Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Οι γυναίκες ήταν ψυχή της Εθνικής Αλληλεγγύης


Στις  28 Μάη του 1941 γίνεται στην Αθήνα η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης που πήρε τον τίτλο Εθνική Αλληλεγγύη και συμμετείχαν οι Π.Σ. Καραγκίτσης, Βασ. Μαρκεζίνης, Σπ. Αντύπας, Κλ. Παπαλοΐζος, Ν. Δρέσιος και Διον. Κωσταδούλου- Παπαδομειχελάκη. Η ιδρυτική επιτροπή έχει από την αρχή τον πρωτεύοντα ρόλο στην καθοδήγηση και στην ηγεσία της οργάνωσης.

Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ συμμετέχει σε τουρκική αποβατική άσκηση!

 
Μετά  την συμμετοχή αμερικανοΝΑΤΟικών σε τουρκική άσκηση που περιείχε σενάριο κατάληψης νησιού («Γαλάζια Πατρίδα»), αυτών δηλαδή που τα αστικά κόμματα εμφανίζουν εδώ στην Ελλάδα ως εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αμερικανικό αποβατικό σκάφος θα συμμετάσχει στην τουρκική πολυεθνική άσκηση  EFES που ξεκινά σήμερα.

Επείγουσα ανάγκη σχεδίου και έργων αντιπυρικής προστασίας


Ερώτησή

προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαχρονική απουσία ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών καθώς και τις 3.600 κενές οργανικές θέσεις πυροσβεστών.

Ο τρομονόμος του διαδικτύου και άλλοι εφιάλτες

 
Λίγες μέρες μετά από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Ελευθερίας του Τύπου, γιόρτασα κι εγώ αυτήν την «ελευθερία» του με έναν πραγματικά βάναυσο τρόπο. Πριν μια βδομάδα, πληροφορήθηκα από την ομάδα του YouTube ότι είμαι... επικίνδυνη για την κοινωνία, γι' αυτό και αποφάσισε να με τιμωρήσει παραδειγματικά, κατεβάζοντας το κανάλι μου!

Προσφορά πολύτιμου αρχειακού υλικού από την περίοδο της Κατοχής από τον Άρη Σταματάκη


Ο Αρης Σταματάκης, φίλος του Κόμματος, συγγραφέας - ποιητής, πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα - μετά το τέλος της σύσκεψης με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού στο Ηράκλειο - πολύτιμο αρχειακό υλικό.

“Party Μωρή Αρρωστη”: Οι «αρχές» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Οι Μητσοτάκης – Κεραμέως μετά την πρωτιά της Πανσπουδαστικής και το στραπάτσο της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές μεθοδεύουν την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων! Κρίμα. Για μια, τουλάχιστον, από αυτές, πολύ κρίμα…

Ο Ελληνικός Τύπος του 1871 για την Κομμούνα


Αντιγράφουμε από το περιοδικό «Πρωτοπόροι» (φύλλο 2 — 1930) ένα ενδιαφέρον κείμενο για το πώς είδε ο ελληνικός Τύπος την Παρισινή Κομμούνα (Διατηρήθηκε η ορθογραφία):

«Στον κουβά» και πάλι οι ευρωατλαντικοί μύθοι


Ούτε μέρα δεν χρειάστηκε από την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για να καταρρεύσουν ξανά με «γδούπο» οι μύθοι που διακινούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για το ότι η εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ μπορεί τάχα να αποτελέσει «ασπίδα» στην τουρκική επιθετικότητα.

Από τη γενέτειρα πόλη του Λένιν


Η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και η σχετική αρθρογραφία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, που μεταφράζεται στις διεθνείς ιστοσελίδες του, συγκεντρώνουν αυτήν την περίοδο την προσοχή πολλών κομμουνιστών από άλλες χώρες. Αρκετοί από αυτούς απευθύνονται με επιστολές στο Κόμμα.

Φούσκα


Η φορολόγηση των πολυδιαφημισμένων «υπερκερδών» των ομίλων της Ενέργειας, που έγινε σημαία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ως το ...φάρμακο που θα έσωζε τάχα τον λαό από τις τεράστιες ανατιμήσεις στο ρεύμα, αποδεικνύεται μία μεγάλη φούσκα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

Δολοφονία 38χρονου απο αστυνομικούς σε «θάλαμο αερίων»


Πληθαίνουν οι αντιδράσεις απο την δολοφονία 38χρονου απο αστυνομικούς σε «θάλαμο αερίων»

Οργή έχει προκαλέσει στη Βραζιλία ο φρικτός θάνατος του 38χρονου νέγρου Τσεβιβάλντο Χεσούς Σάντος από αστυνομικούς την Τετάρτη, σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Ουμπάουμπα, στην Πολιτεία Σεργκίπεπου μετά από τροχονομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί τον έριξαν στο πορτμπαγκάζ περιπολικού και το μετέτρεψαν σε θάλαμο αερίων πετώντας μέσα ένα καπνογόνο. Το αποτέλεσμα ήταν ο άνδρας να πεθάνει από ασφυξία.

«Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»

Σε ένθετη έκδοση το θεατρικό έργο «Συνέντευξη με τον Μαρξ»

Με μια μοναδική προσφορά θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 28 - 29 Μάη, καθώς μαζί με την εφημερίδα και την πλούσια ύλη της οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και να διαβάσουν το θεατρικό έργο της Ελένης Ζαφειρίου «Συνέντευξη με τον Μαρξ». 

Η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών εκθέτει τη χώρα και το λαό σε μεγάλους κινδύνους


 Η επιδρομή και κατάληψη δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- έρχεται ως “αντίποινα” στην κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ, πριν λίγες μέρες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/05/1738

Γεννιέται ο Γάλλος γιατρός Ιωσήφ Ιγνάτιος Γκιγιοτέν, το όνομα του οποίου πήρε η γκιλοτίνα.