Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Η Gazprom τρολάρει την Ευρώπη


Η Gazprom τρολάρει την Ευρώπη!!!

Η μουσική υπόκρουση, είναι από ρώσικο τραγούδι που λέει ότι «και ο χειμώνας θα είναι μεγάλος».

Τί θα γινόταν δηλαδή, αν με ένα μαγικό ραβδάκι το ΚΚΕ γινόταν κυβέρνηση αύριο το πρωί;


 - Τί θα γινόταν δηλαδή, αν με ένα μαγικό ραβδάκι το ΚΚΕ γινόταν κυβέρνηση αύριο το πρωί;

- Δεν θα το άφηναν ούτε μια εβδομάδα να κυβερνήσει, είναι η μικρή απάντηση.

ΗΠΑ και ΕΕ «αδειάζουν» τα αποθέματα όπλων τους με τις αποστολές στο Κίεβο


 Συντονισμένη εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών οργανώνει η ΕΕ, ενώ εντείνονται διεργασίες και αντιθέσεις για την «επόμενη μέρα»

 Με την αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη, την οποία ενέκριναν την περασμένη βδομάδα οι 27 υπουργοί Αμυνας στην Πράγα, η λυκοσυμμαχία βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία στην Ουκρανία, την ώρα μάλιστα που η ΕΕ επιδιώκει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μακροχρόνια γεωπολιτική αντιπαράθεση στην Ανατολική Ευρώπη, σε Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα.

Το κουκούλωμα συνεχίζεται...


Οπως είναι γνωστό, την περασμένη βδομάδα αποφασίστηκε στη Βουλή η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, η οποία θα συμπεριλάβει στην έρευνά της και τις «συνακροάσεις» - υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό ήδη από το 2016.

Μαρί Ζοζέφ Λαφαγιέτ


Στις 6 Σεπτεμβρίου 1757 γεννιέται ο Μαρί Ζοζέφ Λαφαγιέτ. Γάλλος στρατιωτικός και πολιτικός, προσωπικότητα της Αμερικανικής και της Γαλλικής Επανάστασης. Καταγόταν από πλούσια, αριστοκρατική οικογένεια. Στα 1774, σε ηλικία 17 χρόνων, παντρεύτηκε την κόρη του δούκα ντ’ Αγιέν, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τεράστια πολιτική δύναμη στην αυλή του Λουδοβίκου ΙΣΤ’, τον οποίο με τίποτα δεν πήγαινε.

Συνεχίζει τις απειλές εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατέφυγε η τουρκική κυβέρνηση, που διά στόματος Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε πάλι ευθέως κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κι ενώ «φουντώνουν» οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στις δυο αστικές τάξεις, με μοχλό και τη «χρησιμότητα» του καθένα στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Άμεση απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει στα μουλωχτά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία


Άμεση ήταν η απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα στις σχολές, παρότι έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών.

Ποιος θα μας σώσει απ’ την ακρίβεια;


Η εξήγηση και οι προτάσεις που καταθέτει το κάθε πολιτικό κόμμα για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων, με τον πληθωρισμό και την πανάκριβη ενέργεια αλλά και με την αναμενόμενη όξυνση της τους επόμενους μήνες είναι το βολικό αφήγημα που απαιτεί η πολιτική του προπαγάνδα. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέσα σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη αντιτείνει πως μόνο η δική του διαχειριστική πρόταση μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση προς όφελος των εργαζόμενων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
06/09/1683

Πεθαίνει ο Γάλλος πολιτικός Ζαν Μπατίστ Κολμπέρ, υπουργός Οικονομικών του Λουδοβίκου του XIV και ένας από τους κύριους εκπροσώπους της θεωρίας του μερκαντιλισμού.