Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

«Θα επιχειρηθεί πλαστογράφηση και ενοχοποίηση της επαναστατικότητας των Ελλήνων»


Ετοιμάζουν χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων μέσω της ιστορίας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. «Μέσα από προγράμματα και δραστηριότητες για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης θα επιχειρηθεί η πλαστογράφηση κι η ενοχοποίηση της Επαναστατικότητας των Ελλήνων», αυτό σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Νέα Κρήτη 9.84», ο Γ. Μαργαρίτης,

Εκάς οι βέβηλοι!


Τις τελευταίες ημέρες, μερικά θρασύδειλα, φασιστοειδή, μιάσματα κυκλοφορούν κατά τις νυχτερινές ώρες, σαν τις κατσαρίδες λερώνοντας τείχους σχολείων και πανεπιστημίων και κυρίως προσπαθώντας να λεκιάσουν όσα δεν μπορούν καν να αγγίξουν. Στόχος τους ο Κομμουνισμός, η Αριστερά γενικότερα, η Αναρχία και βέβαια οι Κνίτες.

Ο «Ελληναράς» διακινητής!


Ο 42χρονος ήταν «Ελληναράς», τόσο «Ελληναράς» που μετέφερε στο όχημα του πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, σκεπασμένους με μια ελληνική σημαία! Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα stonisi.gr, ο «Ελληναράς» συνελήφθη μετά από ελέγχους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν στο πλοίο της γραμμής (το πλοίο ερχόταν από τη Μυτιλήνη και είχε προορισμό τον Πειραιά).

Στις ελληνικές καλένδες και το υπερώριμο αίτημα για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών


Το υπερώριμο λαϊκό αίτημα για την κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ώστε να σταματήσει η διακριτική ποινική μεταχείριση ενός υπουργού ή πρώην υπουργού σε σχέση με τους απλούς πολίτες, ανέδειξε ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία συνεδρίασε για να εξετάσει, πέρα από το 86, τα υπό αναθεώρηση άρθρα 62 για τη βουλευτική ασυλία και 54 για τον εκλογικό νόμο, στο οποίο

Ρουφιάνεψε κι εσύ, μπορείς…


Η τηλεφωνική γραμμή «1142», όπου μπορεί κάποιος να αναφέρει παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, δέχθηκε την πρώτη και τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της 582 κλήσεις, από τις οποίες οι 145 αφορούν καταγγελίες.

Έφυγε από κοντά μας ο σ. Χρήστο Δίγκογλου

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη περηφάνια αποχαιρετάμε 
τον σ. Χρήστο Δίγκογλου.

Έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 96 χρονών.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε το 1923 στην Κούκλενα της Βουλγαρίας κοντά στη Φιλιππούπολη και το 1924 η οικογένειά του, πρόσφυγες, αγρότες εγκαταστάθηκαν στις Βαρβάρες της Βέροιας.

Παρουσιαση του Βιβλιου “The Working Dead and…”


Λένε πως «οι κομμουνιστές τα ξέρουν όλα» μύθος…
Έρχεται ο  Πάνος Ζάχαρης στην Θεσσαλονίκη και το μαθαίνω από μια αφίσα.
Συμπέρασμα, 1ο οι αφίσες είναι χρήσιμες.
Συμπέρασμα, 2ο μάλλον δεν είμαι καλός κομουνιστής.

Για να έρθω και στο κυρίως θέμα. Ο Πάνος Ζάχαρης και το βιβλίο του,  «The Working Dead... and», έρχονται στην Θεσσαλονίκη, στην 18η Έκθεση Κόμικ και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic ‘N’ Play στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 23 - 24 Νοέμβρη:
  • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση: Στις 30 Νοέμβρη συλλαλητήρια Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων - Σωματείων - Συνταξιούχων 
  • Διήμερη περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στα Γιάννενα: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο
  • Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ: Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση για το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα Μαζικής Συμμετοχής στα Συλλαλητήρια στις 30/11/19


Το ΠΑΜΕ μπροστά στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και στην αγωνιστική πρωτοβουλία για την οργάνωση του κοινού αγώνα συνταξιούχων και εργαζόμενων που ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, μέσα από συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων να προετοιμάσουν το επόμενο βήμα, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή σε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, το Σάββατο 30 Νοέμβρη.

Σπύρος Καλοδίκης


Δολοφονείται, 23/11/1946, ο Σπύρος Καλοδίκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ .
Γεννήθηκε στους Παξούς το 1910, το έκτο παιδί της οικογένειας, του παπα-Νίκου Καλοδίκη.
Το ψωμί ήταν λίγο στο νησί και ο Σπύρος βρέθηκε σύντομα λιμενεργάτης στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η ζωή δίπλα στου λιμενεργάτες ήταν το δικό του σχολείο, το δικό του πανεπιστήμιο.