Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Απαγορεύονται το σφυροδρέπανο, ο Λένιν και ο Μαρξ, τιμώνται οι ναζί, στην Ευρωπαϊκη΄Ένωση


Tον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία έχει ανακηρύξει η κατά τ’ άλλα «δημοκρατική» ΕΕ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σε μια προσπάθεια να σβηστεί από τον «ορίζοντα» της λαϊκής πάλης στην Ευρώπη μια κοινωνία όπου καταργούνται η εκμετάλλευση και η καπιταλιστική ιδιοκτησία, κοινωνικοποιούνται τα μονοπώλια και όλος ο παραγόμενος πλούτος. 

«Μαγνήτης» μεγάλων κινδύνων...


«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ

 «Τέτοιες εγκαταστάσεις υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα, οι οποίες είναι μέσα στο βεληνεκές των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Η Σούδα, εγκαταστάσεις Ισραηλινών στην Κρήτη, Αραξος, Στεφανοβίκειο, ακόμα και ναυπηγικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν μονάδες επιφανείας του Αμερικανικού Στόλου, αποτελούν στόχους».

Όταν η Καίτη Ζέβγου τρόλαρε τον ανακριτή της


Ποιος είναι αυτός; – Ο Απόστολος Παύλος! 
 
Ένα ευτράπελο περιστατικό που έζησε η Καίτη Ζέβγου, τον καιρό που την είχαν συλλάβει και την ανέκριναν στην Ασφάλεια επί δικτατορίας Μεταξά. Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Με το Γιάννη Ζέβγο στο επαναστατικό κίνημα” Εκδόσεις Ωκεανίς:

Εκλιπαρεί γονατιστή με το παιδί στην αγκαλιά…


Μια μητέρα, η Λάντι Πάερεζ, γονατισμένη, κρατώντας σφιχτά το χέρι του  εξάχρονου γιού της, ικετεύει  με δάκρυα στα μάτια, να της επιτρέψουν να περάσει τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ για μια …«καλύτερη τύχη».

Έχει διανύσει περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα από την πατρίδα της, την Γουατεμάλα. Έχει πληρώσει πολλά χρήματα σε κάθε λογής δουλεμπόρους για να φτάσει μέχρι εκεί… Πλέον βρίσκεται απέναντι στην ειδική φρουρά που έχει τοποθετηθεί από τους Μεξικανούς στα σύνορα για να αποτρέπουν τους μετανάστες να περνούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα άκρα η Τουρκία


 Σχεδιάζει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας



Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου εξακολουθεί να σχεδιάζει η Άγκυρα. Στόχος του τουρκικού καθεστώτος είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των παζαριών και των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή.

10 +1 στιγμές του Αλέξη Τσίπρα που δε συγκλόνισαν τον κόσμο


Ημέρα γιορτής τα σημερινά γενέθλια του τέως πρωθυπουργού, κι η Κατιούσα θυμάται 10+1 highlight από την πορεία του πιο αριστερού ηγέτη που περπάτησε στο βόρειο ημισφαίριο:

1.Πολλοί εστιάζουν στην παιδική του φωτογραφία, όπου στο βάθος φαίνονταν οι Duran-Duran. Αλλά η πρώτη στιγμή που συστήθηκε στο ευρύ κοινό ήταν ως μαθητής των καταλήψεων στη θρυλική πια εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα.

Το Τατόι ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ληστρικό

«Ανάπλαση του πρώην βασιλικού κτήµατος στο Τατόι, µε την υλοποίηση επενδύσεων που αναµένεται να ξεπεράσουν τα 90 εκατ. ευρώ, και η ανάδειξή του ως µια ενιαία πολιτιστική οντότητα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στον σχεδιασµό της νέας κυβέρνησης. 

Μίκης Θεοδωράκης


 Γεννιέται στις 29/7/1925, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Εχει αυτοβιογραφηθεί, επανειλημμένα βιογραφηθεί από Ελληνες και ξένους, και, σχεδόν, καθημερινά, βιογραφείται και αυτοβιογραφείται με όσα κάνει και λέει. Τέτοιο προνόμιο - σε μερικές περιπτώσεις και υπό μία έννοια και «κατάρα» - μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης έχει.

Γιάννης Ποδιάς


Στη διάρκεια μεγάλων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, 29/7/1948, των αστικών δυνάμεων στην Κρήτη στις 29 και 20 Ιούλη σκοτώνεται ο Γιάννης Ποδιάς (μάχη του Ψηλορείτη). Συμμορίτες του Μπαντουβά του έκοψαν το κεφάλι, το κάρφωσαν σε έναν πάσαλο και το περιέφεραν πανηγυρίζοντας στο Ηράκλειο.

Την ίδια βάρβαρη αντιμετώπιση είχε και η δασκάλα Βαγγελιώ Κλάδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ (που σκοτώθηκε σε μάχη το Δεκέμβρη του 1949) κ.ά.