Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

«Οι 'Ελληνες στο Χόλιγουντ την εποχή του βωβού κινηματογράφου»


Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μνήμες» το λεύκωμα των Φώντα Λάδη και Νίκου Θεοδοσίου «Οι Έλληνες στο Χόλιγουντ την εποχή του βωβού κινηματογράφου».

Πρόκειται για μια γλαφυρή εξιστόρηση της ζωής και της δράσης δεκάδων άγνωστων έως σήμερα Ελλήνων ηθοποιών, παραγωγών και αιθουσαρχών, μεταναστών στις ΗΠΑ, από τις απαρχές του βωβού κινηματογράφου έως το 1930, πολλοί από τους οποίους ακόμα έως σήμερα είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό αλλά και στους ίδιους τους ιστορικούς της 7ης τέχνης.

Απολιθωμένοι κορμοί δέντρων ηλικίας 18.000.000 ετών βρέθηκαν στη Λέσβο

Κομμάτι από απολιθωμένο κορμό δέντρου

Μάρτυρες της βιαιότητας των ηφαιστειακών εκρήξεων που σκέπασαν τη Λέσβο με τα ηφαιστειακά τους προϊόντα πριν από 18 εκατομμύρια χρόνια αποτελούν οι 50 απολιθωμένοι κορμοί δέντρων που βρέθηκαν κατά τις σωστικές ανασκαφές στην περιοχή του απολιθωμένου δάσους στη Λέσβο. Οι σωστικές ανασκαφές πραγματοποιούνται λόγω των εργασιών κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου που διασχίζει την προστατευόμενη περιοχή.

Επιδιώκει άνοιγμα των σχολείων από τις 11 Γενάρη χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας

Το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από τις 11 Γενάρη επιδιώκει η κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας όπως τάξεις με 15 μαθητές, αξιοποίηση κτιρίων που παραμένουν κλειστά, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και μια σειρά άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις που έγκαιρα και κατ, επανάληψη έχει διατυπώσει το κίνημα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τι έγινε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Στάλιν.


Κατά τη διάρκεια της σταλινικής ηγεσίας, για 30 χρόνια, μια αγροτική, φτωχή χώρα που εξαρτάται από το ξένο κεφάλαιο έχει μετατραπεί σε μια ισχυρή στρατιωτική-βιομηχανική δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα, στο κέντρο ενός νέου σοσιαλιστικού πολιτισμού. 

Ο φτωχός και αναλφάβητος πληθυσμός της τσαρικής Ρωσίας έχει γίνει ένα από τα πιο μορφωμένα και εκπαιδευμένα έθνη στον κόσμο. 

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Σοβιετική Ρωσία


Η  ελληνική κυβέρνηση Βενιζέλου αποδέχεται,  2/1/1919, πρόταση του Γάλλου πρωθυπουργού Κλεμανσό να σταλούν ελληνικές δυνάμεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο της επέμβασης των συμμάχων της Αντάντ εναντίον του Κόκκινου Στρατού.

«Σκοτεινά σημεία» στη συλλογή και διαχείριση δεδομένων με πρόσχημα την πανδημία


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - «PALANTIR»

Με συστάσεις από τη CIA και με ένα βαρύ βιογραφικό εμπλοκής σε πολεμικούς και άλλους επικίνδυνους σχεδιασμούς, η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται εδώ και μήνες με το ελληνικό κράτος

Η δράση του Κόμματος με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η δράση του ΚΚΕ με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας από τον Σεπτέμβρη έως σήμερα, τα καθήκοντα και ο σχεδιασμός του κόμματος για το αμέσως επόμενο διάστημα, αναφέρονται αναλυτικά στην Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αθωράκιστο παραμένει το δημόσιο σύστημα Υγείας


Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown.

«Δυναμικά πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν»


«Δυναμικά πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν», δηλώνει η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, μιλώντας στο «902.gr» για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στους καλλιτέχνες.

Τα προσωπικά δεδομένα στη μέγγενη των ανταγωνισμών ΗΠΑ και ΕΕ


 «Λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι το Facebook διαθέτει τα δεδομένα τους σε τρίτους, ή ότι διατηρεί δικαιώματα (copyright) πάνω σε κάθε φωτογραφία ή περιεχόμενο που αναρτάς». «Για λίγο καιρό είχα Facebook (...) Ηταν το κανάλι της βρωμιάς! Αποφάσισα να κλείσω τον λογαριασμό...».

Έξω οι Αμερικανοί από το Στεφανοβίκειο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «tovima.gr» 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί, της 101ης Combat Aviation Brigate, εγκαταστάθηκαν στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Στη νέα αυτή ιμπεριαλιστική αποβατική ενέργεια, οι Αμερικανοί έχουν 21 επιθετικά ελικόπτερα «Apache» και μεταφορικά «Black Hawk» και για πρώτη φορά τέσσερα από τα «Μαύρα Γεράκια», είναι ειδικά διαμορφωμένα για αποστολές με νοσοκομειακό εξοπλισμό διάσωσης μάχης.

Kαθυστερήσεις στη διανομή του «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της «BioNTech»


Για κενά στις παραδόσεις των εμβολίων έκανε λόγο ο Ουγκούρ Σαχίν διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας BioNTech η οποία συνεργάζεται με τη «Pfizer».

Ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στη Γερμανία, όπου κάποιες επαρχίες χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά τα εμβολιαστικά κέντρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


02/01/1897

Γεννιέται ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης βαρέων βαρών Χριστόφορος Θεοφίλου (Τζιμ Λόντος). 

02/01/1910

Καθιερώνεται με νόμο η Κυριακή αργία στην Ελλάδα.