Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Το “κίνημα” των κίτρινων γιλέκων ή αλλιώς η γαλλική έκδοση του “κινήματος των αγανακτισμένων”.

Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε γεγονότα τα οποία θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να τους φορέσουμε την ταμπέλα μιας αυθόρμητης λαϊκής αγανάκτησης που έχει καταλάβει μια μεγάλη μερίδα των χαμηλών κ μικρομεσαίων στρωμάτων στην κάθε μια εκάστοτε κοινωνία αλλά αυτό στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα ήταν και τόσο απλό για να δωθεί, ως χαρακτηρισμός.

Η ανάγκη που έγινε Ιστορία

ΚΚΕ: Η ανάγκη που έγινε Ιστορία
Δύο είναι τα κριτήρια για να ελεγχθεί ο ταξικός χαρακτήρας μιας πολιτικής οργάνωσης, εν προκειμένω του ΚΚΕ, αλλά και η αξιοπιστία του προγραμματικού της λόγου με την έννοια τι μπορεί να κάνει, μέχρι πού να φτάσει. Το ένα αφορά στην κοινωνική βάση της οργάνωσης (ταξικές θέσεις των μελών της), και το δεύτερο, αν αυτή έχει αυτονομηθεί ως οργανισμός από άτομα και πρακτικές, ώστε ο προγραμματικός της λόγος να είναι ενιαίος.

Η Π.Σ.Ο από την πλευρά των Γάλλων εργαζομένων

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργάτες και το λαό της Γαλλίας που παλεύουν κατά της πολιτικής των υψηλών τιμών και των υπερβολικών φόρων της γαλλικής κυβέρνησης και παράλληλα διαμαρτύρονται ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δεκέμβρης ’44

Βρετανικό τανκ έχει εισβάλει
στα γραφεία του ΕΑΜ
    Σαν σήμερα πριν από 74 ακριβώς χρόνια ξημέρωνε η «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας αιματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.

Κίτρινα Γιλέκα και η στάση γαλλικής «αριστεράς»

    Τι έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο για τα κίτρινα γιλέκα όλες αυτές τις μέρες αλλά και με ποιον τρόπο η κατάσταση εξελίχθηκε από κάτι το αυθόρμητο στην αποκρυστάλλωση συγκεκριμένης δομής; Τι συνέβη εχθές στο Παρισι;
Πως έφτασε από κίνημα αγανάκτησης να καταλήξει σε βανδαλισμούς και πυρπόληση αυτοκινήτων και μαγαζιών σε διάφορα μέρη στο Παρίσι;

Με σπρέι μουτζούρωσαν το μνημείο του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση συμβαίνουν βανδαλισμοί μνημείων αγωνιστών, ιδιαίτερα της Αντίστασης και του ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα, σε εναρμόνιση με το γενικότερο κλίμα ενθάρρυνσης της ακροδεξιάς από διάφορες πλευρές. Αυτή τη φορά θύμα έπεσε η αναθηματική πλάκα προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς στις 30 Οκτώβρη του 1944.

Τα ΑΜΕΑ στους δρομους

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Παναναπηρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν Σύλλογοι Αναπήρων, Γονέων και Κηδεμόνων από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.