Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ταυτίζονται στα βασικά


 Ένας από τους 500 λόγους που το ΚΚΕ "δεν συνεργάζεται" με το ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο παρακάτω, και είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Σε μια ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που από πριν την κρίση του 2009 συντάσσεται πάγια με την εργοδοσία και το κεφάλαιο, που κατά τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρωτικά χάσει ότι λαϊκό έρεισμα μπορεί να είχε, που παρανομεί σύμφωνα με το δικό της καταστατικό, στα δικά της συνέδρια και αρχαιρεσίες, που γίνονται πια σε κάποιο συνεδριακό κέντρο στο χ κατσικοβούνι, που φέρνει μπράβους και ασφαλίτες στις συνελεύσεις της, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία.

Τι ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιούνη;


Ούτε «δεύτερος γύρος» ούτε «επαναληπτικές» είναι οι εκλογές της 25ης Ιούνη, όπως διαχέεται από διάφορα επιτελεία, προκειμένου να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους και να εγκλωβίσουν τον λαό σε πλαστά διλήμματα. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για μια εκλογική διαδικασία η οποία «αφορά» τα δύο πρώτα κόμματα, αλλά για μια νέα εκλογική μάχη, που θα δώσει νέα αποτελέσματα για όλα τα κόμματα.

Πολλοί έκαναν το βήμα, ακόμα περισσότεροι μπορούν να το κάνουν!


 
ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Τις δυνατότητες να ενισχυθεί και άλλο το Κόμμα αναδεικνύουν το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ από τη συμμετοχή στους αγώνες των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, που δίνει η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος ρίχνονται στη μάχη για τη νέα εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιούνη, με στόχο να είναι ακόμη πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Εκεί που τα «υπουργεία αντιπολίτευσης» γνωρίζουν νέες δόξες...

«Είναι δυνατόν να μένουν ακλόνητα τα ποσοστά της ΝΔ;», αναρωτιέται ένα τμήμα του λαού μας που έχει υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική της τελευταίας δεκαετίας και ειδικά άνθρωποι που έχουν σχέση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, έχουν γνήσιο προβληματισμό και αγωνία για την επόμενη μέρα των εκλογών. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας αυτό το συναίσθημα, επιδιώκει να ξαναθολώσει τα νερά, να ρίξει την ευθύνη στον ίδιο τον λαό. Μάλιστα, φτάνει στη λαθροχειρία να χρεώνει στο ΚΚΕ τόσο την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη σταθεροποίηση της ΝΔ, απαιτώντας από το Κόμμα να πάψει να αποκαλύπτει τις ευθύνες του, να πάψει να αναδεικνύει ότι ακολουθεί την ίδια στρατηγική που «δικαίωσε» την πολιτική της ΝΔ, και που νεκρανάστησε το ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως


«Βεβαίως πάμε να κυβερνήσουμε με τη ΝΔ, με προγραμματικό πλαίσιο, δηλαδή τρία πράγματα αδιαπραγμάτευτα»... Καθαρά και ξάστερα το είπε χτες η εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ.

Αυτό που θα μετρήσει την «επόμενη μέρα» είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ


 Το πρόβλημα της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα αντιμετωπιστεί αν θα είναι 5, 6 ή 7 κόμματα στη Βουλή. Δεν χρειάζεται ο λαός κόμματα διάττοντες αστέρες, μίας αντιλαϊκής χρήσης.

Πόσα και πόσα κόμματα (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ., ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων κ.λπ.) δεν αξιοποιήθηκαν και στο παρελθόν ως τσόντες σε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, μέχρι να σβήσουν ή να απορροφηθούν από τα βασικά κόμματα του πολιτικού συστήματος, μεταγγίζοντάς τους στελέχη.

Η ταξική ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων επιβάλλει νέα πιο δυναμική άνοδο του ΚΚΕ


Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάη 2023, με μια πρώτη ματιά, μπορεί να είναι πολυεπίπεδη, ξεκινώντας απ' την ανάγνωση - ερμηνεία στα αποτελέσματα για το κάθε κόμμα ξεχωριστά.

