Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ένα απείθαρχο χωριό


 δυο ολοκαυτώματα από τους ναζί κατακτητές 
και τους ντόπιους συνεργάτες τους
Το Μεσόβουνο ήταν ένα από τα πρώτα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας που πήρε τα όπλα κατά των κατοχικών αρχών και ένα από τα πρώτα που γνώρισαν τα μαζικά αντίποινα της Βέρμαχτ, με δύο διαδοχικά ολοκαυτώματα και εκατοντάδες νεκρούς. Η έκθεση που συνέταξε ο δωσίλογος, διορισμένος από τους Γερμανούς, νομάρχης Κοζάνης, Γεωργαντάς, μιλάει από μόνη της:

Αντισυνταγματικές όλες οι διατάξεις που αφορούν τους εργαζόμενους


  Είναι αντισυνταγματικές όλες οι διατάξεις που αφορούν τους εργαζόμενους υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας άρθρων του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που έθεσα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

   Ο Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για την εξαίρεση επιχειρήσεων από την κλαδική Σύμβαση Εργασίας, επειδή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, σημείωσε πως υπάρχουν ιδιοκτήτες εταιρειών με δυσχέρεια και ζουν με εκατομμύρια, έχοντας απλήρωτους τους

Ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ


Νέο Συλλαλητήριο ενάντια στο “αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο” την Πέμπτη 24 Οκτώβρη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 19:00


Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Προκλητικοί οι ηγέτες της X.A


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προκλητικοί και γκεμπελίσκοι οι ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης

Η γνωστή ναζιστική προκλητικότητα, το θράσος, τα ψέματα και η γκεμπελίστικη τακτική χαρακτήρισαν και τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και Ηλ. Παναγιώταρου, με τις οποίες συνεχίστηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης την περασμένη Δευτέρα.

Ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης


Εργαζόμενη –ε στα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα,
   Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας για μπούσουλα τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Λαζαρέτο


Ο τοίχος των εκτελέσεων
Λαζαρέτο: Ενα ακόμη σφαγείο των αμερικανόδουλων κυβερνήσεων Πλαστήρα - Παπάγου


Το Λαζαρέτο, με τον τοίχο των εκτελέσεων διάτρητο από τις σφαίρες των δημίων του αστικού κράτους, με τους τάφους των 118 αγωνιστών, νεολαίων στην πλειοψηφία τους, είναι απόδειξη ακλόνητη για τον ηρωισμό των κομμουνιστών, που παλικαρίσια αντιστάθηκαν στην Κατοχή και στη συνέχεια με αυτοθυσία πολέμησαν σε μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας


Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη
 στο αγ. Βενιζέλου στις 7μμ

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση
       
     Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στέλνει και δεύτερη φρεγάτα στην Α. Μεσόγειο!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

Προς εμπέδωση της «ευρωατλαντικής σταθερότητας» 
και ενώ η περιοχή «βράζει» από τους ανταγωνισμούς

Και δεύτερο πλοίο στέλνει η κυβέρνηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αναπτύσσοντας εκεί ήδη εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για την εμπέδωση της αμερικανοΝΑΤΟικής «σταθερότητας», και ενώ

Για το …Brexit

Μερικές εκφράσεις του λαού μας, που του πάνε (του Brexit) … γάντι!

— Τι ΄χες  Γιάν΄, τι ΄χα πάντα!

— Τραβάτε με, κι ας κλαίω!

Μάνος Χατζιδάκις


Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη, στις 23/10/1925, και ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκη από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου από την Αδριανούπολη.

Υπήρξε δημιουργός ασυμβίβαστος και πρωτοπόρος, που συνέδεσε τη λόγια με τη λαϊκή μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα «νέο» ήχο, ένα «νέο» τραγούδι που έχει τις ρίζες του τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση. 

Αντεπανάσταση στην Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας


Αντεπανάσταση εκδηλώνεται, 23/10/1956, στην Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Οι αντεπαναστατικές δυνάμεις ήταν έτοιμες για ένοπλο πραξικόπημα ήδη από τα μέσα του Οκτώβρη.

Είχαν στη διάθεσή τους ένοπλα σώματα και λεπτομερή σχέδια για τη διεξαγωγή της ένοπλης εξέγερσης. Στην πρώτη φάση ωστόσο, μεταξύ 23 και 30 Οχτώβρη, η αντίδραση δεν τόλμησε να εμφανιστεί ανοιχτά με αντισοσιαλιστικά συνθήματα, αλλά στηρίχτηκε σε αιτήματα, όπως π.χ., «αποσταλινοποίηση», «εκδημοκρατισμός και αποκέντρωση», «ουγγρικός εθνικός κομμουνισμός» κ.ά.