Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Το Σύνταγμα του λαού στο πρώτο άρθρο θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

 
workers of the world unite Εργάτες όλου του κόσμου, ενωθείτε!

Ο λαός», θα βγει στο προσκήνιο, θα γκρεμίσει τα τείχη και τις φυλακές που χτίζετε και να ξέρετε ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.

Η δολοφονία Λαδά

Ο προδότη υπουργό δικαιοσύνης Λαδά

«Στην Αθήνα ένας λαϊκός αγωνιστή σκότωσε τον προδότη υπουργό δικαιοσύνης Λαδά. Η 1η Μάη ξημέρωσε με δύο σημαντικά γεγονότα, καρπούς της αποφασιστικής μάχης του ΔΣΕ: τη δολοφονία Λαδά και την κυβερνητική κρίση στην Αθήνα. 

Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης

 

Η μοναδικά σωστή πλευρά της ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης, αυτή κινεί τον τροχό της ιστορίας μπροστά ως την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι στιγμές από την COSCO μάς σηκώνουν «λίγο ψηλότερα»..


Πώς να περιγράψεις με λίγες λέξεις όσα γίνονται αυτή τη στιγμή έξω από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO;

Εργάτες και εργάτριες από κάθε γωνιά της Αττικής, νέοι, μαθητές, αλλά και μεγαλύτεροι, έμπειροι από αγώνες εργαζόμενοι γιορτάζουν τη δική τους ημέρα, την εργατική Πρωτομαγιά με τα σωματεία τους, τους συλλόγους τους, τους φορείς τους.

Μήνυμα αντίστασης ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή έστειλαν χιλιάδες λαού


Με μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της εργατικής τάξης, στην πολύχρονη πορεία αγώνων, και ιδιαίτερα τον ηρωικό Μάη του 1936.

Σιδέρης Ισιδωρόπουλος


 Σαν σήμερα, την Πρωτομαγιά του 1976, άφησε την τελευταία του πνοή στις δέκα παρά δέκα το πρωί της Πρωτομαγιάς, στο “Ρυθμιστικό” ο  18χρονος μαθητής Σιδέρης (Ισίδωρος) Ισιδωρόπουλος, ήταν στο μαθητικό της ΚΟ Μαχητής (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), την παραμονή της Πρωτομαγιάς συμμετείχε στην αφισοκόλληση για τη συγκέντρωση όπου συμμετείχε η οργάνωσή του, στην πλατεία Κοτζιά.

Η Ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944 - 200 κομμουνιστές στο απόσπασμα


Πρωτομαγιά 1944. Ένα μεγάλο βράδυ τελείωσε. Το τελευταίο βράδυ; Ίσως. Και τέτοια μέρα; Με τόσους συμβολισμούς, με τόσους νεκρούς, με τόσους αγώνες; Ένα μεγάλο βράδυ. Ο Ναπολέων παρέα με τον θάνατο. Καθισμένος στο σιδερένιο κρεβάτι με το σουμιέ που έτριζε, πέρασε τη νύχτα του με τις αναμνήσεις του. Ούτε λεπτό δεν έκλεισε το μάτι του. Ονειρεύτηκε, όμως, ξύπνιος…στην αγκαλιά του κυρ Φώτη και της κυρα-Μαρίας, προστατευμένος από τους κακούς.

Πρώτη του Μάη με φως, φως της εργατιάς θαμπώνεις!


Ενα μικρό οδοιπορικό στο Σικάγο του 1886, στη Θεσσαλονίκη του 1936 και στην Καισαριανή του 1944, με τα «μάτια» της Τέχνης, που ενέπνευσαν οι αγώνες και οι θυσίες του εργαζόμενου λαού

Όλοι στην απεργία

 
 
 
Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα Εργατιά!
 
ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στον πόλεμο

1 Μάη: Aφίσες από την ΕΣΣΔ


Η 1η Μάη, ήταν η μέρα της μεγάλης απεργίας στο Σικάγο των ΗΠΑ με αίτημα την καθιέρωση της 8ωρης εργάσιμης μέρας, αντί της 10ωρης, 11ωρης έως και 14ωρης που ήταν ως τότε.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 01/05/1811

Γεννιέται ο σατιρικός ποιητής και συγγραφέας Ανδρέας Λασκαράτος.

Έπαρση της Κόκκινης Σημαίας