Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Τι σχέση έχει ο Μπετόβεν με την επανάσταση;

 
  • Γιατί αξίζει να παρακολουθήσουν οι νέοι άνθρωποι ένα Podcast για τον Μπετόβεν;
  • Τι σχέση έχει ο Μπετόβεν με την επανάσταση;
  • Έπαιξε ρόλο η εποχή που έζησε στη διαμόρφωσή του, στην ανάπτυξη του ταλέντου του;
  • Για ποιο λόγο το έργο του Μπετόβεν αποτελεί έναν τόσο σημαντικό σταθμό στην ιστορία της μουσικής, που η επίδρασή του φτάνει έως και τις μέρες μας;

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Μάρτη:

- Η πανδημία ανάμεσα σε Lokcdown και «χαλάρωση». Το σύστημα υγείας σε ασφυξία...αλλά ούτε μέτρα ενίσχυσης ούτε επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στους δρόμους για την υγεία και τα δικαιώματά μας, απάντηση στην κρατική καταστολή. Κινητοποιήσεις το Σάββατο και την Κυριακή σε γειτονιές της Αττικής από σωματεία και φορείς, συγκεντρώσεις έξω από μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια την ερχόμενη Τρίτη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/03/1727

Πεθαίνει ο Άγγλος μαθηματικός, φυσικός και αστρονόμος Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος με τις μελέτες και τα πειράματά του έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης επιστήμης.

20/03/1815

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης επιστρέφει στο Παρίσι μετά τη δραπέτευσή του από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος. Η επάνοδός του στην εξουσία θα ήταν σύντομη, αφού λίγους μήνες μετά, στη μάχη του Βατερλό (18/6/1815) ηττήθηκε και εξορίστηκε και πάλι, αυτή τη φορά στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου έμεινε έως το θάνατό του.

Γεννιέται ο Ναπολέων Βοναπάρτης