Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Οι Πόντιες ιερόδουλες και ο κομμουνισμός


Ένα παλιό ποντιακό ανέκδοτο λέει: γιατί αυτοκτόνησε η τελευταία Πόντια πουτάνα; Έμαθε ότι οι άλλες για την ίδια δουλειά πληρώνονται.

Ξεπερνώντας το κρύο χιούμορ και το ρατσιστικό χαρακτήρα, μπορεί να πει κανείς πως το ανέκδοτο συμπυκνώνει την ιδέα που έχουν εδώ στην Ελλάδα για τον κομμουνισμό όσοι νιώθουν βολεμένοι στη σημερινή καπιταλιστική πραγματικότητα. Κάποτε ήταν περισσότεροι αυτοί που ένιωθαν προνομιούχοι, τώρα είναι σαφώς λιγότεροι, αλλά τους έχει μείνει η ηλίθια νοοτροπία.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών




   Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνοντας πάνω στις ράγες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών.


Πατώντας πάνω στις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,

Μια λέξη: Μπογδάνος…


Χαμογελούν. Έβγαλαν σέλφι με το σήμα της νίκης. Πρώτο πλάνο ο βουλευτής Μπογδάνος και φόντο ο υπουργός Βρούτσης. Πανηγυρίζουν… «Γιορτάζουν» την ανάλγητη απόφαση του υπουργού Εργασίας να ανακαλέσει εγκύκλιο για απλούστευση των διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε ανθρώπους αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα…

«Tο μεγάλο βαλς»


Οι δυνάμεις του «Αξονα» αρχίζουν την επίθεσή τους, 22/6/1941, κατά της Σοβιετικής Ενωσης («Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»). Οι επιτιθέμενοι (συνολικά 7 χώρες: Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Κροατία και Φινλανδία) παρατάσσουν 3,8 εκατομμύρια στρατιώτες στη μάχη, απέναντι σε μόλις 2,7 εκατομμύρια Σοβιετικούς. 

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων


Όλα τα αστικά κόμματα,  ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ,  ΚΙΝΑΛ,  Ελληνικής Λύσης,  ΜέΡΑ25, σε κλήμα συναινέσεις ψήφισαν για πρόεδρο της βουλής τον αντικομουνιστή   Κ. Τασούλα.

Πρόεδρος της Βουλής εκλέχτηκε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας που προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ποιες … κυρώσεις βρε … ζωντόβολα;

Αμερικάνικες … αμερικανιές!

Καλά, για … αμερικανάκια μας περνάνε;

Ειδικά οι δημοσιογραφίσκοι παπαγαλίσκοι «μας»;

Ποιες … κυρώσεις βρε … ζωντόβολα;

Που δήθεν (μετά τα … χάδια της Ε.Ε.) επιβάλει ο Τραμπ σε βάρος της Τουρκίας!

Αδιαπραγμάτευτες οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις και η επίθεση στο λαό


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - «ΘΕΣΜΟΙ»



Πριν ακόμα αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, έχει ήδη γίνει σαφές ότι οι αντιλαϊκές «μεταμνημονιακές δεσμεύσεις», τα ματωμένα πλεονάσματα, η φοροληστεία, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική.

Αυτοί που απειλούσαν ότι θα πετάξουν το ΠΑΜΕ στη θάλασσα


δίνουν όρκους πίστης στα πραγματικά τους αφεντικά
 
Σκηνές ανίστοιχες της περίφημης κινηματογραφικής ατάκας «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» εκτυλίχτηκαν χτες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του:
«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση την Τρίτη.

Σχόλιο για την ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ


Η ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ, από τις πρυτανικές αρχές δεν μας εκπλήσσει! Άλλωστε, έχει αποδείξει την επιστημονική του κατάρτιση με τις δηλώσεις του "δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά μόνο η γη!"

Οι εργαζόμενοι να φράξουν το δρόμο στα «κεφαλαιοποιητικά συστήματα» στην Ασφάλιση


Η κυβερνητική πολιτική στην Κοινωνική Ασφάλιση για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, όπως την περιέγραψε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ότι δηλαδή το Δημόσιο θα περιορίζεται στην είσπραξη μίας ελάχιστης εισφοράς για μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη και δραματικά λιγότερες παροχές Υγείας, ενώ η κύρια και η επικουρική ασφάλιση θα ενταχθούν σε κεφαλαιοποιητικά συστήματα,

Καμία αναμονή


Ξεκίνησε χτες η κοινοβουλευτική περίοδος με τον νέο αντιλαϊκό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Η αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση, με τη νέα κυβέρνηση ΝΔ, σημαίνει ένταση της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας.