Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

4 τραγούδια σύμβολα αντίστασης


ΜαρίαΔημητριάδη, μια σπουδαία, ασυμβίβαστη φωνή που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 7 Γενάρη 2009, σε ηλικία 58 χρόνων.

Άνθρωπος ασυμβίβαστος, αντιστάθηκε με τόλμη και παρρησία στην ευκολία και στα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο της τέχνης, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιξοότητες που δημιουργεί το σύστημα στους καλλιτέχνες που δεν υποτάσσονται στις επιδιώξεις του.

Κομμουνιστικά Κόμματα των ΗΠΑ και του Καναδά καταδικάζουν την πολιτική Τραμπ κατά του Ιράν


Την αμερικανική αεροπορική επίθεση στη Βαγδάτη και την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στο Ιράν εκφράζουν σε ανακοινώσεις τους Κομμουνιστικά Κόμματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες κάτοικοι σε πάνω από 70 πόλεις των ΗΠΑ βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονική επίθεση με drones στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης,

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους

Στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, σήμερα Τρίτη 7 Γενάρη.

Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου συνεχίζουν αποφασιστικά να διεκδικούν συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους. Επίσης, κατήγγειλε ότι η εργοδοσία του ΟΤΕ, θορυβημένη από τη συμμετοχή των εργαζομένων και τη διάρκεια του αγώνα τους, καταφεύγει στην τρομοκρατία.

Απεμπλοκή από το φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Οι πόλεμοι στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη, η όξυνση της κατάστασης στον Περσικό Κόλπο, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο είναι μέρος των επικίνδυνων αντιθέσεων και ανταγωνισμών των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που γεννάει το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ | Οι κομμένες σκηνές...


Με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντ. Τραμπ, η ΚΝΕ, με καυστικό τρόπο, αναδεικνύει την πραγματική στόχευση της επίσκεψης, που δεν είναι άλλη από την αποφασιστική προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στρατηγέ, είπες τη μισή αλήθεια!

Σε ένα πόλεμο, λένε οι σοβαροί στρατιωτικοί, οφείλεις να ξέρεις να μπαίνεις και να ξέρεις να βγαίνεις. Επίσης οφείλεις να γνωρίζεις ότι «ο πόλεμος, είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα» όπως πολύ σωστά διατύπωσε ο Πρώσος στρατηγός, θεωρητικός του πολέμου Κλαούζεβιτς, αλλά ήταν η μισή αλήθεια.

Όπως και να έχει ο πόλεμος, επιβάλει δια πυρός και σιδήρου, τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας και κατά επέκταση τις επιθυμίες των οικονομικών συμφερόντων, τις οποίες στηρίζουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το αστικό σύστημα. Βλέπε σε εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αν χρειαστεί και όλοι μαζί, όπως στην παρούσα φάση με την

«Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία…»


 «Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία…»



Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου (από το Πριν)

Χειρότερος από το Τζήμερο


Ο Χρήστος Χωμενίδης ειρωνεύεται το έργο του Θάνου Μικρούτσικου

Θέλει πολύ μεγάλο κόπο για να ξεπεράσεις σε αθλιότητα το Θάνο Τζήμερο, ο οποίος, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κερδίσει την προσοχή, διαμαρτύρονταν για τη δημοσία δαπάνη κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου και έκανε ανόητα αντικομμουνιστικά αστειάκια με αφορμή παλιότερη τηλεοπτική εμφάνιση του συνθέτη, όπου έβαλε κατά του καπιταλισμού.

Χάγη: O φερετζές του …ρεαλισμού – Μήπως η ελληνική θέση περί μίας και μόνης διαφοράς έχει σιωπηρώς αλλάξει;


Καθώς η Τουρκία κλιμακώνει την πίεση με την επίδειξη και χρήση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τους στόχους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λιβύη, οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις (τα κόμματα που κυβέρνησαν, κυβερνούν και φιλοδοξούν να ξανακυβερνήσουν) εμφανίζονται να ομονοούν σε ένα «σχέδιο» για την αντιμετώπιση των τουρκικών απαιτήσεων: στην παραπομπή των διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης…

Μαρία Δημητριάδη


Μαρία Δημητριάδη, μια σπουδαία, ασυμβίβαστη φωνή που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 7 Γενάρη 2009, σε ηλικία 58 χρόνων.

Τραγουδίστρια με μεγάλο ερμηνευτικό εύρος, με την υπέροχη φωνή της, σφράγισε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, που έγιναν σύμβολα αντίστασης ενάντια στην εκμετάλλευση και το σκοτάδι της καταπίεσης.

Εμμανουήλ Ροΐδης


Ο Εμμανουήλ Ροΐδης Γεννήθηκε στις 28 Ιούλη του 1836 στη Σύρα της Ερμούπολης. Πέθανε στις 7 Γενάρη 1904.

Πολλοί ξένοι αλλά και Ελληνες μελετητές της παγκόσμιας λογοτεχνίας τον κατατάσσουν στην ίδια κλίμακα με τις μεγαλύτερες μορφές όπως ο Ντοστογιέφσκι. Το βέβαιο όμως είναι ότι στη χώρα μας υποτιμήθηκε.

Ισως γιατί ενόχλησε την κυρίαρχη τάξη της εποχής του, μιας και η σάτιρά του στράφηκε ενάντια στο λογιοτατισμό και στη φεουδαρχία.