Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αναλάβετε πρωτοβουλίες να αλλάξει γνώμη...

Επιστρατεύονται μεγάλες δυνάμεις!!!

«Θα πανηγυρίζω όσο θέλω και για ό,τι θέλω»


Αναγνώστης του 902.gr αλίευσε και μας έστειλε μία απάντηση ενός φίλου του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες, συνεχείς επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ από τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρ’ όλη τη συναισθηματική φόρτιση που έχει η απάντηση, εκφράζει σίγουρα τις διαθέσεις ενός κόσμου που στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων 30 χρόνων.

Δέκα στους δώδεκα βουλευτές από το μόρφωμα “Σπαρτιάτες” είναι Κασιδιαραίοι με τη βούλα

 
Οι 10 από τους βουλευτές του νέου νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες» είναι Κασιδιαραίοι με τη βούλα. Οι ίδιοι και το νεοναζιστικό μόρφωμα «Ελληνες» έχουν δώσει τα… διαπιστευτήρια.

Στο Λιανοκλάδι μεταφέρεται το τρένο που «έμεινε» σε σήραγγα!


Προς Λιανοκλάδι μεταφέρεται η αμαξοστοιχία InterCity 53 που νωρίτερα ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στη σήραγγα «Όθρυς», σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, η οποία αναφέρει ότι το τρένο «ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος» δίχως να δίνει περισσότερες εξηγήσεις για την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών. 

Διαδικασία «βαθιάς ανανέωσης» του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια «δικαίωσης» της αντιλαϊκής πολιτικής του


Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από το Ζάππειο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι το «εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια διπλή εντολή, να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση».

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση

 
ΕΛΛΗΝΟ-ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΠΑΛΜΥΡΑ»

Με τη συμμετοχή 22 διεθνιστών από τη Συρία, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τη Γαλλία, το Λίβανο και τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεγγύης για τον συριακό λαό, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Ελληνο-Συριακός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας «Παλμύρα».

«Για την αντικομματική ομάδα των Mάλενκοφ, Μόλοτοφ, Καγκάνοβιτς και Σεπίλοφ που προσχώρησε σε αυτήν»


Στις 29 Ιουνίου 1957, στη Μόσχα, σε έκτακτη Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, εγκρίθηκε ψήφισμα «Για την αντικομματική ομάδα των Mάλενκοφ, Μόλοτοφ, Καγκάνοβιτς και Σεπίλοφ που προσχώρησε σε αυτήν».

Ανθρωποθυσίες


Δεν περνάει μέρα που να μην καταγράφεται ένας σοβαρός τραυματισμός, ή βδομάδα που να μη μετράμε έναν νεκρό εργαζόμενο. Κι όμως... ευρωπαϊκοί και κρατικοί οργανισμοί συνδέουν ολοένα και περισσότερο τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία με το κριτήριο του κόστους - οφέλους για τις επιχειρήσεις και το κράτος.

Δηλαδή, το πόσα και ποια μέτρα προστασίας θα υπάρχουν σε έναν χώρο δουλειάς δεν εξαρτάται από την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να προστατευθούν με όλα τα διαθέσιμα και σύγχρονα μέσα η υγεία και η ζωή του εργαζόμενου, αλλά από τον στυγνό υπολογισμό τού πόσο αυτά κοστίζουν!

«Πρεμιέρα» με 120 «μεταρρυθμίσεις» και 79 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα


Ξεκάθαρο στίγμα για ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής έδωσε χτες το πρωί ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Απευθυνόμενους στα στελέχη της κυβέρνησης, ανέφερε ότι στους «μπλε» φακέλους που μοιράστηκαν σε κάθε υπουργό, «συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης - αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην υλοποίηση αυτών των οροσήμων, για ευνόητους λόγους - αλλά και 959 συνολικά επιχειρησιακές δράσεις», ως «προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο».

Σε υψηλή ετοιμότητα πάνω από 300.000 στρατιώτες


Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε σήμερα άλλη μία συνάντηση με αρχηγό κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά με την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, για την προετοιμασία της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του Βίλνιους, στις 11 και 12 Ιούλη, καθώς οι διεργασίες αλλά και τα παζάρια αναφορικά με τις τελικές αποφάσεις της συνόδου, κορυφώνονται.

Για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ μιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Καλή η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά... καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ διατείνονται άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου. Μεταξύ αυτών είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, που ήταν συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25 Ιούνη!

Κανένας υγειονομικός να μη δεχθεί να καταδίδει στην Αστυνομία κατατρεγμένους


Κανένας υγειονομικός να μη δεχθεί να καταδίδει στην Αστυνομία κατατρεγμένους, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο Γ. Σιδέρης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό, όπου το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την Αστυνομία και καθυστέρησε διακομιδή ασθενή από Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο, επειδή ήταν αλλοδαπός χωρίς ΑΜΚΑ και «χαρτιά».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/06/1895

Πεθαίνει ο Βρετανός βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης, του Δαρβίνου.

29/06/1907

Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, Έλληνας ζωγράφος. (Γεν. 17/3/1837).

 Κωνσταντίνος Βολανάκης