Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

«Μάχες» και μάχες

Ως μια «μάχη εξαιρετικής σημασίας» για το λαό περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Στην προσπάθειά τους να οξύνουν την κάλπικη αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις, να θέσουν ξανά στο λαό ψεύτικα, εκβιαστικά διλήμματα εγκλωβισμού στα προτάγματα της αστικής τάξης, τα κυβερνητικά επιτελεία παρουσιάζουν ως διακύβευμα το αν θα επικρατήσουν στην ΕΕ η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός, ή αν αντίθετα θα υψωθεί ανάχωμα, με μια συμμαχία «προοδευτικών» και «αριστερών» δυνάμεων και ένα σχέδιο που θα υπερασπίζεται τάχα την εργασία, την αλληλεγγύη και τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τροπολογία προκλητικών απαλλαγών από φόρο ακινήτων

Ίδρυμα Ωνάση: Θα φορολογείται στο Λιχτενστάιν, αλλά όχι στην Ελλάδα

Μια ακόμη προκλητική περίπτωση φοροαπαλλαγών προς το κεφάλαιο κατέγραψε  στο ενεργητικό του το υπουργείο Οικονομικών, χαρίζοντας στο ίδρυμα Ωνάση φόρους από ακίνητα για τα προηγούμενα 6 χρόνια και από εδώ κι εξής! Πρόκειται για μία υπόθεση με πολλές  πτυχές ενδεικτική όμως των κυβερνητικών προθέσεων που το τελευταίο διάστημα έχει δώσει …ρέστα στον τομέα των φορο-ελαφρύνσεων.

Καλές δουλειές στον εργοδότη Καραγεωργόπουλου

Η προσπάθεια του εργοδότη Καραγεωργόπουλου στελέχους της ΠΑΣΚΕ να εκλεγεί αντιπρόσωπος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από 4 Ομοσπονδίες και 4 Εργατικά Κέντρα απέτυχε», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι τον “έστειλαν” αδιάβαστο. Δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί από καμία συνδικαλιστική οργάνωση.

Καταγγελία για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που παρουσιάζονται στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με διανομές των καρτών των αντιπρόσωπων στα δωμάτια από τις καμαριέρες, αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Προσθέτει ότι ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες, δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το τι θα γίνει, ενώ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι άφαντοι.

Καρλ Μαρξ


  Καρλ Μαρξ, γεννήθηκε στις 5 Μάη του 1818 
και πέθανε 14 Μάρτη 1883
Στις αρχές του 1818, στη γερμανική πόλη Τριρ ο δικηγόρος Ερρίκος Μαρξ και η γυναίκα του Εριέττα, ψάχνοντας να νοικιάσουν καινούριο διαμέρισμα σταμάτησαν στον οδό Μπρούκενχασε, στο σπίτι με τον αριθμό 664, που ανήκε στον κρατικό σύμβουλο Νταγκαρό. 

Ο οικοδεσπότης υποδέχτηκε με χαρά το ζευγάρι κι ύστερα από μια σύντομη περιήγηση στα δωμάτια του σπιτιού οι Μαρξ αποφάσισαν πως τούτο το οίκημα πληρούσε τις ανάγκες τους.