Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ανακαίνιση μπάνιου!!!

Ανακαίνιση μπάνιου!!!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για 24-25 Ιούνη στο ΑΠΘ

 
Στις 24 και 25 Ιούνη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για το Σοσιαλισμό!».

Άλλος δρόμος δεν μπορεί να υπάρξει από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας


 Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές του Σωματείου μας, αλλά και όσους δεν τα κατάφεραν, είτε λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των 72 ευρώ είτε λόγω διαγραφής τους από το Σωματείο, με βάση την τελευταία απόφαση της προηγούμενης διοίκησης. Παρά τα εμπόδια που ύψωσαν "Από Κοινού" - ΑΕΝΑΗ, η συμμετοχή των συναδέλφων μας στις εκλογές του Σωματείου μας ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά μεγάλη και ελπιδοφόρα. Πιστεύουμε πως το επόμενο διάστημα είναι ανάγκη η δράση να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική σε όλες τις διαδικασίες του ΣΕΗ, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις.

"Διαρροές" για εκλογές από το Μαξίμου


Μετά τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα και δεύτερος γαλάζιος βουλευτής ο Γιάννης Λοβέρδος είπε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και μάλιστα τις προσδιόρισε για τα μέσα του φθινοπώρου.

Πάνω από 920.000 οι άνεργοι τον Μάη


Στους 926.444 ανέρχονται οι άνεργοι τον Μάη στη χώρα, με βάση τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Συγκεκριμένα το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Μάη 2022 ανήλθε σε 919.236 άτομα. Οι άνδρες ανέρχονται σε 318.977 (ποσοστό 34,70%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 600.259 (ποσοστό 65,30%).

Ξεσηκώνονται οι εργάτες του Παρισιού

Στις 23 Ιούνη 1848 οι εργάτες του Παρισιού ξεχύνονται στους δρόμους και στήνουν οδοφράγματα. Ηταν η απάντησή τους στο όργιο της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η αντεπανάσταση. Η εξέγερση αυτή είναι φανερά προλεταριακή. Στα οδοφράγματα υψώθηκαν κόκκινες σημαίες με τα συνθήματα «Ψωμί ή μολύβι», «Δικαίωμα εργασίας», «Ζήτω η κοινωνική δημοκρατία».

Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!


Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές ύστερα από 36 χρόνια. Οι χιλιάδες φοιτητές  μίλησαν, έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης της συλλογικής διεκδίκησης για τα δικαιώματά τους ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που τα κατεδαφίζουν.

Ελληνες βουλευτές ποζάρουν με καμάρι δίπλα στο τουρκικό Bayraktar…


 Ελληνες βουλευτές ποζάρουν με καμάρι δίπλα στο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar ! Ναι καλα διαβάσατε ! Οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης από ΝΔ, Θεοδώρα Τζάκρη από ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Λοβέρδος από ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής ποζάρουν σ’ ενα απο τα αεροσκάφη που η ηγεσία της γειτονικής χώρας απειλεί την χώρα μας πως θα …ερθουν νύχτα !

(από το facebook του Κωνσταντίνου Μπούρχα)

Χαμένη είναι η μάχη που δεν δίνεται και χαμένη είναι κάθε ψήφος που δεν πάει στο ΚΚΕ


Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm».

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στη χώρα μας, επισήμανε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική.

Ενώ η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα, τα όπλα συνεχίζουν να φεύγουν προς την Ουκρανία, η Τουρκία βρυχάται και ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ μας προετοιμάζουν για τη μακρά διάρκεια του πολέμου με αρνητικές συνέπειες για τους λαούς μέσα στο χειμώνα, επισήμανε χαρακτηριστικά, καλώντας σε συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό είναι η ελπίδα για τον λαό.

Πρόταση σχηματισμού «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» έκανε ο Μακρόν σύμφωνα με την Λεπέν


Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκονται τα παζάρια και οι διαβουλεύσεις στη Γαλλία, πάνω στο νέο τοπίο που διαμόρφωσε ο β' γύρος των βουλευτικών εκλογών, στο φόντο των αναλύσεων περί κινδύνου «πλήρους παράλυσης» της χώρας και ανησυχίες για το αν θα μειωθεί η επιρροή της γαλλικής ηγεσίας στην «ευρωπαϊκή σκηνή».

Αρένα


 Τη μεγαλύτερη εικόνα του παζαριού που φουντώνει στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προμηνύοντας επώδυνους συμβιβασμούς και στα Ελληνοτουρκικά, δίνει ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/06/1789

Ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος 16ος εμφανίζεται μπροστά στους αντιπροσώπους των γενικών τάξεων και διατάσσει κάθε τάξη να συνεδριάσει χωριστά. Οι αντιπρόσωποι μένουν στις θέσεις τους. Ο εκπρόσωπος του βασιλιά επεμβαίνει: «Κύριοι, δεν ακούσατε τη διαταγή του βασιλιά;». Ο εκπρόσωπος της τρίτης τάξης, κόμης ντε Μιραμπό, απαντά: «Φύγετε! Πηγαίνετε να πείτε σ' αυτόν που σας έστειλε πως είμαστε εδώ με την ψήφο του λαού και δε θα φύγουμε παρά μόνο με τη βία».

Τρεις βδομάδες αργότερα, η πτώση της Βαστίλης θα επισημοποιούσε την Γαλλική αστική Επανάσταση.