Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Το δημοσιογραφικό ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Το δημοσιογραφικό ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

3 μέρες μέχρι την απόφαση
Αντίστροφη μέτρηση με μία δημοσίευση την ημέρα
Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή

 Το δημοσιογραφικό ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Προσφορά του Γιώργου Μπάφα στο αρχείο του ΚΚΕ


Έναν ακόμα εντυπωσιακό πίνακα, πρόσφερε ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Μπάφας για το αρχείο του Κόμματος, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνάντηση κατά την οποία έγινε η παραλαβή του πίνακα, συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις


Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1, το μεσημέρι της Δευτέρας, σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.

«Σημαντική για το ΝΑΤΟ η ασφάλεια της Τουρκίας»


Ένα ακόμη ράπισμα στους ισχυρισμούς των αστικών κομμάτων  της χώρας μας ότι δήθεν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες αποτελούν «ασπίδα» για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

Πίσω από τις βαρύγδουπες κορώνες της κυβέρνησης βρίσκεται η αξιοποίηση των επιτευγμάτων της επιστήμης σε βάρος των αναγκών του λαού


Οι κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για την επένδυση της "Microsoft" στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε το βάθος της ύφεσης και την αβεβαιότητα ανάκαμψης της οικονομίας, όπως αποτυπώνονται και στο σημερινό προσχέδιο προϋπολογισμού, αλλά ούτε και τα σχέδια περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ως "κράχτη" για τέτοιες επενδύσεις.

Όταν η …«δεξιά του Κυρίου» κάνει δώρο στην εκκλησία


Παίρνουν από τους δήμους τα έσοδα των ναών των νεκροταφείων και τα δίνουν στις Μητροπόλεις!

Η …«δεξιά του Κυρίου» δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια. Χρειάζονται και έργα. Κάπως έτσι κινούνται και σκέφτονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και έσπευσαν να προσφέρουν ένα ακόμα ιερό «δώρο» προς την Εκκλησία… Ένα δώρο που θα αποφέρει στα «παγκάρια» αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Ο κομμουνισμός είναι η αναγέννηση όλου του κόσμου

Ο Οστρόφσκι σε νεαρή ηλικία

Η συνέντευξη του μεγάλου Σοβιετικού λογοτέχνη, συγγραφέα του έργου «Πώς δενότανε τ' ατσάλι», στην αγγλική εφημερίδα «News Chronicle», λίγο πριν από το θάνατό του

Στις 16 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 116 χρόνια από τη γέννηση του Σοβιετικού συγγραφέα Νικολάι Αλεξέγιεβιτς Οστρόφσκι (16/9/1904 - 22/12/1936). Πρόκειται για τον δημιουργό του ανυπέρβλητου μυθιστορήματος «Πώς δενότανε τ' ατσάλι», όπου απεικονίζεται λογοτεχνικά ο τεράστιος αγώνας της γενιάς της επανάστασης, με έντονα τα αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Η υποκρισία της κυβέρνησης και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ


Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι παραδέχονται πλέον πως οι κινητοποιήσεις με την μαζική συμμετοχή μαθητών, αλλά και γονέων και εκπαιδευτικών, γίνονται με κύριο αίτημα να είναι τα σχολεία ασφαλή και ανοιχτά. Αυτό μεταφράζεται σε προσλήψεις καθηγητών, περισσότερες αίθουσες, περισσότερο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

Μια οφειλόμενη απάντηση σε κάθε άρθρο που χτυπά «κάτω από τη ζώνη» τους δίκαιους αγώνες των μαθητών…


Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρεται σε ένα ακόμα άρθρο στον τοπικό Τύπο, ότι η λαϊκή οικογένεια πάντα βγαίνει πολλαπλώς χαμένη. Χαμένη όμως όχι, όπως ισχυρίζεται προκλητικά ο αρθρογράφος, από τα προβλήματα που προκαλούν οι καταλήψεις των μαθητών (και γενικά οι κινητοποιήσεις που πολλάκις έχουν στοχοποιηθεί σε αντίστοιχης λογικής άρθρα, στο παρελθόν!), αλλά από τα προβλήματα που γεννούν χρόνια τώρα οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. 

Σταματήστε τις συνδικαλιστικές διώξεις

 


Η απόλυση της εργαζόμενης, η οποία είναι εκλεγμένο μέλος με τη ΔΑΣ, του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου των Εκτάκτων και της ΕΕ της ΠΟΕΙΔΔ εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκράτησης και χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αποτελεί άλλο ένα στοιχείο κλιμάκωσης της επίθεσης της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής  δράσης.

Στο ρυθμό που χτυπάγανε παλαμάκια, τώρα χτυπάνε τα γκλομπ και οι ασπίδες των αστυνομικών τους υγειονομικούς που διεκδικούν


Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο «Αττικόν» περιγράφει ο γιατρός Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ειδικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και αντιπρόεδρος του σωματείου στο «Αττικόν», στο «Tvxs.gr», καταδεικνύοντας τις τεράστιες ελλείψεις, την παραβίαση ή και ανυπαρξία των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και τους μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό και τους ασθενείς από τη μη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απουσία ενός κεντρικού σχεδιασμού.

Ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη στην Πάτρα


Την Πέμπτη 5 Οκτώβρη του 1944, την επομένη της απελευθέρωσης της Πάτρας από το ναζιστικό ζυγό και τους συνεργάτες του από τον ΕΛΑΣ, οι Πατρινοί συγκεντρώνονται αυθόρμητα κάτω από το αρχηγείο του ΕΛΑΣ. Εκεί τους μιλά ο πρωτοκαπετάνιος του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Άρης Βελουχιώτης.

Υπογράφεται το «Σύμφωνο κοινής δράσης ενάντια στην στρατιωτικοφασιστική δικτατορία»


Υπογράφεται, 5/10/1936, το «Σύμφωνο κοινής δράσης ενάντια στην στρατιωτικοφασιστική δικτατορία» μεταξύ του ΚΚΕ, του Αγροτικού, του Σοσιαλιστικού και του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, καθώς και της Ενωτικής ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΕ και των Ανεξάρτητων Συνδικάτων.