Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Σχόλιο για τις εξελίξεις στην Αλβανία

Η προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιών αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί, αλλά αποδεικνύει και πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα ότι δήθεν η ένταξη χωρών σε συμμαχίες, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας κι εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών.
  
Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ένα πολύ βολικό, ύποπτο χτύπημα


Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο

πληροφορίες που έρχονταν από το Στρασβούργο είναι συγκεχυμένες. Ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές, εντοπίστηκε, αλλά παρέμενε ελεύθερος. Ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς και 12 τραυματίες, αλλά δε γνωρίζουμε αν είναι ο τελικός.

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ


Να καταργηθούν ο νόμος Κατρούγκαλου
και οι υπόλοιπες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

    Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, στην τοποθέτησή του παρουσίασε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και απέρριψε η κυβέρνηση για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει υπόθεση του αγώνα των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Ένας ανάπηρος μιλάει σ’ έναν…

“ευαίσθητο”: Είμαι ανάπηρος ή είμαι άνθρωπος; 
Είμαι ανάπηρος ή είμαι ΑΜΕΑ;
    Από τότε που άρχισε η ξέφρενη επίθεση του απελευθερωμένου καπιταλισμού απέναντι στο κοινωνικό κράτος, έκαναν… ρετσινιά κάθε κοινωνική παροχή που έχει κόστος. Τη σύνταξη. Το δημόσιο σχολείο. Το δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα και την αναπηρία. Αλλά ταυτόχρονα γέμισαν οι σελίδες κι οι οθόνες των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι αίθουσες των σεμιναρίων κι οι εντολές των σχολικών προϊσταμένων με… «καλοσύνη», ΜΚΟ, εθελοντές, ψυχολογία και ψυχολόγους, «ευαισθησία» και πολλή… κολακεία απέναντι στον ανάπηρο…

«Είπα - ξείπα» οι διευκολύνσεις για χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών του ΟΕΚ

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα πως χιλιάδες οικογένειες αντί να παίρνουν πίσω χρήματα που έχουν καταβάλει για τα σπίτια τους, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβαρύνονται για πολλά χρόνια ακόμα με πολλές χιλιάδες ευρώ
Μια επιχείρηση που κυριολεκτικά αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης χιλιάδων οικιστών δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που έχουν πάρει σπίτι μέσω των στεγαστικών προγραμμάτων, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη!   
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα "μεταμνημονιακός" προϋπολογισμός, που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων και προσθέτει νέα.

Yποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντεργατικά μέτρα και καταστολή διαψεύδουν τις κούφιες διακηρύξεις της ΕΕ

Την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί διαρκούς ειρήνης και ευημερίας τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και που η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική κλιμακώνεται με βάναυση καταστολή, όπως στη Γαλλία, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» του Δεκέμβρη.