Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης;

Μα καλά, δεν προκαλεί προβληματισμό σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο για παράδειγμα η υπέρμετρη προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου;

Η νύχτα που συγκλόνισε την Θεσσαλονίκη

Ο σεισμός στην Θεσσαλονίκη

Ήταν 20 Ιουνίου του 1978, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Ένα γεγονός από εκείνα που όλη η Θεσσαλονίκη θα θυμάται για πολλά χρόνια ακόμα. 

Συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη, την ταρακούνησε, τη ρήμαξε.

Ο ξεριζωμός βρίσκεται στο DNA του συστήματος της εκμετάλλευσης


 Με 110 εκατομμύρια ξεριζωμένους σ όλο τον κόσμο, (το 40% παιδιά), και με τις εκατοντάδες νεκρούς στο βυθό του Αιγαίου, μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, "γιορτάζεται" σήμερα η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Συνεχίζουν για 15η ημέρα την απεργία τους οι μεταλλωρύχοι της Τσιατούρα


Αλληλεγγύη στους χιλιάδες ανθρακωρύχους στη Γεωργία

 Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους χιλιάδες απεργούς ανθρακωρύχους της Γεωργίας

Εδώ και σχεδόν δυο βδομάδες οι 3,5 χιλιάδες ανθρακωρύχοι στην πόλη Τσιατούρα της Γεωργίας έχουν κατέβει σε απεργία, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που βιώνουν, απαιτώντας ταυτόχρονα αύξηση των μισθών τους.

Εντός συνόρων


Σταθερά εντός «συνόρων» της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, «γυρνάει» αυτές τις μέρες η προεκλογική αντιπαράθεση για το ναυάγιο στην Πύλο.

Η συζήτηση για τη μουσουλμανική μειονότητα κρύβει την επικίνδυνη διευθέτηση του Αιγαίου

 
Η συζήτηση για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είναι στα όρια του αποπροσανατολισμού, παραμονές των εκλογών και χρησιμοποιείται ψηφοθηρικά από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο «Mega» το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιούνη προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μια περιοχή που δεν έχει ούτε ένα ασθενοφόρο, έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά σχολικής διαρροής, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης σε άλλες χώρες μέσω δουλεμπορικών κυκλωμάτων». 

Δυο πέλαγα

Σμύρνη 1922

100 χρόνια, δεν είναι, παρά μια αστραπή στην αιωνιότητα.

Δυο πέλαγα.

Ιόνιο και Αιγαίο!

Και εκεί δυο χέρια απλωμένα.

Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους, κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών


Τιμάμε τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων στη σκιά του τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ενός ακόμα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου. Αναδεικνύουμε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων για το συνεχιζόμενο έγκλημα με τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους στο Αιγαίο και στον Εβρο.

Νερό - εμπόρευμα


Την «έξοδο» της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε στη διακαναλική συνέντευξη ο Κυρ. Μητσοτάκης, ως ένα από τα πρώτα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι έτσι «μπαίνει τέλος» στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στην πραγματικότητα, κανένα τέλος δεν μπαίνει... Ο εμπορευματικός χαρακτήρας του νερού ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, με νόμους και αποφάσεις όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από τη μετοχική σύνθεση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ποιος το είπε;


«Πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη. Με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά από το παρελθόν. (...) Που να δίνει έμφαση στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων:
στη σύγκλιση των μισθών και κυρίως στη στήριξη των χαμηλών μισθών. Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων που νομοτελειακά παράγει ο καπιταλισμός, αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για όλα τα κόμματα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά και θέλουν να καλύπτουν τον μεσαίο χώρο...».

Πιο δυνατό ΚΚΕ, η απάντηση στην υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα


Η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης έχει στοιχεία υποκρισίας, εντάσσεται δε στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μια αναδρομή στα ... «ωραία χρόνια» ενός συστημικού κόμματος

 
Δηλώνει ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει «εποικοδομητική» και «αξιόπιστη» αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση. Δηλώνει ότι θα είναι «ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ και του Μητσοτάκη στην επόμενη Βουλή». Και ζητά την ψήφο από όσους δεν θέλουν να υπάρχει μία «ανεξέλεγκτη δεξιά». Αυτό είναι το κυρίαρχο αφήγημα του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, και θα μπορούσε να είναι κυριολεκτικά το ανέκδοτο της προεκλογικής περιόδου...

Η σκέψη να γίνει απόφαση και η απόφαση πράξη

Μία βδομάδα μάχης μένει για τις νέες κάλπες της 25ης Ιούνη. Στις 21 Μάη έγινε αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα. Εγινε ένα βήμα που μας γέμισε με αισιοδοξία. Μας έδωσε ορμή και πείσμα για να εξαντλήσουμε κάθε υπαρκτή δυνατότητα, για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ. Ετσι ξαναριχτήκαμε και συνεχίζουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/06/1824

Ο οθωμανικός στόλος επιτίθεται στα Ψαρά -μια από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις των επαναστατημένων Ελλήνων- και τα καταστρέφει ολοσχερώς. 

Η καταστροφή των Ψαρών