τρία νεκρά παιδιά. / Κατάπληκτοι τα βλέπουν κι απορούνε πούθε έβγαινε μια τέτοια λεβεντιά...»

«Η εθελοντική συμφωνία για 10ωρη εργασία κατέρρευσε πριν καν ψηφιστεί»

 


Το ότι «η εθελοντική συμφωνία για 10ωρη εργασία κατέρρευσε πριν καν ψηφιστεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Κεντρικής Μακεδονίας, φέρνοντας ως «τρανό παράδειγμα» τις τρεις απολύσεις «από την εταιρία ΛΙΑΦΑΡΜ του ομίλου ΣΤΡΟΥΜΣΑ με την απαράδεκτη αλλά ταυτόχρονα αποκαλυπτική αιτιολόγηση ότι οι συνάδελφοι απολύονται επειδή δεν δέχτηκαν να δουλέψουν υπερωρίες».

Το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» υλοποιεί τις απαιτήσεις των ομίλων σε βάρος της υγείας των λαών


Το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» υλοποιεί τις απαιτήσεις των ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών τόνισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

Δεδομένη η ανάγκη μαζικού εμβολιασμού, αλλά δεν φτάνει χωρίς μέτρα προστασίας και στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας


Όσο δεδομένη είναι η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια, άλλο τόσο δεδομένο είναι ότι από μόνος του ο εμβολιασμός, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν φτάνει για τον τερματισμό της πανδημίας, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση. 

Σχόλιο για την συνεδρίαση της Ε.Ε του Ε.Κ.Θ

 
27/04/2021

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΚΘ

Σήμερα παίχτηκε και το τελευταίο επεισόδιο της κατάντιας της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΘ, ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς - και της επίθεσης που δέχονται  οι εργαζόμενοι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται από την Κυβέρνηση.

Μαζί ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΝΟΤΗΤΑ στήριξαν την κατάπτυστη απόφαση της ΓΣΕΕ για «απεργία» στις 4 Μάη με …κατάθεση στεφανιών. 

Να μην ξεγελαστούν!


Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «στοχοποιεί τη μεσαία τάξη» και ποιος «αποκαθιστά τις αδικίες σε βάρος της» μόνο σαν πρόκληση ακούγεται στα αυτιά των χιλιάδων βιοπαλαιστών ΕΒΕ, που «δουλεύουν για να ζήσουν και ζουν για να δουλεύουν».

Ολων αυτών που είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ παλιότερα, βλέπουν διαχρονικά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, τα χρέη να μεγαλώνουν και την επιβίωση να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Με ευρωατλαντική παρέμβαση και εκκλήσεις για «ευελιξία», προωθούνται συμβιβασμοί σε βάρος του λαού της Κύπρου


ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Με την έκκληση του ΟΗΕ να υπάρχει «δημιουργικότητα» ξεκίνησε χτες στη Γενεύη η (άτυπη, όπως τη χαρακτηρίζουν) πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, σε μια περίοδο που σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο εντείνονται σκληρά παζάρια για τη διατήρηση της ευρωατλαντικής συνοχής και σταθερότητας απέναντι στη γεωπολιτική διείσδυση Κίνας και Ρωσίας, όπως και για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου.

Ξανά σε αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Σε άλλη μια αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα μετείχε χτες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, εν μέσω αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για το Ουκρανικό.

Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, αεροσκάφος «EMB-145H» της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ιπτάμενο ραντάρ) πέταξε χτες το πρωί στο FIR Σόφιας (καλύπτει κομμάτι και της Μαύρης Θάλασσας), συλλέγοντας εικόνα αέρος και επιφανείας, ηλεκτρονικές πληροφορίες και άλλα στοιχεία για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αργότερα το μεσημέρι επέστρεψε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Η Κούβα γελοιοποιεί τις ΗΠΑ και τα τσιράκια τους

 

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι βρώμικες αλχημείες των ΗΠΑ και των κάθε είδους συνεταίρων τους ενάντια στο νησί της Επανάστασης.

Στην εκπομπή της τηλεόρασης της Κούβας – με ελληνικούς υπότιτλους – μπορείτε να απολαύστε τα “ρεπορτάζ” που εμφανίζουν το εμβόλιο της Κούβας κατά της COVIT-19 άλλοτε σαν “πολιτικό όπλο” της Κούβας κατά των ΗΠΑ (!) κι άλλοτε σαν εμβόλιο που δεν είναι κουβανέζικο, αλλά… κινέζικο. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/04/1814

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εξορίζεται στο νησί Έλβα ως «αιχμάλωτος της Ευρώπης».

28/04/1821

Στη σύσκεψη της Καρύταινας οι επαναστατημένοι Έλληνες εκλέγουν τους Φιλικούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Ιάκωβο Τομπάζη Αρχιστράτηγο και Ναύαρχο του Αγώνα αντίστοιχα.

Καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις γιατρών από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ


Τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις γιατρών από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Επισημαίνει πως αυτή η τακτική «έχει οδηγήσει τους συναδέλφους σε απόγνωση» και ότι αντί «η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων να μεριμνήσουν για κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων γιατρών για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες, αντιμετωπίζουν τους γιατρούς σαν μετακινούμενο θίασο».