Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Συρφετός


Κατά την τελευταία «απόβαση» των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, τα ελικόπτερα «Black Hawk» που φορτώθηκαν στο γιγαντιαίο μεταγωγικό «ARC Independence» αποσυναρμολογήθηκαν - σύμφωνα με σχετικό βίντεο του αμερικανικού στρατού - από εργολάβους της «DynCorp». Είναι η πρώτη αναφορά για την παρουσία της συγκεκριμένης αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Το «όχι» του ΚΚΕ σε αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό να γίνει πιο δυνατό από τον ίδιο τον λαό


Πρέπει να αναγνωρίσουμε και σε σας της ΝΔ και σε σας του ΣΥΡΙΖΑ ότι τόσες μέρες τώρα προσπαθήσατε να φέρετε τη συζήτηση στα μέτρα σας!

Ακόμα και μια τέτοια συζήτηση, όπως είναι αυτή για τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία προσφέρεται για να γίνει μια πιο ουσιαστική αντιπαράθεση και ένας κόσμος ίσως να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα για την πολιτική, τις θέσεις των κομμάτων, εσείς προσπαθήσατε να τη φέρετε στα μέτρα της κάλπικης αντιπαράθεσής σας.

Είναι και αυτά «fake news», κύριε Πρέσβη;


Την περασμένη Παρασκευή, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, βρέθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να εγκαινιάσει έναν ακόμα μηχανισμό προπαγάνδας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα καταπολεμά την «παραπληροφόρηση» και τα «fake news».

Καλά Χριστούγεννα. Καλές Γιορτές (Αντί… ευχετηρίου κάρτας)


***

  • Νίκος Σαμπάνης. Γύφτος. «Σκοτώθηκε…» (!!!). Από σφαίρα… Ετών δέκα οκτώ.

Σας λέει τίποτα; Ούτε και σε μένα.

  • Όλγα. Άνευ επωνύμου αυτή (!!!) Γυφτάκι. Στριμώχθηκε (!!!) θανάσιμα στην σιδερένια πόρτα εργοστασίου αλέσεως σίτου και κριθής. Ετών οκτώ.

«Θεόσταλτοι» υπουργοί, «θαυματουργή ανασυγκρότηση»


Περίσσεψαν για άλλη μια φορά οι φιλοφρονήσεις
στη φιέστα που στήθηκε τις προάλλες στη Βόρεια Εύβοια, παρουσία του πρωθυπουργού, με σκοπό την εξαπάτηση του λαού και τη στοίχισή του με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Τα συγχαρητήρια για την «ταχύτητα» των παρεμβάσεων, και για τη δουλειά που γίνεται, έδιναν και έπαιρναν. Πρωθυπουργός, υπουργοί, Μπένος και μελετητές αλληλοσυγχαίρονταν, εξυμνούσαν το μέχρι τώρα έργο τους και εμφανίζονταν ως «σωτήρες» και «αναμορφωτές» του κατεστραμμένου περιβάλλοντος. Ετοιμοι για το «θαύμα της ανασυγκρότησης» που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η οικουμένη.

Η επίθεση του ΕΛΑΣ στις φυλακές Αβέρωφ και οι έγκλειστοι δωσίλογοι


Στις φυλακές Αβέρωφ βρίσκονταν διάφοροι "Έλληνες" που είχαν κατηγορηθεί για δωσιλογισμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι έγκλειστοι δωσίλογοι στις φυλακές Αβέρωφ έφθαναν τους 450-480. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τσολάκογλου, ο Ράλλης, ο Γ. Κονδύλης, ο Δ. Μπακογιάννης, ο Καραπάνος, ο Πουρνάρας, ο Λούβαρης, ο Πολύζος, ο Καραμάνος, ο Κανακουσάκης, ο Μπάκος, ο Πειρουνάκης, ο Παπαγρηγορίου, ο Θ. Πάγκαλος, ο Γ. Ντάκος, ο Ν. Μπουραντάς, ο Πλυτζανόπουλος και άλλοι.

Το 13ο και το 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ

 
Το 13ο και το 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν την ίδια χρονιά, περίπου στην αρχή και το τέλος του 1991.

Το πρώτο ήταν συνέδριο κορύφωσης της εσωκομματικής κρίσης, που ανοιχτά ταλάνιζε το Κόμμα από το 1989, οπότε και έλαβε χώρα η διάσπαση από τα «αριστερά», με επίκεντρο την ΚΝΕ, ενώ στη συνέχεια εκδηλώθηκε σε όλο το μήκος και το πλάτος της κομματικής γραμμής, με σαφή δεξιά χαρακτηριστικά, αμφισβητώντας την ύπαρξη του ίδιου του Κόμματος αυτού καθ' αυτού.

Οι μύθοι καταρρέουν δείχνοντας την πραγματική διέξοδο


Κ
οκορομαχίες και ατάκες, εξυπνακισμοί και «υψηλοί τόνοι», προσωπικές αντεγκλήσεις και άλλα παρόμοια κυριαρχούν στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και αν κάτι φανερώνουν αυτές οι μέρες, είναι ότι τα δύο κόμματα δεν τσακώνονται απλά για το ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ποια κυβέρνηση καλύτερα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, το «μνημόνιο των μνημονίων».

Ταξικά μας αδέλφια, τους μετανάστες κάθε χώρας, κάθε χρώματος, κάθε φυλής και θρησκείας.


Με την ευκαιρία της 18ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας Μεταναστών, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας στέλνουμε μήνυμα Αλληλεγγύης, Μήνυμα οργάνωσης και Αγώνα στα ταξικά μας αδέλφια, τους μετανάστες κάθε χώρας, κάθε χρώματος, κάθε φυλής και θρησκείας.

Με νέες υποδομές αναβαθμίζονται τα ορμητήρια πολέμου


«ΝΤΙΛ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
 
Εκτεταμένες παρεμβάσεις - ύψους άνω των 90 εκατ. δολαρίων - σε λιμάνια, στρατόπεδα και αεροδρόμια, όπου αναπτύσσονται νέες βάσεις, όπως προβλέπει η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία
 
Ραντεβού τον Γενάρη στον «στρατηγικά τοποθετημένο» Βόλο δίνουν οι Αμερικανοί με ξένες και ντόπιες κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να δρομολογήσουν τα σχέδια επέκτασης των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις Ενοπλες Δυνάμεις τους στην Ελλάδα, σε υλοποίηση όσων προβλέπονται στη νέα Συμφωνία για τις βάσεις.

Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο για να κερδίσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης, το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους μετανάστες, Έλληνες και ξένους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι και την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε ξένους τόπους.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 

Ετοιμες είναι οι Κομματικές Οργανώσεις να δώσουν, με αυξημένους στόχους τη μάχη της πανεξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 18 και 19 Δεκέμβρη, που θα φιλοξενεί μεγάλο αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/12/1737

Πεθαίνει ο διάσημος Ιταλός κατασκευαστής εγχόρδων Αντόνιο Στραντιβάρι.

18/12/1879

Γεννήθηκε ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι , Στάλιν.

Ο Στάλιν, επικεφαλής της ΚΕ του ΚΚ,(μπολσεβίκων) της ΕΣΣΔ και του σοβιετικού κράτους, συνεχιστής του Λένιν στο τεράστιο ιστορικό έργο της σοσιαλιστικής πορείας των σοβιετικών ανθρώπων, ήταν ένας από τους πιο επιφανείς ηγέτες του προλεταριάτου της ΕΣΣΔ.

 Στάλιν