Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Το θέατρο Εμπρός μόλις καταλήφθηκε ξανά!

 


Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση οι διαδηλωτές κατέλαβαν ξανά το θέατρο «Εμπρός» υπό τον ήχο μουσικής. Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία δίπλα από το θέατρο Εμπρός.

“Ανεβαίνει” το νέο site του “Οδηγητή”


Μετά από πολύμηνη, δημιουργική και συλλογική δουλειά, το νέο, ανανεωμένο site του “Οδηγητή” “βγαίνει” στον “αέρα” στις 24 Μαΐου, στη διεύθυνση www.odigitis.gr!

Εκεί, ο επισκέπτης του site, θα μπορεί καθημερινά να βρίσκει αναρτήσεις και σχολιασμό θεμάτων της επικαιρότητας, καθώς και συγκεντρωμένο και ταξινομημένο, με εύχρηστο και καλαίσθητο τρόπο, το πλούσιο υλικό που δημοσιεύει ο “Οδηγητής” μέσα από τις σελίδες του.

Μην γίνεις σαν αυτούς τους τύπους


Αυτοί οι τύποι έχουν ιστοσελίδα. 

Αυτοί οι τύποι στο μακελειό κατά ενός κατεχόμενου λαού εκείνο που είδαν είναι ότι ο κατεχόμενος λαός, ο λαός που δολοφονείται, που βομβαρδίζεται, δεν τηρεί… τις αποστάσεις για τον κορωνοιό. 

Οχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Η κυβέρνηση στις αρχές του Γενάρη 2021 αποφάσισε, σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς σε δώδεκα μήνες.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σχεδιασμένα διέρρευσε το φθινόπωρο του 2020 την υποχρεωτική στράτευση στα 18 με την ταυτόχρονη αύξηση της θητείας.

Ανοίγουν ξανά θέμα για απελευθέρωση της κάνναβης


Παρέμβαση στην Βουλή και στο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Στο 1 δις ευρώ ο τζίρος από τις «επενδύσεις» που θα γίνουν.

Νέες συζητήσεις για την απελευθέρωση της χρήσης της ινδικής κάνναβης, σήμερα στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την παραγωγή, βιομηχανική επεξεργασία και εξαγωγική εμπορία της φαρμακευτικής εκδοχής της  κάνναβης.

«Κριτική του Προγράμματος της Γκότα»


Καρλ Μαρξ: Κριτική του Προγράμματος της Γκότα

Το συγκεκριμένο έργο του Καρλ Μαρξ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Νόιε Τσάιτ» από τον Φρίντριχ Ενγκελς μετά το θάνατο του Μαρξ. Δημοσιεύτηκε, μάλιστα, παρά τη θέληση της οπορτουνιστικής πτέρυγας του Ενιαίου Εργατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας.

Η ανθρώπινη υγεία και ζωή, αλγόριθμοι στον υπολογισμό του κέρδους

 


Η Ανάλυση Κόστους - Οφέλους (ΑΚΟ), που κυριάρχησε στο λεξιλόγιο της πανδημίας, είναι συνυφασμένη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και χρησιμοποιείται εκτεταμένα από κράτη, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους.

Και τώρα τι κάνετε γαλονάδες μου;


Πολλά μπορεί να διακινδυνεύονται αυτόν τον καιρό. Παντού κι εδώ οι άνθρωποι παίζονται στα ζάρια, από τα εμβόλια, τις συντάξεις, τους μισθούς, την εργασία, ως την υγεία, τα νιάτα και την ελπίδα αυτή καθαυτή. Ειδικά τα νιάτα έχουν γίνει κι αντιμετωπίζονται πια ως μέλλον ήδη βαθιά υποθηκευμένο, και μια μάζα που πρέπει να εκπαιδευτεί στην υπακοή, την εκβιασμένη συναίνεση και μια μεταμοντέρνα αισθητική και κριτική ικανότητα να μην αντιδρά, να μην εξεγείρεται, να μην αντιστέκεται στην ιεράρχηση των άθλιων τρεχουσών κυρίαρχων επιλογών, με τις οποίες κυβερνά στη Δύση η τυχάρπαστα νεόπλουτη αστική τάξη.

Με επιτυχία η εκδήλωση ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα


ΠΟ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, με τίτλο: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Η ζωή κερδίζεται στον αγώνα για την ανατροπή».

Ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση και επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ»

Οι ανάγκες αυξάνονται και δεν μειώνονται, καθώς στην πανδημία προστίθενται και τα χιλιάδες περιστατικά που πετάχτηκαν εκτός τους προηγούμενους μήνες

Με χρονοδιάγραμμα το ...«βλέποντας και κάνοντας» και χωρίς καμιά εξαγγελία για ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, η κυβέρνηση ανακοινώνει τη σταδιακή επαναφορά ορισμένων νοσοκομείων και κλινικών «μιας νόσου» στην πρότερη κατάσταση, καλλιεργώντας την αίσθηση ότι επανέρχεται η «κανονικότητα», ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο:

Ο Ουάρντα πανηγυρίζει το Κύπελλο με φανέλα για την Παλαιστίνη!

Ο Αιγύπτιος Ουάρντα καθώς πανηγυρίζει το Κύπελλο του ΠΑΟΚ με μια φανέλα για την Παλαιστίνη και το σύνθημα Free Palestine


Το πιο ωραίο γκολ του τελικού κυπέλλου Ελλάδας...η φανέλα του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ,
Μεντχάτ Μοχσέν Ουάρντα, με το free Palestine

Δεν δουλεύουμε, δεν ψωνίζουμε


112 χρόνια μετά την θέσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, οι πολιτικοί φωστήρες της Ελλάδας, μαζί με τους εργοδότες, θέλουν να την καταργήσουν με προσχήματα που μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αφού πρώτα εξευτέλισαν τους μισθούς μας, αφού έφτιαξαν ελαστικά ωράρια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των εργοδοτών, αφού η ημιαπαχοληση τείνει να καθιερωθεί (για να πέφτουν οι δείκτες ανεργίας), εδώ και λίγα χρόνια με την προσπάθειά τους να καταργήσουν την Κυριακάτικη Αργία, θέλουν να ολοκληρώσουν την μετατροπή μας, από εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/05/1707

Γεννιέται ο Σουηδός βοτανολόγος Καρλ Φον Λίνε, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας και εφευρέτης του συστήματος ταξινόμησης φυτών και ζώων.

23/05/1868

Πεθαίνει ο Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης, γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στρατιωτικός και πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός (26/5/1862 – 11/10/1862).