Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τ’ άγρυπνο το δάκρυ αυτό δεν είν’ απ’ τα δακρυγόνα…


Μπήκαν στα νησιά τα ΜΑΤ, απ’ του Λαύριου το λιμάνι φέρνει ο «Πήγασος» με κράνη φασκιωμένες τις στρατιές.

Σπάνε, δέρνουν και τσακίζουν κάθε σπιθαμή ελπίδας, θέλουν λένε να ορίζουν την καρδιά και το μυαλό. Σπεύδουν με παροιμιώδη ζήλο να αποδείξουν πως μπορούνε εντολές να εκτελούνε και δώσ’ του όλο να βαράνε κάθε τόσο στο ψαχνό.

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νέο νόμο-λαιμητόμο


Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα διαμήνυσαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μέσα από τη μαχητική και πολύ μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου έδωσαν το «παρών» εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και φοιτητές με τα πανό των σωματείων και των συλλόγων τους.

Ολοι στο συλλαλητήριο στις 27 Φλεβάρη

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

Υποψήφια για… Νόμπελ Ειρήνης η δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ!


Μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης φιγουράρει το όνομα του… ΝΑΤΟ!! Κι’ όμως, είναι πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, υποψήφιοι για το βραβείο είναι η έφηβη

Αποκάλυψη: Ακινητοποιημένα αγροτικά αυτοκίνητα επιτίθενται στα ΜΑΤ που αμύνονται ηρωικά με γκλομπ και κλωτσιές

Χτες έκανε το γύρο του διαδικτύου το βίντεο με τον αστυνομικό που έσπαγε χωρίς κανέναν λόγο το παρμπρίζ ενός αγροτικού αυτοκινήτου με το κοντάκι του όπλου του. Αυτό ήταν το “ευχαριστώ” του που τους άφησαν οι ντόπιοι να αποχωρήσουν και δεν τους επιφύλαξαν και άλλο χουνέρι.
Τα ορκ του Χρυσοχοΐδη σπάνε αυτοκίνητα ντόπιων.Έτσι, επειδή μπορούν.

Από τις εξορίες: Γιάννης Ρίτσος


Στα έργα αυτά, δημιουργήματα τα περισσότερα της εξορίας, ο Γ. Ρίτσος διοχέτευσε την απελπισία του αλλά και τις άσβεστες ελπίδες του. 

Ζωγράφισε την ασχήμια, αλλά και την αγάπη του για τη ζωή και την ομορφιά. Αποτύπωσε τη μοναξιά του αλλά και τη βαθιά του πίστη στον άνθρωπο. «Ο Ρίτσος αναζητεί και ανακαλεί πάνω στις πέτρες του τον χαμένο παράδεισο: έναν κόσμο αιώνιας και αμάραντης νιότης, ερατεινά κορίτσια και αθλητικά αγόρια με

Καταγγελία για την επίθεση στους νησιώτες


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν στο ψαχνό τους κατοίκους των νησιών της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου προκειμένου να υπερασπίσει την πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά


Η ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά το μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος για 70 χρόνια, με το πηγαίο ταλέντο του χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, κερδίζοντας επάξια την αγάπη όλου του κόσμου.

Η πλατιά αναγνώριση και η δόξα δεν τον άλλαξαν, δεν τον απομάκρυναν ούτε στιγμή από τους λαϊκούς ανθρώπους.

Παρέμεινε απλός, ζεστός, εγκάρδιος, αξιολάτρευτος, μια μεγάλη καρδιά γεμάτη από

Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκες


Νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες για τη χρήση μάσκας, για την προστασία από τον κορωνοϊό, προέκυψαν από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Υπουργύ Υγείας Βασίλη Κικίλια, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Περνούν αστυνομικοί και τους χειροκροτά ο κόσμος…

Κάποιοι γέλασαν, άλλοι χλεύασαν, λίγοι πίστεψαν το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όταν είπε πριν λίγες μέρες ότι περνά η αστυνομία και τη χειροκροτά ο κόσμος.

Το βίντεο που ακολουθεί από τη Λέσβο, που εικονίζει τη στιγμή της αναχώρησης των ΜΑΤ, μετά από μια κοπιαστική μέρα επιβολής του

Ομαδικές δολοφονικές επιθέσεις στη Μακρόνησο


Ομαδικές δολοφονικές επιθέσεις, 27/2/1948, στη Μακρόνησο, κατά τις οποίες σκοτώνονται 17 και τραυματίζονται 61 φαντάροι.

Άλλοι 250 παραπέμπονται στο στρατοδικείο

Στις 19 Φλεβάρη 1947 αποφασίζεται από την κυβέρνηση Μαξίμου η ίδρυση του στρατοπέδου πολιτικών κρατουμένων στη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Κωστής Παλαμάς


Πεθαίνει, 27/2/1943, ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Η κηδεία του, που έλαβε χώρα την επόμενη μέρα, μετατρέπεται σε διαδήλωση κατά της Γερμανικής Κατοχής.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους της Αθήνας. Μία ομάδα διασπά τον αστυνομικό κλοιό και καταστρέφει το γραφείο του κατοχικού πρωθυπουργού στη Βουλή. Μια άλλη, αφού υπερφαλαγγίζει τους Ιταλούς καραμπινιέρους, πυρπολεί το υπουργείο Εργασίας, όπου είχε γίνει ο προπαρασκευαστικός σχεδιασμός για την επιστράτευση.

Το Ράιχσταγκ στις φλόγες της ναζιστικής σκευωρίας


Τη νύχτα της 26ης προς 27 Φλεβάρη 1933, οι ναζί προχωρούν στην προβοκάτσια κατά των κομμουνιστών με τον εμπρησμό του γερμανικού κοινοβουλίου (Ράιχσταγκ).

Δυο μέρες αργότερα αναστέλλονται όλα τα άρθρα του Συντάγματος και η εξουσία παραδίδεται απολύτως στον Χίτλερ και τους ναζί. Χιλιάδες κομμουνιστές θα συλληφθούν, θα φυλακισθούν και θα σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους επόμενους μήνες.