Αυτή η προσέγγιση γίνεται κατά κόρον από τα αστικά ΜΜΕ, έντυπα, τηλεοπτικά και διαδικτυακά. Είναι προσέγγιση που εύκολα συναντιέται με την εμπειρία, την πρώτη φαινομενική ανάγνωση, αλλά και με αρκετή συναισθηματική φόρτιση.

Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!

 
10+1 λόγοι για να ψηφίσουμε ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου

 «Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!».

1. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί η ελπίδα βρίσκεται στην αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής, στη συλλογική διεκδίκηση, στους νέους δυναμικούς αγώνες. Σε κάθε στιγμή αγωνιστικής ανάτασης που ζήσαμε, το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή.

2. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί έχει το “know how” να οδηγήσει σε ήττες την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Το έκανε στα Πανεπιστήμια, με την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε 1η δύναμη πανελλαδικά στις φοιτητικές εκλογές. Το έχει κάνει σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, στους μεγάλους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

3. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα παλέψουμε ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, που έχουν φτιάξει με τους νόμους τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

4. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί τα άλλα κόμματα θα βάλουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Συμφωνούν στα «μεγάλα», έχουν δεσμεύσεις στην ΕΕ, στα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νόμων του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%.

5. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα αύξηση στα νοίκια και τους λογαριασμούς, τους πλειστηριασμούς που είναι στα σκαριά. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Εκεί θα είναι οι κομμουνιστές βουλευτές.

6. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα εμποδίσουμε την παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία που πληρώσαμε ακριβά, ειδικά στην πανδημία.

7. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την πλήρη κατάργηση της όποιας δημόσιας-δωρεάν παιδείας έχει απομείνει.

8. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα αντισταθούμε στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο σε βάρος του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

9. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού, της ρατσιστικής βίας, της κρατικής καταστολής, του σεξισμού, της ομοφοβίας.

10. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί έχει πρόταση διακυβέρνησης-εξουσίας, με τον λαό πρωταγωνιστή, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας, της διαφθοράς και των κρίσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μέρες του φωτός…

+1. ΜΟΝΟ ΚΚΕ! “Αυτοδύναμη” αντιπολίτευση για τον λαό και τη νέα γενιά!


Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μόσχα με τη μεσολάβηση της Ρωσίας


Ξεκίνησαν χθες στη Μόσχα οι ειρηνευτικές συνομιλίες των ηγετών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας, που ενδιαφέρεται να κλείσει «ανοιχτά μέτωπα» στην περιοχή της, όπου εκδηλώνονται έντονοι ανταγωνισμοί με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Κινητοποιήσεις ενάντια σε προγραμματισμένους πλειστηριασμούς


Σε κινητοποιήσεις στα funds «cepal» και «dovalue» καλεί το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 31 Μάη, ενάντια σε προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα αφορά την Τετάρτη στις 12 μ. στην «cepal» στη Λεωφόρο Συγγρού (με ραντεβού στις 11.30 π.μ. στο σταθμό Μετρό του ΦΙΞ - πεζόδρομος Κουκακίου) και στις 2 μ.μ. στη «dovalue» στην Καλλιθέα, στο σταθμό του Ηλεκτρικού.

Απέναντι σε πολιτικές χρεοκοπίας, χρέος για ΚΚΕ πιο ισχυρό


Πολλά και ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα εξάγονται από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη, ιδιαίτερα δε από τη σημαντική αύξηση που κατέγραψε το ΚΚΕ τόσο σε ποσοστά, όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων και εδρών. Μέσα σε συνθήκες οξυμένης πόλωσης των αστικών πολιτικών κομμάτων, η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους και της αξιοπιστίας του Κόμματος στην κοινωνία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/05/1821

Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσού Λέσβου.