Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Προκαλούν οι ναζί, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Σε μια απολογία – πρόκληση, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο «πυρηνάρχης» Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας κάνει λόγο για «πολιτικές διώξεις» και υποστηρίζει πως όλα γίνονται για να πληγεί ο Γ. Λαγός (!). Να σημειωθεί ότι ο Λαγός έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και φτιάχνει τη δική του ναζιστική συμμορία.  

Η αλληλεγγύη και το μαζικό κίνημα φέρνουν νίκες


Αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε οικογένεια του Μαραθώνα

Έφεραν τα όργανα της τάξης, για να υπερασπίσουν το συμφέρον της άρχουσας τάξης: δηλαδή το κέρδος της τράπεζας. Εμπόδισαν ακόμα και στα μέλη της οικογένειας να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Έβαλαν στο μάτι πυρόπληκτες οικογένειες.

Ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού και άθλια παραχάραξη της Ιστορίας


Σε νέα επίπεδα εκτοξεύουν τον αντικομμουνισμό τα κατάπτυστα ψηφίσματα που κατατέθηκαν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CR) και των Φιλελευθέρων (Renew Europe), ζητώντας με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και με το βλέμμα

Η ανάπτυξή τους τσακίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα


Στον αντιλαϊκό χαρακτήρα που έχει αυτή η ανάπτυξη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη. Έφερε ως παράδειγμα το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και τόνισε πως η ανάπτυξη είναι στρωμένη με μέτρα που τσακίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι ρουφιάνοι κυβέρνησης – εργοδοτών ξαναχτυπούν


 Δελτίο Τύπου 

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 
ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ
Την ώρα που το απεργιακό κλίμα όλο και φουντώνει. Την ώρα που δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες 1οβάθμια συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν πάρει απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 24/09. Την ώρα που εκατοντάδες χώροι δουλειάς στην Θεσσαλονίκη έχουν ενημερωθεί και οργανώνουν την απεργιακή μάχη.

Ερώτηση, του KKE, για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης»

Ερώτηση, του KKE, για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση «S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» (πρώην S/M Αρβανιτίδης), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματα τους ήδη από το 2016.

Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο


Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης μέσω του οποίου η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα συνδικάτα τους, έδωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μεγάλη και μαχητική διαδήλωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης. Διαμήνυσαν ότι δεν θα παραδώσουν τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία, στην εργοδοσία.

Κυκλοφορεί το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Οδηγητή»


Κυκλοφορεί, 18/9/1974, το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Οδηγητή»

Ο «Οδηγητής» ήταν το πρώτο μέσο με το οποίο, το Σεπτέμβρη του ‘68, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έκανε γνωστή την ίδρυσή της. Λίγο αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη «Φωνή της Αλήθειας», τον τότε ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, αλλά και από τον παράνομο «Ριζοσπάστη».

Η ΚΝΕ, οργάνωση ζωντανή με υπόσταση και δεσμούς με τη νεολαία από τα πρώτα της κιόλας βήματα, ήταν φυσικό να παρουσιαστεί από το δικό της δημοσιογραφικό όργανο που τη συντροφεύει ως και σήμερα.