Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

«Διάσωσε την εποποιΐα του Εικοσιένα από τη λήθη όπου την είχε πνίξ’ η Αντίδραση των κοτζαμπάσηδων και των λογιότατων…»


 Σαν σήμερα, στις 23 του Αυγούστου 1945, έφυγε από ζωή ο λογοτέχνης – συγγραφέας Γιάννης Βλαχογιάννης (λογοτεχνικό ψευδώνυμο: Γιάννης Επαχτίτης), που αφιέρωσε όλη τη ζωή του κι όλη τη συγγραφική του δράση στην ιστορία της Επανάστασης του 1821.

Ψέματα σχετικά με την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης


Η ιστορία των εκατομμυρίων των ανθρώπων που ήταν σύμφωνα με ισχυρισμούς έγκλειστοι και πέθαναν στα στρατόπεδα εργασίας της Σοβιετικής Ένωσης και ως αποτέλεσμα του λιμού κατά τη διάρκεια της εποχής του Στάλιν

Από τον Χίτλερ στον Χερστ και από τον Κόνκουεστ στον Σολζενίτσιν 

Του Mario Sousa, μελους του Μαρξιστικου Επαναστατικου Κομμουνιστικου Κομματος Σουηδιας, KPML(r) 

Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά


Μαχητική κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά πραγματοποίησαν το πρωί οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμαριάς, απαιτώντας από τη διοίκηση να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που μοιράζει τις ώρες εργασίας και τους μισθούς πείνας σε περισσότερους εξαθλιωμένους.

Στην πρώτη γραμμή του μετώπου και πάλι οι εθελοντές μέλη και φίλοι του ΚΚΕ

 


Στη μάχη με τις φλόγες στα Βίλια όπου μαίνεται ακόμα η πυρκαγιά έχουν ριχτεί οι εθελοντές μέλη και φίλοι του ΚΚΕ,  προκειμένου να σώσουν ότι έχει απομείνει από το δάσος αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων.

Δάσος - αρένα επιχειρηματικών συμφερόντων


 
«ΝΕΑ ΔΑΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΩΣ ΤΟ 2030»

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και αλλού, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν άλλωστε σε ανάλογες τραγωδίες και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, επιδίδεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια να χειραγωγήσει την οργή των πληγέντων και τις λαϊκές αντιδράσεις.

Η αστυνομία παρεμπόδισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ να ενημερωθεί από την Πυροσβεστική για την πορεία της πυρκαγιάς


Η αστυνομία παρεμπόδισε το βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη να προσεγγίσει το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στην είσοδο των Βιλίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που περιοδεύει στην περιοχή, να κατευθυνθεί στην είσοδο του οικισμού των Βιλίων, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πυρκαγιάς από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ: Γεγονότα και παραχαράξεις


Παρατήρηση 1η:
 Ο φασισμός γεννιέται μέσα στους υπονόμους του συστήματος της καπιταλιστικής αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης, της διαφθοράς. Ειδικά, δε, σε συνθήκες κρίσης αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος, ο φασισμός γιγαντώνεται και αξιοποιείται από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ ώστε να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με μοχλό τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Ραγδαίες εξελίξεις με φόντο την όξυνση της κόντρας ΗΠΑ - Κίνας


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η αναδιάταξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ υπηρετεί τη συγκέντρωση δυνάμεων σε άλλα μέτωπα και δημιουργεί «βολικό» κλίμα αστάθειας στην Κεντρική Ασία

Πυκνές και ραγδαίες «τρέχουν» οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και γύρω από αυτό, μετά την αποχώρηση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, την ταχύτατη κατάρρευση της δοτής κυβέρνησης και την εκ νέου κατάληψη της εξουσίας από το σκοταδιστικό κίνημα των Ταλιμπάν που εισήλθαν αμαχητί στην Καμπούλ την προηγούμενη Κυριακή.

Τολμάμε, δίνοντας πνοή και δύναμη στη μάχη του λαού για να ζήσει και να προχωρήσει μπροστά

 


Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, στο πλευρό του Κόμματος, όλο αυτό το διάστημα κάνουν πράξη με τη δράση τους το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Τις δύσκολες ώρες που η φωτιά έκαιγε τα πάντα, λόγω της επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους, μαζί με τους κατοίκους και τη νεολαία των πυρόπληκτων περιοχών, με ό,τι μέσο και με όποιο δυνατό τρόπο συνέβαλαν στην κατάσβεση.

Εισιτήριο στον Ολυμπο με τον νόμο του «Πάρε ό,τι θες επενδυτή»!


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το σχέδιο «ωριμάζει» εδώ και ένα χρόνο και «πατάει» σε νόμο για τον «εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» που ψηφίστηκε τον Μάη του 2020

Πριν ακόμα σβήσουν οι φωτιές που καταστρέφουν εδώ και μέρες εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να θεσπίσει εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο και να εκχωρήσει αρμοδιότητες ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Όχι στην παγίωση των τρίμηνων συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας


Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η κυβέρνηση, αντί να καλύψει όλα τα κενά με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε -στο όνομα των έκτακτων συνθηκών, να ελαστικοποιήσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, εισάγοντας τον θεσμό των τρίμηνων συμβάσεων.

Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας!


«Ο μαζικός ενωτικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος».
Αυτό τονίζουν οι ρετσινάδες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι Επιτροπές Αγώνα, καλώντας σε πάλη για:

-- Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. Να εξασφαλιστούν η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/08/1806

Πεθαίνει ο Γάλλος φυσικός Σαρλ Ογκιστέν Ντε Κουλόμπ.

23/08/1864

Γεννιέται ο Ελευθέριος Βενιζέλος, επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, από τους βασικούς στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.