Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Αγορά λαδιού


Προσεχώς η αγορά του λαδιού θα θυμίζει παλιές δόξες!!!

Άφησαν να πεθάνουν 27 μετανάστες -και παιδιά- στην έρημο χωρίς νερό στον καύσωνα


 ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Βαρβαρότητα! Στο θάνατο οδήγησαν 27 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Καταγγέλλεται πως τους άφησαν χωρίς νερό, τροφή και φάρμακα στην έρημο της Βόρειας Αφρικής μέσα στον καύσωνα με αποτέλεσμα να πεθάνουν στη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης. 

Νεκρούς 27 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, βρέθηκαν από την Τρίτη σε περιοχή της ερήμου στη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης, σύμφωνα με λιβυκή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνέχιση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης

Στην εκκένωση της πόλης Κουπιάνσκ προχωρούν οι ουκρανικές δυνάμεις

Στην πόλη Κουπιάνσκ, 118 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαρκόβου, εντοπίζεται η νέα ρωσική επίθεση, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις «βελτίωσαν τις θέσεις τους» στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης “Δύση” βελτίωσαν, με επιθετικές ενέργειες, τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.

Κολοκυθιά


«Να είναι η Λήμνος». «Και γιατί να είναι η Λήμνος;». «Αλλά ποιο να είναι». «Να είναι η Κάρπαθος». «Και γιατί να είναι η Κάρπαθος;». «Αλλά ποιο να είναι». «Να είναι η Σκύρος». Την κολοκυθιά θυμίζουν τα δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο, μετά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για την επέκταση των βάσεών τους και σε ελληνικά νησιά.

Δεν ήταν εργάτες, ήταν ναζί. Και τους άφησαν!

 
Η UEFA είχε απαγορεύσει την μετακίνηση οπαδών. Αλλά οι νεοναζί δολοφόνοι χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεμπ μπήκαν στην Ελλάδα, διέσχισαν τη χώρα, πορεύτηκαν στην Εθνική Οδό, μετακινήθηκαν με το τρένο, έκαναν φασιστική πορεία, τραμπούκισαν, βανδάλισαν, λεηλάτησαν, και δολοφόνησαν!

– Τι από όλα αυτά απέτρεψε, εμπόδισε, η Αστυνομία του Μητσοτάκη;

Με αφορμή μια αφίσα...


 Μπορεί το ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοί του να μην έχουν ακόμα εμπλακεί φανερά με τακτικό στρατό στα μέτωπα της Ουκρανίας, στη σύγκρουση με τη Ρωσία, είναι ωστόσο γνωστό ότι συμμετέχουν στον πόλεμο με πολλούς τρόπους: Εξασφαλίζοντας στην ουκρανική κυβέρνηση και στον στρατό χρήμα και όπλα, παρέχοντας πληροφορίες, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό επιχειρήσεων, εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιώτες σε σύγχρονα οπλικά συστήματα και πολλά άλλα.

Ο Β. I. Ουλιάνοφ (Λένιν) υποβάλλει αίτηση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Καζάν


Στις 10 Αυγούστου 1887, ο Β. I. Ουλιάνοφ (Λένιν) υποβάλλει αίτηση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Καζάν να τον εγγράψει στο πρώτο έτος της Νομικής Σχολής.
Στα τέλη Ιουλίου, ο Βλαντίμιρ Ίλιτς έστειλε τα απαιτούμενα έγγραφα στο πανεπιστήμιο. Σε έκκληση που απηύθυνε στον πρύτανη του πανεπιστημίου, έγραψε:

Δεν αλλάζει

 
«Μα καλά, δεν μπορούσαν να το προλάβουν;». Αυτό το ερώτημα έρχεται και ξανάρχεται μετά από κάθε μεγάλη τραγωδία, όπως τώρα η δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες φασίστες χούλιγκαν. Το ίδιο αναρωτιούνται τα θύματα των πυρκαγιών και των πλημμυρών, που κάθε χρόνο ρημάζουν ζωές και περιουσίες. Το ίδιο και οι οικογένειες των αδικοχαμένων στα Τέμπη.

Να μην τολμήσουν να φτιάξουν στα νησιά βάσεις-ορμητήρια πολέμου


Συγκέντρωση με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 78 χρόνων από την εγκληματική ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι οργάνωσε το απόγευμα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο.

Υποβάθμιση του αξιόχρεου και της προοπτικής αμερικανικών τραπεζών

 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο «καμπανάκι» λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ

 Αλλο ένα «καμπανάκι» σήμανε για την αμερικανική καπιταλιστική οικονομία, καθώς λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα (από το AAA στο AA+) από τον οίκο αξιολόγησης «Fitch», ο οίκος «Moody's» υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα το αξιόχρεο 10 αμερικανικών τραπεζών, ενώ έθεσε 6 κολοσσούς του τραπεζικού τομέα, ανάμεσά τους τις «Bank of New York Mellon», «US Bancorp», «State Street» και «Trust Financial», υπό παρακολούθηση ενόψει πιθανών υποβαθμίσεών τους.

Διαβιβαστικό σημείωμα της Αστυνομίας καταδεικνύει την απόλυτη ανοχή στους φασίστες εγκληματίες


Βαφτίζουν «ραντεβού οπαδών» τη σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των φασιστών! Ετσι αντιμετωπίζει η αστυνομία την οργανωμένη επίθεση φασιστικών ομάδων Κροατών και Ελλήνων που σκόρπισαν τον θάνατο, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός πασχίζουν να «κουκουλώσουν» την ουσία της επίθεσης, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες τους για ό,τι έγινε.

Η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης πάει χέρι χέρι με νέα χτυπήματα σε υγειονομικούς και ασθενείς


 Μετά τα Νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», Τρικάλων κ.λπ., η διοίκηση ενός ακόμα νοσοκομείου, του Λαϊκού, αποφάσισε να παραδώσει τις δευτερογενείς διακομιδές (δηλαδή από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ή από το νοσοκομείο στο σπίτι) σε ιδιωτική εταιρεία.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, το ΔΣ του Λαϊκού Νοσοκομείου αποφάσισε να διαθέσει 74.000 ευρώ για ένα έτος και «προφανώς οι αποφάσεις αυτές δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε αποτελούν πρωτοβουλίες των διοικήσεων. Αποτελούν υλοποίηση της στυγνής οδηγίας του υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, υπό την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, για διακοπή της εξυπηρέτησης των δευτερογενών διακομιδών από το ΕΚΑΒ».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/08/1887

Ο Β. I. Ουλιάνοφ (Λένιν) υποβάλλει αίτηση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Καζάν να τον εγγράψει στο πρώτο έτος της Νομικής Σχολής.

10/08/1809

Ο Ισημερινός (Εκουαδόρ) κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.

Πολύχρονος

10 Αυγούστου, γεννήθηκε ο Γ. Γ.