Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Υλισμός και Ιδεαλισμός


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

1. ΥΛΙΣΜΟΣ και ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ

Η φιλοσοφία δεν αποτελεί απλά ένα άθροισμα σκέψεων, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα απόψεων και αντιλήψεων για τον κόσμο, δηλαδή ένα σύνολο αρχών, οι οποίες εφαρμόζονται συνειδητά και όχι στην τύχη.

Ξεχώρισαν στα γήπεδα και στους λαϊκούς αγώνες


 Αθλητές που μέσα απ' τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ συμμετείχαν στην Αντίσταση

Τη δική τους σημαντική συμβολή στην αντίσταση του λαού ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, την περίοδο του '40, είχαν άνθρωποι του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, που συμμετείχαν στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»


«Το νησί όπου κυλάει σήμερα η ιστορία μας είναι το τοπίο όπου το έγκλημα δοξάστηκε ως υπέρτατη αρετή. Μέρα χωρίς αίμα, εδώ, είναι μέρα χωρίς ήλιο».

Δήλωση του Τάκη Πετρόπουλου με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό


 Το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό είναι διάτρητο, απογυμνώνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την αφήνει έκθετη στον Ελληνικό λαό. Μια σειρά διατάξεις του, που έχουν επισύρει ήδη την ομόφωνη μήνι και οργή της επιστημονικής αθλητικής κοινότητας και των αθλητικών φορέων της χώρας αποσκοπούν στη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής των δομημένων αθλητικών προγραμμάτων, ακόμη και των εκπαιδευτικών - ψυχαγωγικών που απευθύνονται στα παιδιά, για να διευρυνθεί η κερδοφορία των αθλητικών επιχειρήσεων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας.

Συνένοχοι στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας αποφασιστικά στον δρόμο των ριζικών αλλαγών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια. 

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι


Στις 22 Νοέμβρη 1963, δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι. Η δολοφονική απόπειρα έγινε στις 12.30 τοπική ώρα, τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή, με επικεφαλής την ανοιχτή προεδρική λιμουζίνα, περνούσε τη διασταύρωση της οδού Ελμ.

Φορτώνει στον λαό τις «τρύπες» που ανοίγουν τα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022

 Εκρηκτικό μείγμα για το λαϊκό εισόδημα ο συνδυασμός με τους καθηλωμένους μισθούς και την ακρίβεια

Ρυθμούς ανάκαμψης προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022, που αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Ο προϋπολογισμός πλαισιώνεται από σωρεία νομοθετικών παρεμβάσεων στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίες εμφανίζονται και στο προσχέδιο και θα φορτωθούν εξολοκλήρου στην πλάτη του λαού. Συγκεκριμένα:

Αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα


ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ
 
Οι πάνω από 1.000 νεκροί από την 1η Νοέμβρη, οι περισσότεροι από 17.000 σε όλη τη χώρα από την αρχή της πανδημίας και τα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων αποτελούν την τραγική επιβεβαίωση της εγκληματικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας.

Βδομάδα δράσης για την υγεία - Συλλαλητήριο στις 25 Νοέμβρη


Βδομάδα δράσης για την υγεία διοργανώνουν την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 22 Νοέμβρη ως την Κυριακή 28 Νοέμβρη, εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκη,  ανταποκρινόμενα στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκη - Πιερίας - Χαλκιδικής

"Στην Αθήνα μέσ' στο κέντρο, φύτρωσε καινούριο δέντρο..."


Σκίτσο στρατιώτη για τα 103 χρόνια του ΚΚΕ

Στην επιστολή που έστειλε ο στρατιώτης αναφέρει: 
"Με αφορμή τα 103 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ, δημιούργησα ένα σκίτσο με στόχο να απεικονίζεται το κόμμα ως ένα λαμπρό δέντρο, γέννημα - θρέμμα της εργατικής τάξης, που στέκει αγέρωχο στο κέντρο της εργατούπολης.

Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα, το σχολείο δεν είναι επιχείρηση και πεδίο κερδοφορίας!


Επιβεβαίωση των καταγγελιών μας με καθυστέρηση λίγων μηνών

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σχετικά με την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της τηλεκπαίδευσης από την πολυεθνική εταιρία CISCO, ενισχύει τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονιών και των μαθητών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/11/1808

Γεννιέται ο Βρετανός Τόμας Κουκ, ιδρυτής του πρώτου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο.

22/11/1890

Γεννιέται ο στρατιωτικός και πολιτικός Σαρλ ντε Γκολ, Πρόεδρος της Γαλλίας (το 1944 - 1946 και το 1959 - 1969).