Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Κομπάι Σεγκούντο, θρυλική μορφή της κουβανέζικης μουσικής

Tο «πούρο» του θρυλικού παππού της κουβανέζικης μουσικής Κομπάι Σεγκούντο, έσβησε για πάντα το στις 13 Ιουλίου 2003, όμως η ανάμνηση της φλόγας του συνεχίζει να ανάβει φωτιές…
Ο Κομπάι Σεγκούντο (Μαξίμο Φραντσίσκο Ρεπιλάντο Μουνιός) γεννήθηκε στο Σιμπονέι, κοντά στο Σαντιάγο της Κούβας το 1907. Εμαθε κιθάρα, τρες (μεξικάνικο όργανο), κλαρινέτο, ενώ σπούδασε θεωρία και κλασική μουσική.

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των δύο παιδικών σταθμών

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών σε Πανόραμα και Φίλυρο και τη μη ανανέωση της σύμβασης των 13 εργαζομένων που απασχολούνται επί μία δεκαετία.

Ο Βορίδης προτείνει να γίνουμε …ολίγον Ερντογάν!

Οι φασιστικές πράξεις Ερντογάν και η αξιοποίηση του Ισλάμ για να ενισχύσει τον Τουρκικό εθνικισμό ήταν δεδομένο ότι θα γίνονταν «τροφή» για τα δικά μας …«μπουμπούκια» που σπεύδουν να σκαρφιστούν… αντίποινα, τα οποία θα εξευτέλιζαν διεθνώς τη χώρα και τα οποία προς το παρόν – και ευτυχώς – εξαυτελίζουν και αποκαλύπτουν μόνο εκείνους που τα εισηγούνται.

Να μην τολμήσει η εργδοσία της Γεν.Ταχυδρομικής να αθαιτήσει


ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ
ΝΑ ΑΘΑΙΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ

Καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής, και τα τσιράκια της στους εργαζόμενους της στα Γλυκά Νερά. 

Ενόχλησε την εργοδοσία, ότι δεν έπιασε στον ύπνο τους εργαζόμενους για να τους βάλει μετά το κλείσιμο του franchise στην μητρική με υπογραφή Λευκών Συμβάσεων.  

Κατήγγειλε τη δημιουργία Υπηρεσίας Πληροφοριών στο υπ. Άμυνας για συνεργασία με το ΝΑΤΟ

Στην τροπολογία που αποσπά τη Διεύθυνση Πληροφοριών από την ΕΥΠ και τη μεταφέρει στο υπ. Εθνικής Άμυνας για την εναρμόνιση με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Μεταφέρεται στην Κούβα η σορός του Τσε Γκεβάρα


Μεταφέρεται στην Κούβα, 13/7/1997, η σορός του Τσε Γκεβάρα.
Με ένα- ειδικά ναυλωμένο από την κυβέρνηση- αεροσκάφος των κουβανικών αερογραμμών προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Λίγες ημέρες πριν, στις 28 Ιούνη, μια διεθνής ομάδα ειδικών επιστημόνων με επικεφαλής τον κουβανό Δρ. Χόρχε Γκονζάλες Πέρεζ είχε

Αναξιοποίητες για το λαό, φιλέτο για τους επιχειρηματίες


Οτι δήθεν κόπτεται για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα προσπάθησε να δείξει πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοινώνοντας τη δημιουργία μητρώου καταγραφής τους (ψηφιακή πλατφόρμα «Πέλοπας»). Στην πραγματικότητα, όμως, η πολιτική της και σ' αυτόν τον τομέα δεν διαφέρει σε σχέση μ' αυτήν των προκατόχων της και προβλέπει την εκχώρηση των εγκαταστάσεων σε ιδιώτες για επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Αγωνιστικό ραντεβού στο δημαρχείο Πυλαίας - Χορτιάτη (Πανόραμα) τη Δευτέρα 13 Ιούλη

Συνάδελφε, Δημότη, Γονέα,

Την Παρασκευή 10 Ιούλη συνεδρίασε το ΔΣ του ΝΠ του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη με βασικό θέμα τη λύση των συμβάσεων των συναδέλφων που δουλεύουν στους δύο παιδικούς σταθμούς που έκλεισαν με προγενέστερη απόφασή του, σύνολο έξι(!) παιδικών σταθμών που έχουν κλείσει μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Ιστορικός περίπατος των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δανία

Mε πνεύμα αγωνιστικής αισιοδοξίας, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δανία διοργάνωσαν το Σάββατο επίσκεψη στο μνημείο σοβιετικών που έπεσαν στη Δανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νεκροταφείο Bispebjerg στο βόρειο μέρος της Κοπεγχάγης, όπου υπάρχουν τάφοι σοβιετικών που έπεσαν σε δανέζικο έδαφος, κατά κύριο λόγο στο νησί

Οι Μισθωτοί Δικηγόροι συγκροτούμε το δικό μας Σωματείο

Στις 19/7 η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων δίνουμε μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού, προχωράμε στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, με την πρωτοβουλία των κομμουνιστών στο χώρο των δικηγόρων, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή.

Πεθαίνει η Φρίντα Κάλο


Πεθαίνει, 13/7/1954, σε ηλικία 47 ετών, η Μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο.
Τα τελευταία της λόγια στο ημερολόγιό της ήταν:«Ελπίζω το τέλος να είναι χαρούμενο και ελπίζω να μην επιστρέψω ποτέ ξανά. Φρίντα»

Η Φρίντα Κάλο, αν και η ίδια υποστήριζε ότι γεννήθηκε το 1910, χρονιά που ξέσπασε η Μεξικανική Επανάσταση, στην πραγματικότητα γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1907. 

Δυνάμεις της αστυνομίας διενεργούν επιδρομή στα γραφεία των συνδικάτων


Δυνάμεις της αστυνομίας με επικεφαλής τον Εισαγγελέα διενεργούν, 13/7/1931, επιδρομή στα γραφεία των συνδικάτων της πρωτεύουσας και συλλαμβάνουν δεκάδες συνδικαλιστές που συνεδρίαζαν.

Οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες της Ενωτικής ΓΣΕΕ, κατέστρεψαν έπιπλα και αρχεία, ενώ 81 συνδικαλιστές παραπέμφθηκαν σε δίκη με το βενιζελικό Ιδιώνυμο.