Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Δώρο Πάσχα: Μια πονεμένη υπόθεση…


Μέχρι την Μ. Τετάρτη έπρεπε να καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του Δημοσίου και σε όλους τους συνταξιούχους. Η σφαγή όμως των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων παίρνει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μετά τις περικοπές του 2011 και του 2012, δεν θα καταβληθεί το δώρο.

Ο πολιτικός εκφραστής των εργοδοτών


 Στρώνουν το δρόμο για να δωρίσουν το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες!



Η πολιτική αχρειότητα τους δεν έχει όριο! Με την εφαρμογή των μνημονίων και το πλήθος αντεργατικών νόμων τους διέλυσαν μια ολόκληρη κοινωνία. Ισοπέδωσαν δικαιώματα και κατακτήσεις. Έστειλαν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας στην κόλαση της ανεργίας. Σήμερα μετά από εννέα χρόνια οι κεντρικοί εκφραστές αυτής της βαρβαρότητας βγαίνουν και κουνούν το δάκτυλο!

Χρονικό δράσης των ταξικών συνδικάτων στη Ρόδο

 Η μάχη που δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Ρόδο, απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία της έκπτωτης πλέον ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχουν αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, είναι μια μάχη ελπίδας, μια μάχη προοπτικής. Είναι μια μάχη που αφορά κάθε εργαζόμενο και γι' αυτό πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς.


Η κυβέρνηση διαφημίζει

  • Η κυβέρνηση διαφημίζει τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» ως απόδειξη της πολιτικής της «για τους πολλούς και όχι για τις ελίτ». Είναι πράγματι έτσι;

Συνεχίζουν τον αγώνα

 Κόντρα στα προσχήματα και τα «παιχνίδια» εργοδοσίας και κυβέρνησης

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, με το σωματείο τους,  για να γυρίσουν στη δουλειά τους  υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», απέναντι στα προσχήματα που εξακολουθεί να επικαλείται η νυν εργοδοσία της «Market In», με την «ανοχή» και την κάλυψη της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Με τη βούλα της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Λύκειο, την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τις αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστήμια

Ψηφίστηκε χτες με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και την απαράδεκτη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση του

Η «Επανάσταση των γαρυφάλλων»

 1974: Η «Επανάσταση των γαρυφάλλων» στην Πορτογαλία

Τη νύχτα της 24ης προς 25η του Απρίλη 1974 εκδηλώνεται στην Πορτογαλία στρατιωτικό κίνημα για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, που συμπλήρωνε 42 χρόνια. Ετσι, άρχισε η «Επανάσταση των γαρυφάλλων».
Στην καρδιά αυτού του κινήματος ήταν το Κίνημα Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΕΔ), μια οργάνωση που συγκέντρωνε πολλούς κατώτερους και μεσαίους αξιωματικούς αλλά και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη των πορτογαλικών Ενόπλων Δυνάμεων.