Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ σε κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο


Τσαλαπατώντας την ψήφο των εργαζομένων και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ (ΔΑΚΕ), ΠΑΣΟΚ («Αγωνιστική Συνεργασία»), ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΕΚ), ΛΑΕ (ΜΕΤΑ), μαζί με την παράταξη ΕΕΑΚ συγκρότησαν κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας(ΟΣΥΑΠΕ),

Απολύσεις με…» Βάσιμο λόγο»


«Τομή» στην κοροϊδία, με άθικτο όλο το πλαίσιο που λύνει τα χέρια του κεφαλαίου

 Μέσα στα διάφορα απατηλά πυροτεχνήματα, με τα οποία επιχειρεί να καλλιεργήσει «φιλεργατικό προφίλ», την ίδια ώρα που με την πολιτική της υπέρ του κεφαλαίου γενικεύεται η εργασιακή ζούγκλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει τις τελευταίες μέρες τη διάταξη - κοροϊδία για τις απολύσεις που περιλαμβάνει το αναμενόμενο

Καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι!


Ήταν 27 Απρίλη 1941, σαν σήμερα, όταν τα γερμανικά  στρατιωτικά τμήματα μπαίνουν στην Αθήνα. Ο λαός «υποδέχεται» τους ναζί κατακτητές παραμένοντας  ερμητικά κλεισμένος στα σπίτια του. Η πρωτεύουσα είναι μια έρημη πόλη.

    Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική, ιταλική, βουλγάρικη)

Ποιητής της εικόνας

 Ο ΘόδωροςΑγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απρίλη 1935 και πέθανε στον Πειραιά  στις 24 Ιανουαρίου 2012, στην διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».
             
  Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του.

Σχόλιο για το γάμο ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τελικά ο "αρραβώνας" μεταξύ του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε σε "γάμο"

 Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του "γάμου", δεν οφείλονταν σε ασυμφωνία χαρακτήρων, μιας και η πολιτική τους δεν διαφέρει ουσιαστικά, αλλά στις επίπονες διαπραγματεύσεις για την προίκα (τις θέσεις που θα έχει το κάθε κόμμα στο ψηφοδέλτιο).

«Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού»


Ο Β. Ι. Λένιν ολοκληρώνει το έργο του «Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού», 27/4/1920. Στο έργο του αυτό ο Λένιν καταπιάνεται με τον αριστερό οπορτουνισμό, που προέκυψε ως μηχανιστική αντίδραση τμήματος του επαναστατικού κινήματος στο δεξιό οπορτουνισμό και το συμβιβασμό της Δεύτερης Διεθνούς.

«Ο "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ" ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ»

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ

Διάβασε διέδωσε τον «Ριζοσπάστη


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστητου Σαββατοκύριακου», 27-28 Απρίλη:
  • Πρωτομαγιά 2019: Με Συνδικάτα των εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
  • Ανατ. Μεσόγειος – Ενέργεια: Παράγοντας αναβάθμισης ανταγωνισμών και κινδύνων η βαθύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ
  • Εκλογές Μάη 2019: Ισχυρό ΚΚΕ παντού
  • Τιμάμε τους 200 της Καισαριανής και τους χιλιάδες που έπεσαν για το δίκιο του λαού. Πέμπτη 2 Μάη, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Καισαριανής η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ «Έπεσαν για τη ζωή»

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικά προοδευτικό μέλλον της κοινωνίας.
Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τα διδάγματα αυτής της εποποιίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

Πεθαίνει ο στρατηγός Μακρυγιάννης


Στις 27 Απριλίου  1864 πεθαίνει ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Γεννήθηκε στη Δωρίδα το 1797. Αγωνιστής του 1821, στρατιωτικός και δραστήριο πολιτικό πρόσωπο μετά τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Ο Μακρυγιάννης (το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωάννης Τριανταφυλλοδημήτρης) μυήθηκε στη Φιλική Εταιρία στα 1820 και πήρε μέρος στην Επανάσταση από την αρχή της.

Ο Μακρυγιάννης και οι Ευρωπαίοι. Η γνώμη του για το ρόλο τους